Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

Ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν ρωσική αεροπορική βάση στην Αρκτική – καταστράφηκε στρατηγικό βομβαρδιστικό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτό: The Barents Observer- Η ρωσική αεροπορική βάση στην Olenya

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι από την επίθεση στο αεροδρόμιο Ολένια στην περιοχή του Μουρμάνσκ καταστράφηκε ένα υπερηχητικό βομβαρδιστικό πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, Tupolev Tu-22M3, το οποίο μπορεί να εκτοξεύσει πυραύλους αντιπλοϊκούς βαρέως τύπου AS-4 ή Kh-22.

Η Ουκρανία είχε καταρρίψει ένα Tu-22M3 για πρώτη φορά στις 19 Απριλίου, σύμφωνα με την πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας, με το αεροσκάφος να συντρίβεται στο Κράι της Σταυρούπολης της Ρωσίας αμέσως μετά την επίθεση της Ρωσίας στην περιοχή Ντνιπροπετρόφσκ της Ουκρανίας.

Πηγή της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών της Ουκρανίας είπε στην Kyiv Independent ότι βρισκόταν πίσω από την επίθεση του Σαββάτου χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το εάν χτυπήθηκαν άλλα αεροσκάφη.

Το αεροδρόμιο Olenya απέχει περισσότερα από 1800 χλμ από τα ουκρανικά σύνορα και βρίσκεται μόλις 150 χλμ από τη Φινλανδία, γεγονός που εξόργισε τη Μόσχα όταν εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ το 2023.

oleniabash35%CE%B1

Τον Μάιο, το ‘Barents Observer’ ανέφερε πώς οι δορυφορικές εικόνες έδειξαν πώς η Ρωσία είχε αναπτύξει στο αεροδρόμιο δύο Tu-160 και 14 Tu-95 στρατηγικά βομβαρδιστικά που μπορούν να μεταφέρουν συμβατικούς καθώς και πυρηνικούς πυραύλους κρουζ.

Οι φιλοουκρανοί χρήστες X καυχήθηκαν για τις αναφορές της επίθεσης του Σαββάτου, οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητους.

Η πηγή πληροφοριών του ‘Kyiv Independent’ αναφέρθηκε επίσης σε άλλα χτυπήματα σε αεροδρόμια πολύ μέσα στο ρωσικό έδαφος.

Η Ουκρανία απαγορεύεται να εκτοξεύει όπλα μεγάλου βεληνεκούς που προμηθεύεται από τη Δύση σε ρωσικό έδαφος από φόβο μεταξύ των συμμάχων του Κιέβου ότι κάτι τέτοιο θα κλιμακώσει τον πόλεμο.

 Ωστόσο, η Ουκρανία εκτοξεύει συχνά drones στο ρωσικό έδαφος για να χτυπήσει στρατιωτικούς και ενεργειακούς στόχους, συχνά χωρίς να αναλαμβάνει άμεσα την ευθύνη.

Ξεχωριστά, η Kyiv Independent ανέφερε ότι τρία ελικόπτερα υπέστησαν ζημιές την περασμένη εβδομάδα σε επιχειρήσεις δολιοφθοράς που συντονίστηκαν από την στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας (GUR).

Μια πηγή είπε στο πρακτορείο ότι η Ουκρανία είχε σαμποτάρει ελικόπτερα Mi-28 και Ka-226 στις 21 Ιουλίου στο Εθνικό Κέντρο Κατασκευής Ελικοπτέρων που εδρεύει στη Μόσχα, όπου σημειώθηκαν εκρήξεις στο σημείο.

Οι ρωσικές αρχές έκρυψαν λεπτομέρειες για το περιστατικό σύμφωνα με την πηγή που πρόσθεσε ότι μια άλλη ουκρανική επιχείρηση κατέστρεψε ένα ελικόπτερο Mi-8 στις 24 Ιουλίου στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Samara Kryazh στην περιοχή Samara, 805 χλμ από τα σύνορα.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ