Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι Ούγγροι ετοιμάζουν την επόμενη γενιά για επέκταση της χώρας τους- Παιδιά σε κατασκηνώσεις διδάσκονται τα όπλα με τον χάρτη της Μεγάλης Ουγγαρίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα παιδιά που έρχονται στην κατασκήνωση HVIM διδάσκονται να πολεμούν για την Μεγάλη Ουγγαρία Πηγή φωτογραφίας: Facebook Nemzeti Gyerektábor

Η εξτρεμιστική οργάνωση «Κίνημα Νεολαίας 64 Κομητειών», που κάνει εκστρατεία για την επανένωση της Μεγάλης Ουγγαρίας, προετοιμάζει τη μελλοντική της γενιά σε παραστρατιωτικά στρατόπεδα.

Η καλοκαιρινή κατασκήνωση του «Κινήματος Νεολαίας 64 Κομητειών» (HVIM) πραγματοποιείται κάθε χρόνο κοντά στη λίμνη Balaton. Η εγγραφή στην «Εθνική Παιδική Κατασκήνωση» κοστίζει 47.000 φιορίνια, και το ελάχιστο όριο ηλικίας είναι τα 15 έτη.

Οι εκπαιδευτές των παιδιών από την καλοκαιρινή κατασκήνωση, είναι ανεπιθύμητοι στο ρουμανικό κράτος, επισημαίνει η ρουμανική Fanatik.

Εδώ, τα παιδιά μαθαίνουν πώς να χειρίζονται σκληρές συνθήκες, μαθαίνουν τεχνικές μάχης στο δρόμο, χειρίζονται ένα όπλο, εκτοξεύουν βέλη με τόξο και ακόμη ετοιμάζουν βόμβες μολότοφ. Ανάμεσα στους δασκάλους είναι και ορισμένα εξέχοντα πρόσωπα της οργάνωσης.

Ο Γκάμπορ Μπάρτσα-Τέρνερ /Gábor Barcsa-Turner, ο οποίος εμφανίζεται με στρατιωτική στολή, εξηγώντας στους νέους πώς να αλλάξουν τον γεμιστήρα ενός όπλου, είναι ένας από τους βασικούς ανθρώπους του ιδρυτή του HVIM, Γκιούλα Γκιόργκι Ζαγκιά /Gyula György Zagya. Και στους δύο απαγορεύτηκε η είσοδος στη Ρουμανία, λόγω αλυτρωτικών ενεργειών σχετικά με την Τρανσυλβανία.

%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B4%CE%B91

Ο Γκάμπορ Μπάρτσα-Τέρνερ, ένας από τους ηγέτες του HVIM, ανεπιθύμητος στη Ρουμανία μέχρι πριν από λίγα χρόνια

Το 2018, ο Γκάμπορ Μπάρτσα-Τέρνερ φέρεται να συμμετείχε στον βανδαλισμό της Ρουμανικής Πρεσβείας στη Βουδαπέστη , όταν το εθνικό εθνόσημο καλύφθηκε με τη σημαία Szekler.

Ο Μπέλα Ιντζέ/Incze Béla, συμπρόεδρος του HVIM, και ο αντιπρόεδρος του εθνικιστικού κινήματος, Botond Kónyi-Kiss, ήταν μαζί του. Ο τελευταίος εμφανίζεται σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στην επίσημη σελίδα του στρατοπέδου, να μιλά σε παιδιά για το Τριανόν και να κρατά έναν χάρτη της Μεγάλης Ουγγαρίας.

Ο Kónyi-Kiss επίσης μπήκε πρόσφατα στην πολιτική. Έλαβε μέρος στις τοπικές και βουλευτικές εκλογές για λογαριασμό της VÁLASZ FCF, μιας νεοσύστατης ένωσης πολιτών.

%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B4%CE%B92

Ο Botond Kónyi-Kiss έθεσε υποψηφιότητα για τις φετινές τοπικές εκλογές στην Ουγγαρία / Πηγή: Facebook Botond Kónyi-Kiss

«Ίσως μια μέρα θελήσεις να κάνεις κάτι για τη χώρα σου»

«Ο κύριος στόχος του στρατοπέδου είναι η επόμενη γενιά να βιώσει τη δύναμη της, να είσαι μέλος μιας κοινότητας συντρόφων και να μην νιώθεις μόνος στον κόσμο.

Εάν αισθάνεστε ότι έχετε θάρρος και ότι μια μέρα θα θέλετε να κάνετε κάτι για τη χώρα σας, περιμένουμε να εγγραφείτε εδώ», αναφέρει η επίσημη σελίδα του οργανισμού.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το «Κίνημα Νεολαίας 64 Κομητειών» διοργανώνει την κατασκήνωση για παιδιά εδώ και αρκετά χρόνια, κατά τη διάρκεια της οποίας οι εκπαιδευτές απέκτησαν εμπειρία και ανέπτυξαν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε διάφορα θέματα: προσομοίωση μάχης δρόμου, airsoft, δοκιμές θάρρους, αυτο- τεχνικές άμυνας και επιβίωσης, με ιδιαίτερη έμφαση στον παραδοσιακό χαρακτήρα αυτών των προγραμμάτων.

«Καθώς η ιδεολογία μας βασίζεται στο γεγονός ότι, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τον κόσμο, χρειαζόμαστε τις δικές μας πνευματικές φιλοδοξίες, αυτή την εβδομάδα θα αναφερθούμε σε ιστορικά, στρατιωτικά, θρησκευτικά και παραδοσιακά θέματα στις συζητήσεις μας γύρω από τη φωτιά» , εμφανίζεται επίσης στη σελίδα HVIM.

Σε μια συνέντευξη που δόθηκε στην έκδοση Magyar Jelen , ο Ο Γκάμπορ Μπάρτσα-Τέρνερ παραδέχτηκε ότι στο θερινό στρατόπεδο HVIM «γεννιούνται πολεμιστές» , στους οποίους δίνεται « ένα είδος πνευματικής πυξίδας» στο μυαλό τους , μέσω της οποίας αφυπνίζεται το παραδοσιακό τους πνεύμα αυτού του σύγχρονου, δυτικού τύπου ανθρώπου».

Τα παιδιά μαθαίνουν τη συνήθεια να χρησιμοποιούν όπλα από μικρή ηλικία

%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B4%CE%B93

Ερωτηθείς για τις εικόνες στις οποίες οι μαθητές εξασκούν οδομαχίες ή ετοιμάζουν εμπρηστικά μπουκάλια, ο αρχηγός του HVIM απάντησε: «Αυτές οι πιο μαχητικές πρακτικές έχουν επίσης σοβαρό πνευματικό υπόβαθρο. Για παράδειγμα, το να ξεπεράσεις τον φόβο, να κινηθείς σε μια ομάδα και να βιώσεις τη μάχη είναι όλα σοβαρή ανάπτυξη χαρακτήρα ταυτόχρονα .

Το «Κίνημα Νεολαίας 64 Κομητειών», απαγορεύτηκε στη Ρουμανία

Το κίνημα της νεολαίας των 64 κομητειών (HVIM) είναι μια ακροδεξιά αλυτρωτική ομάδα που δραστηριοποιείται τόσο στην Ουγγαρία όσο και σε γειτονικές χώρες που έχουν σημαντικές ουγγρικές κοινότητες.

Η οργάνωση απαγορεύεται στη Ρουμανία με ποινή του ICCJ, την ίδια που καταδίκασε δύο από τα μέλη της ομάδας σε πέντε χρόνια φυλάκιση έκαστος για τρομοκρατία.

Ο συλληφθέντες κατηγορήθηκαν ότι ετοίμασαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό που σκόπευαν να πυροδοτήσουν στην παρέλαση για την Εθνική Ημέρα της Ρουμανίας το 2015 στο Târgu Secuiesc.

Οι δυο τους δεν παραδέχτηκαν ποτέ το έγκλημά τους και ισχυρίστηκαν ότι, στην πραγματικότητα, η ιστορία της τρομοκρατικής επίθεσης είχε στηθεί από τις ρουμανικές μυστικές υπηρεσίες.

Οι Ούγγροι έχουν μηνύσει το ρουμανικό κράτος και ζητούν αποζημίωση 1.000.000 ευρώ για την αποκατάσταση υποτιθέμενων δικαστικών λαθών.

Το κίνημα δραστηριοποιείται στην Τρανσυλβανία από το 2008 περίπου, όταν πέντε Szekler ζήτησαν από ρουμανικό δικαστήριο να εγκρίνει την ίδρυση του ουγγρικού κινήματος στη Ρουμανία- HVIM Romania, αλλά αργότερα εγκατέλειψε την ιδέα.

Το 2013, το HVIM διοργάνωσε μια αντιδιαδήλωση στην Ενωτική Πορεία της Ομάδας της Νέας Δεξιάς, επίσης την Εθνική Ημέρα. Μέχρι να τεθεί εκτός νόμου, το HVIM εμφανιζόταν σταθερά στις εκθέσεις του SRI ως οργάνωση που λειτουργεί βάσει παραστρατιωτικών αρχών, με μέλη να εκπαιδεύονται σε μυστικά στρατόπεδα.

%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B4%CE%B94

Δύο έφηβες που ελπίζουν να υπερασπιστούν την πατρίδα τους μια μέρα

Το δόγμα των εθνικιστών Ούγγρων

Το δόγμα HVIM έχει και πολιτική πλευρά, με την αποκατάσταση της Μεγάλης Ουγγαρίας, όπως ήταν πριν από την υπογραφή της Συνθήκης του Τριανόν (4 Ιουνίου 1920), και μια πνευματική, σχεδόν μυστικιστική – την αποκατάσταση της Αγίας Αποστολικής Αυτοκρατορίας.

Έτσι, σύμφωνα με την «Κατήχηση» των μελών της Κομητείας, οι διδασκαλίες του Ουγγρικού «Ιερού Στέμματος» απορρίπτουν τον φιλελευθερισμό και τις δημοκρατικές αξίες και τον ξένο πληθυσμό που ζει στην ουγγρική επικράτεια, όπως άφησε ο αποστολικός βασιλιάς Άγιος Στέφανος, είναι «ένας φιλοξενούμενος που ζει και ζει με τον ουγγρικό λαό, του οποίου την ανωτερότητα αναγνωρίζει και αποδέχεται ως αφέντη του», καταλήγει το δημοσίευμα.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ