Forbes: Χιλιάδες Ουκρανοί εισέβαλλαν στο Κουρσκ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το Forbes:

Τουλάχιστον τρεις ουκρανικές ταξιαρχίες, συνολικά έως και 6.000 στρατιώτες εξοπλισμένοι με εξοπλισμό του ΝΑΤΟ, προελαύνουν στην περιοχή του Κουρσκ. Κινδυνεύουν να περικυκλωθούν.

Πρόκειται για την 22η και την 88η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία, μαζί με την 80η Ταξιαρχία Αεροπορικής Εφόδου, η οποία θεωρείται «μία από τις πιο ισχυρές, καλά εξοπλισμένες και κινητές» ταξιαρχίες στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Προχωρούν χρησιμοποιώντας ένα μείγμα σοβιετικού και ΝΑΤΟϊκού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης T-64BV ή T-80BV, οχημάτων εκκαθάρισης ναρκών UR-77, μηχανικών οχημάτων IMR-2, τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού BTR-80, τροχοφόρων APC των ΗΠΑ Stryker , και γερμανικά οχήματα μάχης πεζικού Marder. Όλα τα οχήματα είναι επιπλέον θωρακισμένα με δίχτυα κατά των drone.

Το πυροβολικό, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τα συστήματα αεράμυνας διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο υποστήριξης.

Συνολικά, έως και 10.000 Ουκρανοί στρατιώτες ενδέχεται να είναι παρόντες μέσα και γύρω από τη ζώνη εισβολής.

“Υπάρχει σημαντική πιθανότητα η ουκρανική επιχείρηση να αποτύχει στους σχεδιαστές της. Εάν οι ουκρανικές ταξιαρχίες ξεπεράσουν το πυροβολικό, την αεράμυνα και την επιμελητεία τους, μπορεί να βρεθούν απομονωμένοι και ανυπεράσπιστοι βαθιά μέσα στην περιοχή του Κουρσκ. Το Κίεβο διακινδυνεύει χιλιάδες των στρατιωτών μπορεί να μην είναι σε θέση να αντικαταστήσει εύκολα», γράφει το Forbes.

Φωτό αρχείου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ