Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

Τουρκικός μεγαλοϊδεατισμός: Επιστημονική ομάδα Τούρκων στην Αρκτική

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτό: Η Πυραμίδα ήταν για περισσότερα από 20 χρόνια μια πόλη-φάντασμα. Τον τελευταίο καιρό, η Ρωσία έχει μεταφέρει εργάτες για να αναστήσουν τα κτίρια σοβιετικού τύπου και να αναβαθμίσουν τις υποδομές.

Οι φιλοδοξίες της Άγκυρας να καταστεί μια μεγάλη παγκόσμια δύναμη την καθοδήγησαν να υπογράψει στη Συνθήκη του Σβάλμπαρντ, γράφει ρωσικό δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι τουρκική επιστημονική ομάδα διερευνά τα σχέδια Σβάλμπαρντ της Ρωσίας.

Οι υποδομές, τα logistics και η ζωή ήταν στην ημερήσια διάταξη όταν μια τουρκική ερευνητική αντιπροσωπεία ήρθε στην Πυραμίδα/ Pyramiden, την πόλη-φάντασμα που θέλει να μετατρέψει η Ρωσία σε διεθνή επιστημονικό κόμβο της Αρκτικής.

Η κίνηση έρχεται μόλις τρεις μήνες αφότου η Άγκυρα επικύρωσε τη Συνθήκη του Σβάλμπαρντ.

%CE%A0%CF%85%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%B4%CE%B1%CE%A3%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%834

Η 11μελής ομάδα της Τουρκίας από το Polar Research Institute TÜBİTAK MAM ήρθε στην Πυραμίδα στις 21 Ιουλίου (Vkontakte)

«Την Κυριακή, μέλη της τουρκικής επιστημονικής αποστολής TASE έφτασαν για επίσκεψη στην Πυραμίδα για να μελετήσουν τις δυνατότητες του χωριού στο πλαίσιο της δημιουργίας διεθνούς επιστημονικού και εκπαιδευτικού κέντρου.

Στους Τούρκους επιστήμονες παρουσιάστηκε η τεχνολογική, βιομηχανική και οικιακή υποδομή του χωριού Πυραμίδα. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα logistics στο αρχιπέλαγος Spitsbergen και η ζωή των επιστημόνων σε έναν από τους βορειότερους οικισμούς του πλανήτη.

Οι συμμετέχοντες στο TASE και το Trust σκοπεύουν να συνεχίσουν τις επαφές σε διάφορους τομείς μετά την επίσκεψη», γράφει η Trust Aktikugol στο Vkontakte.

Η Τουρκία είναι ένα από τα έθνη που φέτος προσέγγισαν τη λέσχη BRICS των μεγάλων αναδυόμενων χωρών σε μια προσπάθεια να ενταχθούν.

Η Ρωσία, που κατέχει επί του παρόντος την ηγεσία των BRICS, έχει από καιρό ενθουσιαστεί να προσκαλέσει αυτές που η Μόσχα ορίζει ως «φιλικές χώρες» να συνεργαστούν για ένα νέο επιστημονικό κέντρο της Αρκτικής με στόχο να αναστήσει την πόλη-φάντασμα Πυραμίδα.

Η Πυραμίδα κατασκευάστηκε από τη Σοβιετική Ένωση ως κοινότητα εξόρυξης της Αρκτικής στο Σβάλμπαρντ. Η τελευταία παρτίδα άνθρακα απεστάλη το 1998.

Η Arktikugol, η κρατική εταιρεία που διαχειρίζεται όλες τις δραστηριότητες της Μόσχας στο νορβηγικό αρχιπέλαγος, αναζητά τώρα νέους τρόπους για να διατηρήσει την παρουσία της στο γεωπολιτικό σημαντικό σημείο μεταξύ ανατολής και δύσης στην Αρκτική.

«Στους Τούρκους επιστήμονες επιδείχθηκε η τεχνολογική, βιομηχανική και οικιακή υποδομή του χωριού Πυραμίδα», εξηγεί ο Aktikugol.

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα logistics στο αρχιπέλαγος Spitsbergen και η ζωή των επιστημόνων σε έναν από τους βορειότερους οικισμούς του πλανήτη».

Το Ινστιτούτο Πολικών Ερευνών TÜBİTAK MAM ξεκινά αυτήν την περίοδο την 4η Αρκτική του αποστολή με στόχο τη μελέτη των επιπτώσεων των κλιματικών αλλαγών. Την περασμένη εβδομάδα, η ομάδα έπλευσε στον θαλάσσιο πάγο της Αρκτικής βόρεια του Σβάλμπαρντ.

  Η Τουρκία έγινε επίσημα χώρα υπογραφής της Συνθήκης του Σβάλμπαρντ στις 11 Απριλίου 2024. Οι Τούρκοι πολίτες μπορούν πλέον να επωφεληθούν από το προνόμιο της ενασχόλησης με τα δικαιώματα που παρέχει η συνθήκη, όπως η εμπλοκή σε εμπορικές δραστηριότητες.

45 χώρες έχουν υπογράψει τη συνθήκη του 1920. Πριν από την Τουρκία φέτος, η Λετονία και η Βόρεια Κορέα υπέγραψαν το 2016.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ