Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Υπάρχει μόνο μία «Ολυμπία»!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πριν από ..τόσα χρόνια ο εκλιπών Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε εκφράσει μία πρόταση που έλεγε και ζητούσε να επιστρέψουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην κοιτίδα τους. Την «κοιτίδα» τους. Αλλά χωρίς όμως να την προσδιορίσει ονομαστικά ποιαν ακριβώς εννοούσε χαρακτηρίζοντας αυτήν «ως κοιτίδα».

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, όπως όλος ο κόσμος γνωρίζει, έχουν μία και μόνον μία κοιτίδα όπως αποκάλεσε αυτήν ο τότε Εθνάρχης. Αυτοί οι αγώνες γεννήθηκαν και τελούνταν στην Ολυμπία Ηλείας όπου υπάρχουν και τα απομεινάρια αυτής όπως αποκαλύφτηκαν και διασώθηκαν μετά από χρόνιων πάντων των κόπων εκσκαφές. Αν λοιπόν εκεί εννοούσε ο Καραμανλής δηλαδή να καταστραφεί ότι διασώθηκε για να ανεγερθούν εκεί σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις..ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε.

Επειδή λοιπόν έκτοτε της εκείνης πρότασης όπως αυτή πρωτοδιατυπώθηκε, ακούγονται και αναπαράγονται οι ίδιες επαναλαμβανόμενες «αοριστίες» που τίποτε δεν προσφέρουν, καλό θα είναι οι μελλούμενοι, αν υπάρξουν που θα υπάρξουν, να τοποθετηθούν και να γίνουν πιο σαφείς, προσδιορίζοντας το τι ακριβώς θέλουν να περάσουν Γεωγραφικά, και πως το βλέπουν ως εφικτό, αφού οι σύγχρονοι αυτοί Ολυμπιακοί απέχουν των της «κοιτίδας». Και ανάλογα των προτάσεων να υπάρξει ανταπόκριση.

Τέλος ας σημειωθεί πως σήμερα δεν υπάρχει και δεν θάπρεπε να υπάρχει «Αρχαία» Ολυμπία, αφού η Ολυμπία στην Ελλάδα είναι μόνον μία και είναι η Αρχαία. Όπως δεν υπάρχει σήμερα και η «Αρχαία Αθήνα» κοκ. Αρχαία είναι μόνον τα ευρήματα του μεγαλείου Αυτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ