Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2024

Kουρούτα: Οι ήρωες ναυαγοσώστες απέτρεψαν τα χειρότερα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεσήλικας υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο και η έγκαιρη επέμβαση των ναυαγοσωστών απέτρεψε τα χειρότερα

Τα χειρότερα απετράπησαν για έναν μεσήλικα άντρα που έκανε το μπάνιο του στην παραλία της Κουρούτας το μεσημέρι της Κυριακής (28/7).

Πιο συγκεκριμένα λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι ο ναυαγοσώστης που εποπτεύει την παραλία (στο ύψος του Destino) αντιλήφθηκε ότι ο άνδρας χρειαζόταν βοήθεια αφού είχε υποστεί λιποθυμικό επεισόδιο (που είχε σαν αποτέλεσμα να “πιεί” νερό) και έσπευσε στο σημείο για να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.

Στην παραλία της Κουρούτας βρέθηκε και το σωστικό μέσο που σταθμεύει στο Παλούκι προκειμένου να συνδράμει και μαζί με τον ναυαγοσώστη του διπλανού πύργου της Kούρουτας αντιμετώπισαν συντονισμένα και με ψυχραιμία το περιστατικό (έγινε και χρήση απινιδωτή) με τον άνδρα να συνέρχεται…

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον άνδρα τον οποίο μετέφερε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας. Εκεί αφού του έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και διαπιστώθηκε ότι δεν διατρέχει κίνδυνο στάλθηκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο Πύργου…

“Αύξηση περιστατικών τις τελευταίες ημέρες”

Με δήλωση του στο iliaenimerosi.gr ο υπεύθυνος (και εκπαιδευτής) της Ομάδας Ναυαγοσωστών Sharks lifeguard academy (με έδρα το Αρκούδι Ηλείας, που δραστηριοποιείται και το φετινό καλοκαίρι σε παραλίες της Ηλείας και της Ζακύνθου), Σπύρος Παπαναστασόπουλος τόνισε πως:

PAPANASTASOPOULOS e1722165212182

«Για άλλη μια φορά η ομάδα λειτούργησε κάνοντας αυτό που πρέπει όπως έχουμε εκπαιδευτεί. Ενώ μέχρι τώρα είχαμε μια σχετικά ήρεμη σεζόν τις τελευταίες ημέρες αποδεικνύεται αρκετά απαιτητική.

Μέσα σε διάστημα 10 ημερών ήδη τα περιστατικά είναι αρκετά όπως και το σημερινό στην παραλία της Κουρούτας.

Οι ναυαγοσώστες και το πλήρωμα του σωστικού του δήμου Ήλιδας έσπευσαν στο σημείο, έκαναν τα απαραίτητα και πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες μετά από σοβαρό παθολογικό περιστατικό σε μεσήλικα λουόμενο. Να σημειωθεί ότι έχουν γίνει ήδη τρεις διασώσεις στην παραλία της Κουρούτας με την τελευταία πιο σοβαρή με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί και αυτόματος απινιδωτής από την ομάδα των ναυαγοσωστών».

“Να προσέχουν οι λουόμενοι”

Ο κ. Παπαναστασόπουλος επισήμανε πως «Συνιστώ προσοχή στους λουόμενους. Να κολυμπούν εντός οριοθετημένης περιοχής και όταν έχουν περάσει αρκετές ώρες μετά από γεύμα. Μία ήρεμη -κατά τα άλλα- θάλασσα μπορεί να κρύβει πολλούς κινδύνους που ο κοινός άνθρωπος ίσως δεν μπορεί να αντιληφθεί αλλά το έμπειρο μάτι ενός ναυαγοσώστη μπορεί να τους… αποκωδικοποιήσει και να τους μεταφράσει όποτε καλό θα είναι να ακολουθούμε πάντα πιστά της οδηγίες των ναυαγοσωστών!».

SHARKS e1722165232621

iliaenimerosi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ