Ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε το Καμισλί στη βόρεια Συρία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) ανακοίνωσε  ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν αεροπορική επίθεση με UCAV σε σημείο συγκέντρωσης των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων -SDF στην πόλη Καμισλί της Rojava.

Συγκεκριμένα το SOHR ανακοίνωσε ότι τουρκικό ένοπλο μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε με 2 πυραύλους στρατιωτικό σημείο που ανήκει στις Δημοκρατικές Συριακές Δυνάμεις,  οι οποίες φρουρούν διυλιστήριο πετρελαίου στο χωριό Gerbawiyê του Καμισλί.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σημείωσε ότι το στρατιωτικό σημείο που δέχτηκε επίθεση εκκενώθηκε από τις SDF πριν από λίγο.

Το στρατιωτικό σημείο που βομβαρδίστηκε από το UAV των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται 8 χιλιόμετρα μακριά από το διεθνές αεροδρόμιο του Καμισλί, το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης.

Δεν υπήρξε καμία δήλωση από αξιωματούχους της Rojava και των SDF σχετικά με το εάν υπήρξαν απώλειες ζωών στην επίθεση.

Σύμφωνα με το SOHR, το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, η Τουρκία βομβάρδισε διάφορες περιοχές της Ροζάβα με UAV 87 φορές.

Συνολικά 16 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 3 παιδιά και 3 γυναίκες, και 26 μαχητές των SDF τραυματίστηκαν στους βομβαρδισμούς.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ