Η ακρίβεια έχει εξαφανίσει τις αποταμιεύσεις μισθωτών και συνταξιούχων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ΑΚΡΑΙΑ φτωχοποίηση της μεγάλης πλειοψηφίας του κόσμου αποτυπώνεται στις τραπεζικές καταθέσεις. Το 70% των πολιτών εμφανίζει τραπεζικές καταθέσεις μέχρι 1.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η ακρίβεια έχει εξανεμίσει τα εισοδήματα των μισθωτών και συνταξιούχων και ότι η λεγόμενη μεσαία τάξη έχει εξαφανιστεί. Ο κόσμος δεν τα βγάζει πέρα με τους μισθούς και τις συντάξεις.

Γι’ αυτό αναγκάζεται να πληρώνει τις υποχρεώσεις του από τις αποταμιεύσεις, οι οποίες εξανεμίστηκαν.

Το πρόβλημα είναι τι θα γίνει από ‘δώ και πέρα, με δεδομένο ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων έχουν αδειάσει. Σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση των επαγγελματικών και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι εφιαλτική.

Όταν μεγάλα κοινωνικά στρώματα οδηγούνται στη φτώχεια, τότε αναγκαστικά το πολιτικό σύστημα αντιμετωπίζει μεγάλους κραδασμούς. Η κυβέρνηση παρακολουθεί ως παθητικός θεατής το κύμα ακρίβειας να τσακίζει τα εισοδήματα των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Δεν κάνει απολύτως τίποτα για να σταματήσει τους κερδοσκόπους. Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια αυξήθηκαν κατά 60% μέσα σε τρία χρόνια χωρίς να υπάρξει καμία παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών.

Το ρεύμα έχει φτάσει στα ύψη. Οι τιμές των ενοικίων έχουν εκτιναχθεί τα τελευταία χρόνια κατά 30%. Τα τρόφιμα αυξάνονται ενώ τα κυβερνητικά μέτρα για τη μείωση των τιμών δεν αποδίδουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ