Μίτσκοσκι για Βουλγαρία: Θέλουμε λύση, αλλά όχι εις βάρος της ταυτότητάς μας και της καταπατημένης αξιοπρέπειάς μας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Έχουν διαπραχθεί μεγάλες εθνικές προδοσίες. Αλλά θα αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα με αξιοπρέπεια και θα οικοδομήσουμε σχέσεις αρχών μεταξύ ισότιμων εταίρων, όχι μεταξύ αφεντικών και υπηκόων».

Αυτό τόνισε στην ομιλία του για επέτειο της  Ίλιντεν ο πρωθυπουργός Χριστιάν Μίτσκοσκι, αναφέρει η σκοπιανή έκδοση «Kurir».

«Είμαστε υπέρ μιας αξιοπρεπούς λύσης και θέλουμε λύση, αλλά όχι με τίμημα την ταυτότητά μας και την καταπατημένη αξιοπρέπειά μας. Ταυτόχρονα, η δέσμευσή μας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αδιαμφισβήτητη, όπως και η δέσμευσή μας για εκπλήρωση των κριτηρίων. Και αυτό δεν το κάνουμε για να ευχαριστήσουμε κάποιον από έξω, αλλά για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας από μέσα.

»Αλλά είναι επίσης αναπόφευκτο να σημειωθεί ότι αυτή η διαδικασία απαιτεί πάρα πολύ χρόνο, με πάρα πολλά εμπόδια, εμπόδια και απαιτήσεις που δεν είναι πάντα λογικές, αλλά μάλλον πολιτικές.

 Θα κάνουμε διάλογο, αλλά με λίγη πικρία θα θυμόμαστε ότι χώρες που έχουν κάνει πολύ λιγότερα από εμάς, αλλά δεν είχαν πολιτικά εμπόδια σε αυτό το θέμα, είναι ήδη ισότιμα ​​μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας.

 Αυτή η διαδικασία ολοκλήρωσης θα πρέπει να είναι αμφίδρομος όπου θα ακουστεί η φωνή μας. Και πιστεύω σε αποφάσεις που υπαγορεύονται από τη λογική, όχι με τη βία», είπε ο πρωθυπουργός σημειώνει το βουλγαρικό Focus news.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ