Βρετανικά αποβατικά με χίλιους πεζοναύτες έφθασαν σε λιμάνι της Κύπρου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αμφίβια επιθετικά πλοία του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού προσέγγισαν τις ακτές της Κύπρου και περισσότεροι από 1000 κομάντος αποβιβάστηκαν και βρίσκονται σε ετοιμότητα στο Ακρωτήρι, την κυρίαρχη βρετανική βάση στο νησί της ανατολικής Μεσογείου, γράφουν τουρκικά media.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Χαραυγή  της Κύπρου, αμφίβια επιχειρησιακά πλοία του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού ελλιμενίστηκαν στις ακτές της Κύπρου.

Στην ίδια είδηση, αναφέρθηκε ότι περισσότεροι από 1000 καταδρομείς βρίσκονται σε ετοιμότητα στο αεροδρόμιο του Ακρωτηρίου, ιδιοκτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο έχει το καθεστώς κυρίαρχης βάσης στην Κύπρο.

Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα που επικαλείται δημοσίευμα της Χαραυγής την Κυριακή, που έχει ως  τίτλο «Η πυκνότητα των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων αυξάνεται στην Κύπρο», ο πληθυντικός όρος χρησιμοποιήθηκε για τα βρετανικά αμφίβια επιθετικά πλοία που έφτασαν στις ακτές της Κύπρου, αλλά δεν δόθηκαν πληροφορίες για τον αριθμό τους.

Ορισμένες ιστοσελίδες στην Κύπρο ανέφεραν επίσης ότι επιβεβαίωσαν την είδηση ​​από στρατιωτικές πηγές.

Την Παρασκευή, το αμφίβιο επιθετικό πλοίο USS Wasp του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ αγκυροβόλησε στο λιμάνι Λεμεσού της Κύπρου.

Ενώ το αμερικανικό πολεμικό πλοίο που έφτασε στη Λεμεσό στο πλαίσιο «επισκέψεων στο λιμάνι» διαμαρτυρήθηκε από μέλη του κόμματος της αντιπολίτευσης και ορισμένους ακτιβιστές, ο ελληνοκυπριακός κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετιμβιώτης ισχυρίστηκε ότι οι πρόσφατες μετακινήσεις πλοίων και αεροσκαφών στη χώρα του ήταν μέρος του ανθρωπιστικού ρόλου του νησιού υπό το πρίσμα των εξελίξεων στην περιοχή.

«Εθεάθη υποβρύχιο»

Στα δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό Τύπο αναφέρεται ότι υποβρύχιο, του οποίου η χώρα δεν μπορεί να προσδιοριστεί, εθεάθη από άτομο έκανε ιστιοσανίδα στη θάλασσα ανοιχτά της πόλης της Λεμεσού.

Μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου και τις εντάσεις που έχει βιώσει το Ισραήλ τόσο με το Ιράν όσο και με τον Λίβανο, η στρατιωτική συσσώρευση από τις ΗΠΑ στην Κύπρος  επικρίνεται από ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες καθώς και από τον κυπριακό Τύπο, ιδιαίτερα το ΑΚΕΛ, την κύρια αντιπολίτευση στην Κυπριακή Δημοκρατία.

%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%BB45 1
Anadolu

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ