Ρωσία: Εξαπολύει «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στις τρεις συνοριακές περιοχές Μπελγκορόντ, Μπριάνσκ και Κουρσκ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ρωσία ανακοίνωσε αργά την Παρασκευή ότι εξαπολύει «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στις τρεις συνοριακές περιοχές Μπέλγκοροντ, Μπριάνσκ και Κουρσκ, καθώς η Ουκρανία συνεχίζει την πιο σοβαρή συνοριακή εισβολή στη σύγκρουση των δυόμισι ετών.

Η εθνική αντιτρομοκρατική επιτροπή της Ρωσίας (HAK, ή NAC στα αγγλικά) ανακοίνωσε ότι ξεκινά «αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στις περιοχές Μπελγκορόντ, Μπριάνσκ και Κουρσκ… προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών και να καταστείλει την απειλή τρομοκρατικών ενεργειών που πραγματοποιούνται από ομάδες σαμποτάζ και αναγνώρισης του εχθρού».

«Το καθεστώς του Κιέβου έχει κάνει μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση σε μια σειρά από περιοχές της χώρας μας. Η τρομοκρατική επίθεση στο έδαφος της περιοχής του Κουρσκ από μονάδες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, είχε ως αποτέλεσμα απώλειες αμάχων, καταστροφή κτηρίων κατοικιών και άλλων πολιτικών υποδομών», ανέφερε στο ξεκίνημά της η σχετική ανακοίνωση.

Η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή καταλήγει, αφού σημειώνεται πρώτα ότι «έχει εισαχθεί κατάλληλο νομικό καθεστώς και εφαρμόζονται τα απαραίτητα μέτρα και προσωρινοί περιορισμοί» στις περιοχές αυτές:

«Οι κυβερνητικές αρχές λαμβάνουν πρόσθετα μέτρα με στόχο τη διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών, τη διατήρηση του νόμου και της τάξης και την ενίσχυση της αντιτρομοκρατικής προστασίας των εγκαταστάσεων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ