Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκλογές στη Χειμάρρα: Γιατί πρέπει να σταματήσουμε το σχέδιο ενός Συνδέσμου Ελληνικών Δήμων στη νότιο Αλβανία (Αλβανικό Δημοσίευμα)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Έντι Ράμα  είναι σήμερα, αύριο ή μεθαύριο δεν θα είναι, αλλά η αυριανή ψηφοφορία θα είναι σημείο αναφοράς εάν ο Μπρέγκου και η βαθιά Λαμπέρια παραμείνουν Αλβανικά ή θα ξεκινήσει η αποχαύνωση του αλβανικού κράτους και τη νίκη με ψήφο των απογόνων του Σπύρου Σπυρομήλιου που δεν μπόρεσαν να το κερδίσουν με τουφέκι και έχουν βρει καταφύγιο στην αλβανική αντιπολίτευση, γράφει σε άρθρο του στα αλβανικά media ο πρώην διπλωμάτης Dritan Hila.

Σύνδεσμος ελληνικών χωριών

Το παίρνεις και το δείχνεις, είναι μια παροιμία. Στις 4 Αυγούστου θα ψηφιστεί αν η Χειμάρρα θα περάσει στον Γκικουρία  κλείνοντας έτσι το πρώτο βήμα για την ενοποίηση της ζώνης Χειμάρρα – Φοινίκη- Δρόπολη  και δημιουργώντας έτσι τη ζώνη της πρώτης φάσης του Συνδέσμου Ελληνικών Χωριών και αργότερα την αυτονομία τους ως τελική φάση για την ένωση με την Ελλάδα. Το έχουν πει ανοιχτά οι εκπρόσωποι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Μπελέρης, Μάρκο κ.ο.κ.

Εν τω μεταξύ, υπάρχει νόημα να διευκολυνθεί αυτή η πράξη από την πλευρά της αλβανικής αντιπολίτευσης που εκπροσωπείται από τον Μπερίσα και τον Μέτα. Πήραν τους ανθρώπους τους για να συναντήσουν εξτρεμιστές εκπροσώπους της ελληνικής δεξιάς. συνάντησαν τον Μπελέρη στη φυλακή. Προσπαθούν να κάνουν μπαγιάτικο χιούμορ με την ανησυχία σαν να πρόκειται για φαντασίωση μουχλιασμένων Αλβανών πατριωτών, ενώ η ελληνική ατζέντα συνεχίζεται αμείωτη.

Η αλβανική αντιπολίτευση προσπαθεί να σχετικοποιήσει την προδοσία της. Αυτό το έκανε με δικαιολογίες ακόμη και στο παρελθόν στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν παρέδωσε το στέμμα του βασιλιά Ζογ στη Ρώμη, όταν περίμενε με ανοιχτές αγκάλες τους Ιταλούς εισβολείς· όταν δικαίωσε την κουίσλινγκ κυβέρνηση των Γερμανών με τη «Μεγάλη Αλβανία»· όταν δικαιολόγησε τα σύμφωνα για την ένωση του Εθνικού Μετώπου με τον Ναπολέοντα Ζέρβα· όταν μετά δαιμονοποίησε τον εθνικοαπελευθερωτικό πόλεμο. στον μετακομμουνισμό όταν έβαλε την αξίνα σε όλη τη βιομηχανική και αγροτική κληρονομιά και σήμερα που ασπρίζει τα δόντια του ενώ του παραδίδουν ένα έργο που ονομάζεται Μεγάλη Ιδέα μαγειρεμένο εδώ πριν από 100 χρόνια από έναν Έλληνα πρωθυπουργό ονόματι Γιάννη Κολέτη, ο οποίος επινόησε αυτή τη θεωρία του ακραίου εθνικισμού. Διαφέρει από τους πρωθυπουργούς μας που όταν πολεμούν κλέβοντας παραδίδονται στους Έλληνες ή στους Σέρβους.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο:

Οι εκλογές στη Χειμάρρα, είναι μια εθνικιστική μάχη που οι ντόπιοι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την ψήφο για τον διάδοχο του Μπελέρη με το επιχείρημα ότι δεν έχουν λάβει τα έγγραφα ιδιοκτησίας.

 Δεν έλαβαν αυτό το έγγραφο στο Μεγάλο Μάλι, αλλά δεν ζήτησαν τη βοήθεια της Σερβίας. δεν το πήραν ούτε στη Λέζα ούτε στη Μιρδίτη, αλλά δεν ζήτησαν τη βοήθεια της Ιταλίας και δεν άλλαξαν εθνικότητα.

Στις εκλογές της Χειμάρρας θα σταματήσουμε το ελληνικό σχέδιο του Συνδέσμου Ελληνικών Δήμων στο Νότο, ένα έργο των Ντούλε, Μπελέρη και Γκικουρίγια, οι οποίοι ήδη δεν κρύβουν τη συμμετοχή τους σε οργανώσεις που επιδιώκουν την εξάρθρωση της Αλβανίας και να αντιμετωπίζουν τους Αλβανούς ως προερχόμενους από τον Καύκασο.

Δεν είναι μάχη μεταξύ SP και αντιπολίτευσης, αλλά μεταξύ της Αλβανίας και των αρτοποιών που πουλάνε αυτή τη χώρα για μια καρέκλα.

Ditare.net

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ