Κβαντική πανοπλία για τον τουρκικό στρατό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της ατζέντας της Εκτελεστικής Επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας (SSİK), η οποία συνεδρίασε στο Μπεσττέπε υπό την προεδρία του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ήταν οι κβαντικές τεχνολογίες καθώς και ο «Χαλύβδινος Θόλος» με στόχο την αεράμυνα.

Η επιτροπή αποφάσισε να αναπτύξει έργα για τη δημιουργία υποδομής για κβαντικές τεχνολογίες.

Η απόφαση της επιτροπής σχετικά με τις κβαντικές τεχνολογίες τόνωσε τον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

 Ο Serdar Özyurt, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ‘Özyurt Arms Industry Company’, δήλωσε σχετικά με τις κβαντικές τεχνολογίες για τις οποίες θα δημιουργήσουν μια ειδική μονάδα και θα διαθέσουν έναν προϋπολογισμό Ε&Α, «Οι στρατοί του μέλλοντος θα είναι κβαντικοί στρατοί».

«Οι φορητοί αισθητήρες που ενισχύουν τη διεπαφή ανθρώπου-μηχανής, που έχουν αναπτυχθεί ειδικά με την κβαντική τεχνολογία, θα εισαγάγουν την εποχή των σούπερ στρατιωτών», όπως είπε.

Τρομερή ανάπτυξη τα επόμενα 10 χρόνια

Επισημαίνοντας ότι η κβαντική είναι ένας κλάδος της τεχνολογίας που αποκαλύπτει υποατομικά σωματίδια και σημειώνοντας ότι οι κβαντικές τεχνολογίες αναμένεται να φτάσουν σε μια αγορά περίπου 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία τα επόμενα 10 χρόνια, ο Özyurt είπε τα εξής στη συνομιλία του με μια ομάδα δημοσιογράφων:

«Αύξηση της ακρίβειας των πυρομαχικών στην αμυντική βιομηχανία με κβαντικές τεχνολογίες, ανίχνευση του εχθρού από απόσταση και είσοδος στις επικοινωνίες του, εμποδίζοντας τον εχθρό να συγκεντρώσει πληροφορίες, αύξηση της αποτελεσματικότητας του ραντάρ, εντολή, έλεγχος, αύξηση των ικανοτήτων επικοινωνίας και πληροφοριών, αύξηση της επίγνωσης της κατάστασης σε ατομικό επίπεδο στρατιώτη και μονάδας, αυτόνομο σπίτι με χρήση τεχνητής νοημοσύνης και θα είναι δυνατή η χρήση βοηθητικών συστημάτων.

Οι στρατοί του μέλλοντος θα είναι κβαντικοί στρατοί. Φορητοί αισθητήρες που ενισχύουν τη διεπαφή ανθρώπου-μηχανής, ειδικά αναπτυγμένοι με την κβαντική τεχνολογία, θα εγκαινιάσουν την εποχή των σούπερ στρατιωτών.

 «Με την ενεργοποίηση της προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης από ισχυρούς κβαντικούς υπολογιστές, ο τουρκικός στρατός θα ενισχύσει τη δύναμή του».

Hurriyet

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ