Η Ιορδανία διαψευδει πως επιτρέπει στο Ισραήλ να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο του για να αντιμετωπίσει το Ιράν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα του Ισραηλινού Στρατού – IDF, ανέφερε για τη συμμετοχή ισραηλινών αεροσκαφών στην αντιμετώπιση του Ιράν στον εναέριο χώρο της Ιορδανίας.

Σύμφωνα, επίσης, με το αραβικό μέσο ‘ Arabi 21’ που επικαλείται ενημερωμένες πηγές στην Ιορδανία αναφέρει ότι οι αρχές στο Αμμάν επέτρεψαν στις ισραηλινές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν τον ιορδανικό εναέριο χώρο για να αντιμετωπίσουν τυχόν επιθέσεις που θα μπορούσε να εξαπολύσει το Ιράν, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις της Ιορδανίας αρνήθηκαν ότι είχαν δώσει οποιανδήποτε  σχετική έγκριση.

Από την άλλη, το Βασίλειο της Ιορδανίας είχε ανακοινώσει ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν πύραυλο ή μη επανδρωμένο αεροσκάφος να περάσει από τον εναέριο χώρο του, θεωρώντας ότι αυτό θα συνιστούσε παραβίαση της ιορδανικής κυριαρχίας και τονίζοντας ότι δεν θα δεχόταν να αποτελέσει αρένα για τυχόν συγκρούσεις στην περιοχή. 

Ωστόσο, αραβικές πηγές σημειώνουν ότι συμφώνησε τα ισραηλινά αεροσκάφη να αντιμετωπίσουν τυχόν ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή πύραυλους, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα καταρρίπτονταν εκατοντάδες χιλιόμετρα πριν φτάσουν στους ισραηλινούς στόχους.

Οι πηγές επισημαίνουν ότι όλες οι αναφορές ότι το Αμμάν επιτρέπει στο Τελ Αβίβ να χρησιμοποιήσει τον ιορδανικό εναέριο χώρο για να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε βλήμα προερχόμενο από το Ιράν ή τους συμμάχους του είναι εσφαλμένες.

Πάντως ο ιστότοπος ‘Hala’  αναφερόμενος στις ένοπλες δυνάμεις της Ιορδανίας διέψευσε δημοσίευμα που έκανε λόγο για το ότι το Βασίλειο επιτρέπει στην κατοχή να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο του.

%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B4%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%B5%CF%8262

Όπως γράφει η HalaNews: «Επίσημη πηγή δήλωσε ότι όσα αναφέρθηκαν στις ειδήσεις σε ιστότοπο που μεταδόθηκε από το εξωτερικό (Σημείωση: ο Arabi 21 έχει έδρα το Λονδίνο) είναι καθαρές φήμες και γεμάτες ψέματα και είναι ξεκάθαρο ότι έρχεται στο πλαίσιο ενός κατασκευασμένου κειμένου που είναι αποκύημα της φαντασίας του συντάκτη».

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ