Οργή προκλήθηκε από τη διανομή μπαλονιών με την τουρκική σημαία σε παιδιά στην Κουρδική Περιοχή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά την προσευχή της Παρασκευής στην πόλη Ντουχόκ της περιοχής του Κουρδιστάν, ένας άνδρας μοίρασε μπαλόνια με την τουρκική σημαία στα παιδιά που έβγαιναν από το τζαμί. Αναφέρθηκε ότι συνολικά συνελήφθησαν 4 άτομα ύποπτα για διανομή μπαλονιών που απεικόνιζαν την τουρκική σημαία σε παιδιά.

Όπως έγινε γνωστό, μετά την προσευχή της Παρασκευής στο τέμενος Χατζί Σαΐντ στο Ντουχόκ, άγνωστος προσπάθησε να μοιράσει, από τον σάκο του, μπαλόνια με τουρκικές σημαίες στα παιδιά Κούρδων που έφευγαν από το τζαμί.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Rûdaw, Χαϊντάρ Ντόσκι, τα παιδιά πήραν τα μπαλόνια και πήγαν σπίτι και άρχισαν να τα φουσκώνουν. Οι οικογένειες που το είδαν αυτό ξαφνιάστηκαν και αναρωτήθηκαν από πού πήραν τα παιδιά αυτά τα μπαλόνια.

Οι γονείς όταν πληροφορήθηκαν ότι ένα άτομο μοίραζε «δώρα» σε παιδιά στο τζαμί ανέφεραν την κατάσταση στις δυνάμεις ασφαλείας.

Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο Rûdaw δήλωσε ότι το άτομο μιλούσε τουρκικά και η ηλικία του ήταν μεταξύ 40-50 και είπε: «Είδα έναν άνδρα να περιμένει με μια τσάντα στο χέρι στην έξοδο του τζαμιού, έβγαζε μπαλόνια και τα μοίραζε σε όσους έβγαιναν από το τζαμί, ειδικά στα παιδιά. Άλλοι δεν παρατήρησαν αυτή την κατάσταση, αλλά εγώ και ένας νεαρός που βρισκόμασταν εκεί την προσέξαμε. Μετά πήγα κοντά του και τον ρώτησα τι είναι αυτό; Επειδή έμεινα έκπληκτος, μου φάνηκε περίεργο να μοιράζω μπαλόνια με την τουρκική σημαία. Ο άντρας προφανώς δεν ήταν από εδώ. Ήθελα να παρέμβω σε αυτό γιατί δεν είναι το σωστό. Ειλικρινά, δεν ήθελα να τσακωθώ μαζί του, ήθελα απλώς να τον προειδοποιήσω. Μετά πήρα την τσάντα και είπα μην το κάνεις αυτό. «Απάντησε: «Είναι ένα δώρο από εμένα»», είπε.

Οι οικογένειες των παιδιών που παρέλαβαν τα μπαλόνια αντέδρασαν στο περιστατικό και το μοιράστηκαν στα social media.

Στη συνέχεια ξεκίνησε έρευνα. Συνελήφθησαν 4 ύποπτοι για το περιστατικό.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό για ποιο σκοπό μοιράστηκαν τα μπαλόνια με την τουρκική σημαία.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ