Ποια φυτά μπορούμε να φυτέψουμε μέσα στον Aύγουστο;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αύγουστος αποτελεί τον πιο ζεστό μήνα του καλοκαιριού, με υψηλές θερμοκρασίες και καύσωνα που κάνουν τις επιλογές για φύτευση φυτών να είναι περιορισμένες.

Αυτή την περίοδο, μπορούν να γίνουν ορισμένες όψιμες φυτεύσεις καλοκαιρινών κηπευτικών, ώστε να να απολαμβάνουμε τους νόστιμους καρπούς τους μέσα στο φθινόπωρο.

Σε δροσερές και βόρειες περιοχές της χώρας, ξεκινάμε την πρώιμη φύτευση φθινοπωρινών λαχανικών, αρκεί να τους εξασφαλίσουμε τακτικό πότισμα.

Επιπλέον, ο Αύγουστος είναι ιδανική περίοδος για φύτευση κάκτων και παχύφυτων ώστε να δημιουργήσουμε ένα κακτόκηπο ή ένα άνυδρο κήπο με μειωμένες ανάγκες σε νερό.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι φυτεύουμε τον Αύγουστο, μέσα στο ζεστό καλοκαίρι, κι ας φορέσουμε το καπέλο μας για να διαμορφώσουμε έναν υπέροχο κήπο με υγιή και όμορφα φυτά.

1. Ποια καλοκαιρινά λαχανικά φυτεύουμε τον Αύγουστο;

Μέσα στον Αύγουστο, κάνουμε τις όψιμες φυτεύσεις καλοκαιρινών λαχανικών για να εξασφαλίζουμε πρώτες ύλες για νόστιμες σαλάτες και εκλεκτά φαγητά της μεσογειακής κουζίνας.

Από τα αγαπημένα καλοκαιρινά λαχανικά και φρούτα που φυτεύουμε στον κήπο ή σε γλάστρες στο μπαλκόνι, επιλέγουμε:

την καλλιέργεια της ντομάτας,
την καλλιέργεια της πιπεριάς,
την καλλιέργεια της μελιτζάνας,
την καλλιέργεια του αγγουριού,
την καλλιέργεια του κολοκυθιού,
την καλλιέργεια του πεπονιού,
την καλλιέργεια του καρπουζιού,
και την καλλιέργεια του φασολιού.

2. Ποια πρώιμα φθινοπωρινά λαχανικά φυτεύονται τον Αύγουστο;

Στις βορειότερες περιοχές της χώρας, αλλά και στις πιο ορεινές, που δεν αντιμετωπίζουν έντονες συνθήκες καύσωνα, μέσα στον Αύγουστο ξεκινάμε την πρώιμη φύτευση φθινοπωρινών λαχανικών

Από τα πιο δημοφιλή φθινοπωρινά λαχανικά που φυτεύουμε στον κήπο και το μπαλκόνι μας, για τις σαλάτες και τα φαγητά μας επιλέγουμε:

την καλλιέργεια του λάχανου,
την καλλιέργεια του μπρόκολου,
την καλλιέργεια του κουνουπιδιού,
την καλλιέργεια της λαχανίδας,
την καλλιέργεια λάχανου Βρυξελλών,
την καλλιέργεια του μαρουλιού,
την καλλιέργεια του σπανακιού,
την καλλιέργεια του σέλινου,
την καλλιέργεια του πράσου,
την καλλιέργεια του παντζαριού
και την καλλιέργεια του καρότου.

3. Ποια καλλωπιστικά φυτά φυτεύουμε τον Αύγουστο;

Αν και οι ψηλές θερμοκρασίες και οι καύσωνες του Αυγούστου, δεν επιτρέπουν την φύτευση των κλασικών καλλωπιστικών και ανθοφόρων φυτών, υπάρχει μία ειδική κατηγορία που φυτεύονται αυτή την εποχή.

Αναφερόμαστε στους αγαπημένους μας κάκτους και παχύφυτα που μπορούν να φυτευτούν μέσα στον Αύγουστο, ακόμα και με δυσμενείς συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών.

Από τις επιλογές σε παχύφυτα ξεχωρίζουν η κρασούλα, η εχεβέρια, η αγαύη και η αλόη, ενώ από τους κάκτους εντυπωσιάζουν το “φυτό υπομονή“, η οπούντια, οι λίθοπες και η ευφόρμπια.

4. Κι ένα μυστικό για τις φυτεύσεις του Αυγούστου

Μετά την φύτευση των φυτών την περίοδο του Αυγούστου, προσθέτουμε υγρό λίπασμα φυκιών με το πότισμα ώστε τα φυτά μας να έχουν καλύτερη ριζοβολία και να αντέξουν στις δυσμενείς συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών.

mistikakipou.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ