Προβληματισμός στο Ισραήλ -Δεν είχε προβλεφθεί η αυξανόμενη ισχύς των drone της Χεζμπολάχ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μαχητική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου εξαπέλυσε ένα από τα βαθύτερα πλήγματα στο Ισραήλ στα μέσα Μαΐου, χρησιμοποιώντας ένα drone με πυρομαχικά που σημείωσε καίριο χτύπημα σε ένα από τα σημαντικότερα συστήματα επιτήρησης της ισραηλινής αεροπορίας.

Αυτή και άλλες επιτυχημένες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη έδωσαν στην υποστηριζόμενη από το Ιράν μαχητική ομάδα άλλη μια θανατηφόρα επιλογή για αναμενόμενα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ για την αεροπορική του επιδρομή στη Βηρυτό τον περασμένο μήνα που σκότωσε τον ανώτατο στρατιωτικό διοικητή της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ.

hezbolldronisrae70

«Είναι μια απειλή που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη», δήλωσε ο Φάμπιαν Χινζ στο Associated Press, ερευνητής στο Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών, σχετικά με την ικανότητα των drone της Χεζμπολάχ.

Ενώ το Ισραήλ έχει κατασκευάσει συστήματα αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένων των Iron Dome και David’s Sling για να προστατεύεται από το οπλοστάσιο ρουκετών και πυραύλων της Χεζμπολάχ, έχει δοθεί λιγότερη προσοχή στην απειλή των drone.

«Και ως αποτέλεσμα έχει γίνει λιγότερη προσπάθεια για την οικοδόμηση αμυντικών δυνατοτήτων» κατά των drones, είπε ο Χίνζ.

Τα drones, ή UAVS, είναι μη επανδρωμένα αεροσκάφη που μπορούν να λειτουργήσουν από μακριά. Τα drones μπορούν να εισέλθουν, να επιτηρήσουν και να επιτεθούν στο εχθρικό έδαφος πιο διακριτικά από τις ρουκέτες και τους πύραυλους.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ