Η Βουλγαρία σε όλα τα συνοριακά σημεία με Ελλάδα εισάγει απολύμανση λόγω του κινδύνου της πανώλης των αιγοπροβάτων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από σήμερα, Δευτέρα, η Βουλγαρία εισάγει υποχρεωτική απολύμανση των αυτοκινήτων σε όλα τα συνοριακά σημεία. Το μέτρο είναι προληπτικό λόγω των εστιών πανώλης μικρών μηρυκαστικών που εντοπίστηκαν στη Βόρεια Ελλάδα, γράφουν τα βουλγαρικά media.

Αυτό αποκαλύφθηκε την Κυριακή σε έκτακτη συνεδρίαση της περιφερειακής επιτροπής επιζωοτιών στο Κάρτζαλι, στην οποία συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας Νετγιάν Στράτεφ και ο διευθυντής της Βουλγαρικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Τροφίμων Σβέτλοζαρ  Παταρίνσκι.

Έχουν σταλεί ειδοποιητικές επιστολές σε όλες τις γειτονικές χώρες για την πρόθεση των βουλγαρικών αρχών.

Προς το παρόν, η μεταδοτική νόσος δεν έχει εντοπιστεί στη βουλγαρική επικράτειά και στόχος είναι να αποτραπεί η ανάμειξη των κοπαδιών μέσω του συνοριακού αυλακιού.

%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%BD%CE%B2%CF%896

Ως εκ τούτου, θα ληφθούν προληπτικά μέτρα στην περιοχή Κάρτζαλι, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας:

“Θα γίνουν κλινικές εξετάσεις σε μικρά μηρυκαστικά στους δύο δήμους – Κίρκοβο και Κρούμοβγκραντ, και θα συγκληθεί Δημοτική Επιτροπή Επιζωοτίας. Οι ιδιοκτήτες αιγοπροβάτων θα πρέπει να είναι πολύ καλά ενημερωμένοι για την κατάσταση. Τονίζω και πάλι – δεν έχει ακόμη διεισδύσει στη χώρα.  Όλα γίνονται με προληπτικό στόχο πρέπει να αποτρέψουμε την επαφή των ασθενών με υγιή ζώα».

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ