Αντί πινακίου φακής ενοικιάζει χώρους το ΜΤΑ με εντολή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας-Εξώδικο μερισματούχων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξώδικο καταγγελία για λογαριασμό μερισματούχων του ΜΤΑ , επιδόθηκε στις 31/6/2024 στο Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας και  στην Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ.).

Μεταξύ άλλων  γίνεται γνωστό ότι η εξευτελιστική  τιμή του ενοικίου έγινε με πρόταση  του νέου  διοριζόμενου Διοικητικού Συμβούλιο του ΜΤΑ από τον ΥΕΘΑ Νίκο Δένδια με σκοπό την μείωση των δαπανών της ΕΛΚΑΚ Α.Ε  για να εξασφαλισθούν χρήματα για τις ανάγκες του  . Οι μερισματούχοι υποστηρίζουν με λίγα λόγια ότι «αφού έφαγε ο Δένδιας πόρτα από την ΕΑΑΣ βρήκε τον νέο πρόεδρο του ΜΤΑ για να ικανοποιήσει τις αυθαιρεσίες του»  .

Επίσης γίνεται  γνωστό ότι υπήρχε σε εξέλιξη διαδικασίας έγκρισης διαγωνισμού με αρχική τιμή προσφοράς 6.000 ευρώ από το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο.

Σε περίπτωση που το ΜΤΑ και η ΥΠΑΑΠΕΔ προχωρήσουν τη σύμβαση ενοικίασης  κάτω των 5.500 ευρώ  θα κατατεθούν μηνύσεις από τους μερισματούχους.

ΕΞΩΔΙΚΟ

Των Μερισματούχων Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας (ΜΤΑ):ως οι υπογράφοντες

Π Ρ Ο Σ

1) Το Ν.Π.Δ.Δ. με την ονομασία «Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας» (ΜΤΑ), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Ακαδημίας, αρ. 27, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

2) Την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ.), που εδρεύει στη Λεωφ. Αλίμου – Κατεχάκη & Πίνδου, Παπάγου, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

Βόλος 30η Ιουλίου 2024

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, ο τέταρτος (4ος) όροφος του κτιρίου που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Συγγρού, αρ. 350, με εμβαδό 507,21 τμ αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας, που είναι Νομικό πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου διοικούμενο από Διοικητικό Συμβούλιο. Το Δ.Σ. επομένως του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας, οφείλει να τηρεί τους κανόνες επιμελούς διαχείρισης και να λειτουργεί προς το συμφέρον του Ταμείου, ενώ σε περίπτωση που προκαλέσει εν γνώσει βέβαιη ζημία στην περιουσία του, της οποίας έχει την επιμέλεια και διαχείριση, στοιχειοθετείται το ποινικό αδίκημα της διατάξεως 390 Π.Κ.

Το ως άνω ακίνητο επί του παρόντος είναι κενό και ενώ εκκρεμεί διαγωνισμός από την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων για την αξιοποίησή του, υπέπεσε στην αντίληψή μας ότι έχει ήδη τεθεί θέμα μίσθωσής του χωρίς διαγωνισμό και με χαμηλότατο μίσθωμα, της τάξεως των 1.500,00 €. Και όλα αυτά όταν τον Ιανουάριο του 2024 ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μίσθωσε κατόπιν πλειοδοτικού διαγωνισμού σε εταιρεία ως επαγγελματική στέγη τον 2ο όροφο το ίδιου κτιρίου, που έχει το ίδιο ακριβώς εμβαδό (507,21 τ.μ.), έναντι μηνιαίου μισθώματος 5.500,00 €.

Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε ότι με οποιοδήποτε μηνιαίο μίσθωμα κατώτερο των 5.500,00€ υποτιμάται κατά πολύ η αξία του ως άνω ακινήτου και κάτι τέτοιο για το ΜΤΑ θα σήμαινε απώλεια εσόδων εις βάρος των μετόχων και των μερισματούχων.

Δοθέντων όλων των ανωτέρω, συντρέχει επιτακτική ανάγκη να θέσουμε τα μέλη του Δ.Σ. ενώπιον των ευθυνών τους και να υπενθυμίσουμε, ότι η διάθεση και η εν γένει μίσθωση των ακινήτων του Μ.Τ.Α. πρέπει να είναι επικερδής για το Μ.Τ.Α. και να διέπεται από το ρυθμιστικό πλαίσιο που θέτει το Π.Δ. 715/1979 στη διάταξη του άρθρου 38, το οποίο προβλέπει ότι «τα εις τα Ν.Π.Δ.Δ. ανήκοντα και εν γένει υπ’ αυτών διαχειριζόμενα ακίνητα εκμισθούνται διά δημοσίου πλειοδοτικού διαγωνισμού.». Σε περίπτωση δε που τυχόν εφαρμοσθεί η διαδικασία παραχώρησης χώρου άνευ διαγωνισμού όπως αναφέρεται στο άρθρο 7 παρ. 3 του Ν. 5110/2024, θα πρέπει η πράξη αυτή να κριθεί συμφέρουσα με αιτιολογημένη απόφαση του διοικούντος το Ν.Π.Δ.Δ. συλλογικού οργάνου, όπως προβλέπεται από το άρθρο 27 παρ. 1, εδ. 3 του Π.Δ. 715/1979.

Επιπλέον για να ληφθεί η οποιαδήποτε απόφαση θα πρέπει πρώτα να εξεταστούν και τα στοιχεία που αφορούν τυχόν προηγούμενες προσφορές για μίσθωση του ως άνω ακινήτου και τυχόν αποφάσεις της ΥΠΑΑΠΕΔ και του ΔΣ του ΜΤΑ επί του θέματος αυτού.

Τέλος, τονίζουμε ότι ως Μερισματούχοι του  Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας σε περίπτωση παράβασης του εκ του νόμου ορισθέντος ρυθμιστικού πλαισίου για τη διάθεση των ακινήτων, τα οποία ανήκουν στο Μ.Τ.Α. και υποτίμησης της αξίας τους, θα υποστούμε αναίτια σημαντική υλική ζημία.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ

Και με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας

ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι προσδοκούμε και προσβλέπουμε στη σύννομη συμπεριφορά σας προς προστασία της περιουσίας του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να τηρήσετε άμεσα τη νομιμότητα όπως αυτή προβλέπεται σε συγκεκριμένες διατάξεις σχετικά με την εκμετάλλευση των ακινήτων του Ταμείου και να απόσχετε από κάθε πράξη που πλήττει τα συμφέροντα του τελευταίου και των μελών του.

Σε αντίθετη περίπτωση σας δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ενώπιον των αρμόδιων αρχών για την προάσπιση των συμφερόντων και περιουσιακών δικαιωμάτων των Μερισματούχων του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας.

Αρμόδιος Δικαστικός επιμελητής καλείται να επιδώσει νομίμως την παρούσα προς αυτούς στους οποίους απευθύνεται προς γνώσιν της και για να επέλθουν νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ταυτόχρονα ολόκληρο το περιεχόμενό της στην έκθεση επιδόσεώς του.

Η ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

militaire.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ