Σε επικίνδυνους ατραπούς…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Γιώργος Βενετσάνος

Πάλι οι Έλληνες πολίτες ενημερώνονται από την Προεδρία της Ουκρανίας για τον πολεμικό εξοπλισμό που θα προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση στο Κίεβο, αποδυναμώνοντας για ακόμη μια φορά την αμυντική ικανότητα της Ελλάδας σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία κατά την οποία η Τουρκία κλιμακώνει την αμφισβήτηση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, παραβιάζοντας ξεκάθαρα το διεθνές δίκαιο. Όπως πρόσφατα με το επεισόδιο της πολιορκίας της Κάσου με αφορμή το ιταλικό ερευνητικό πλοίο, αλλά και σε μια περίοδο όπου όλη η κοντινή μας περιοχή πάει να πάρει φωτιά.

Ας δούμε όμως την ανακοίνωση από την Ουκρανική προεδρία στην οποία λέγεται ότι: «Έπειτα από οδηγίες του προέδρου της Ουκρανίας και του επικεφαλής του Προεδρικού Γραφείου, ο αναπληρωτής επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου Ihor Zhovkva, πραγματοποίησε έναν ακόμη γύρο διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα για την υπογραφή διμερούς συμφωνίας ασφάλειας. Τα μέρη συνέχισαν τις εργασίες τους για το προσχέδιο εγγράφου και προγραμμάτισαν περαιτέρω διαπραγματεύσεις για την οριστικοποίηση της συμφωνίας, ώστε οι ηγέτες να την υπογράψουν στο εγγύς μέλλον».

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά οι Έλληνες πολίτες μαθαίνουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης που αφορούν στρατιωτική, και όχι ανθρωπιστική, συνδρομή της Αθήνας προς το Κίεβο από το εξωτερικό, ακόμη θυμόμαστε τις προηγούμενες δηλώσεις του Ζελένσκι στο Βίλνιους που αναφέρονταν στην «την εφαρμογή των συμφωνιών κατά την πρόσφατη επίσκεψή του κ. Μητσοτάκη στην Οδησσό».

Η μυστική διπλωματία και η αδιαφανής άσκηση εξωτερικής πολιτικής εν αγνοία του ελληνικού λαού με μια χώρα που είναι σφιχταγκαλιασμένη με την Τουρκία, μπορεί να καταλήξει να γίνει επιζήμια για τα συμφέροντα της χώρας μας και του λαού μας.

Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν, να κρίνουν ή να κατακρίνουν και να είναι μέτοχοι των οποίων αποφάσεων, μέσω των εκπροσώπων τους στο κοινοβούλιο. Αν αυτά δεν τηρούνται τότε η σημερινή κυβέρνηση διολισθαίνει σε επικίνδυνους ατραπούς και σαφώς όχι απαραίτητα δημοκρατικούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ