Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Από το Τουργκούτρεϊς προσφέρθηκαν να πάρουν τα σκουπίδια της Καλύμνου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέχρι τα απέναντι τουρκικά παράλια έφτασε το ζήτημα της αντίδρασης του δήμου Κω στην προβλεπόμενη και επιβαλλόμενη από τη νομοθεσία  μεταφορά των απορριμμάτων της Καλύμνου στον ΧΥΤΑ της Κω, μετά την αποκατάσταση και αδειδότησή του.  Και κατά την πάγια τακτική της η γείτονα χώρα δεν άφησε το θέμα αναξιοποίητο.

MastrokoukosΌπως έκανε γνωστό με δηλώσεις του στον Real Voice και τη Ρένα Παυλάκη, ο Δήμαρχος Καλύμνου Γιάννης Μαστροκούκος,δέχθηκε πρόταση από το Τουργκούτρεϊς, στα απέναντι τουρικά παράλια,  να μεταφέρει στις δικές τους υποδομές τα σκουπίδια της Καλύμνου “αφού εσείς δεν μπορείτε να τα βρείτε μεταξύ σας” , όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, εκφράζοντας παράλληλα την οργή του, για τα “δικαιώματα” που ως χώρα δίνουμε στην Τουρκία.

Ειδικότερα, ο κ. Μαστροκούκος δήλωσε:

“Ως δήμαρχος νιώθω άσχημα. Στεναχωριέμαι αφάνταστα ως Έλληνας, ως πατριώτης, ως Καλύμνιος,  όταν ακούνε στα απέναντι παραλία τι συμβαίνει στα νησιά μας  και έρχονται διάφοροι και προθυμοποιούνται να δεχτούν τα σκουπίδια μας. Σας το λέω σε ελεύθερη απόδοση,  «αφού δεν μπορείτε μεταξύ σας, μετά χαράς να σας εξυπηρετήσουμε εμείς».   Είμαστε Έλληνες, ζούμε σε μια συντεταγμένη πολιτεία την ελληνική πολιτεία. Δεν είμαστε ξεκομμένοι και περιθωριακοί. Είμαστε ένα μέρος της αυτής της πατρίδας, της ελληνικής επικράτειας και οφείλουμε τα ζητήματά μας, αφού είμαστε όλοι στην πρώτη γραμμή, να τα λύνουμε με χαμηλούς τόνους και δεν χρειάζεται να δημιουργούμε ούτε σχόλια, ούτε να δίνουμε δικαιώματα στους απέναντι που καραδοκούν. Και μόνο στο άκουσμα ότι εμείς μεταξύ μας δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας ως πατριώτες ως Έλληνες και προσφέρονται οι απέναντι, αυτό εμένα με εξοργίζει”. 

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Καλύμνου μίλησε για “πειρατικές” πρακτικές που έχει εντοπίσει, νυχτερινής μεταφοράς απορριμμάτων από το νησί της Κω – για παράδειγμα έκανε λόγο για πολύ μεγάλο αριθμό στρωμάτων, πιθανότατα  από ξενοδοχεία της Κω – στον ΧΑΔΑ της Καλύμνου, λέγοντας ότι αυτό αποτελεί κοινό μυστικό.

“Είναι αλήθεια, μεταφέρονται πειρατικά. Είναι κοινό μυστικό, απλά κρατάμε χαμηλούς τόνους. Είναι γεγονός όταν το πρωί με το ξημέρωμα βλέπει κανείς στον ΧΑΔΑ απίστευτο αριθμό στρωμάτων, τα οποία έχουν αποσυρθεί και τα έχουν πετάξει στον ΧΑΔΑ της Καλύμνου. Τόσα όσα στρώματα δεν έχει ολόκληρη Κάλυμνος! Είναι αλήθεια. Τι θα κάνει όμως κανείς; Να σηκώσει τα ζητήματα και να αρχίσει μια διαμάχη η οποία δεν έχει δεν έχει νόημα; Νομίζω ότι είναι ζητήματα τα οποία πρέπει να λύνουμε μεταξύ μας και με χαμηλούς τόνους” ανέφερε ο Δήμαρχος Καλύμνου.

realvoice995.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ