Για ποιο λογο δεν ακούστηκε ο Ελληνικός Εθνικός Ύμνος στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανάμεσα στα πολλά και διάφορα που σχολιάστηκαν είτε θετικά, είτε αρνητικά αναφορικά με τη χθεσινοβραδινή τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, ήταν και το γεγονός της μη ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας.

Πολλοί ήταν αυτοί που αντέδρασαν, που αναρωτήθηκαν για ποιο λόγο δεν συνέβη. Όπως είπε στον ΣΚΑΪ η απεσταλμένη του καναλιού στο Παρίσι, Σπυριδούλα Σπανέα, ήταν η δεύτερη συνεχόμενη φορά που ο Εθνικός μας Ύμνος δεν ακούστηκε σε τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων.

Η πρώτη φορά, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, ήταν στο Τόκιο το 2020 και όπως σχολίασε: «Και δεν ξέρω μήπως το διατηρήσουν και για το μέλλον, μάλλον πρέπει κάτι να κάνουμε, γιατί η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν φτάνει μόνο το αρχαίο πνεύμα αθάνατο, πρέπει να ακούγεται και ο ελληνικός ύμνος».

Τι λέει η ΔΟΕ

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για τις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, στο πρωτόκολλο για τις τελετές έναρξης (το οποίο έχει ημερομηνία ανανέωσης 25 Ιουνίου 2024) δεν αναγράφεται στα στοιχεία της τελετής η ανάκρουση του ελληνικού ύμνου.

Το σχετικό απόσπασμα από το έγγραφο της ΔΟΕ για το πρωτόκολλο των τελετών έναρξης των Αγώνων

Αντίθετα, στο ενημερωτικό δελτίο της ΔΟΕ για τις τελετές λήξης (με ημερομηνία ανανέωσης 6 Οκτωβρίου 2021), στο πρωτόκολλο των στοιχείων,αναγράφεται ξεκάθαρα η ανάκρουση του Εθνικού μας ύμνου ως στοιχείο της τελετής.

Το σχετικό απόσπασμα από το έγγραφο της ΔΟΕ για τις τελετές λήξης των Αγώνων

  1. ΣΕ ΛΙΓΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΝΤΟΡΑ-ΒΟΡΙΔΗΣ -ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ- ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΦΙΡΜΑΝΙ ΟΤΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ. .ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ Η ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΜΑΙΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΗ.

    • Οι μακακες που τούς ψηφίζουν . Αυτοί καλά κάνουν την δουλειά σπίτια στο εξωτερικό Βολταίρου ιταλικά διυλιστήρια
      Viverda Arximalaka poulimeno tomsri ellhna ragia. O Κολοκοτρώνης το φωτιά και τσεκούρι το είχε πει για τους προσκεκλημένους ραγιάδες αυτοί τούς ψηφίζουν

    • Πας καλα η οχι?Τι δουλεια εχει ο Μητσοτακης με την ανακρουση του Εθνικου υμνου?Εχεις μηπως ακουσει τη ΔΟΕ πογ αυτη ειναι υπευθυνη η ακομη δεν εβγαλες τις τσιμπλες απ ρα ματια,..?

    • Υπάρχει ένα βουνό, μέρος στην Τουρκία όπου βγαίνει φλόγα από τη γη δεν θυμάμαι πού ακριβώς ειναι αλλά άμα το ψάξεις θα το βρεις οι Τούρκοι τα τελευταία χρόνια προωθούν μια ψεύτικη ιστορία για δήθεν ολυμπιακή φλόγα και ιδέα που ξεκίνησε από κει και ότι η Ολυμπιακή φλόγα θα πρέπει να δίνεται από εκεί και για δήθεν κλεμμένη ολυμπιακή ιδέα από την Ελλάδα που ήταν τον προγόνων τους και καλά με το που θα πούμε αυτό που λες βάζουμε βούτυρο στο ψωμί των Τούρκων και ενώ μέχρι τώρα όλο αυτό σχεδόν δεν ακούγεται και έχει πέσει στο κενό μετά θα σπεύσουν αν κάνουμε αυτό που λες να ακουστεί η δική τους εκδοχή και αφού δε δίνουμε εμείς φλόγα και επειδή η φλόγα δεν είναι προϊόν προσοδοφόρο για εκβιασμό και η Ελλάδα θα καταδικαστει από όλους για αυτό θα σπεύσουν λοιπόν οι Τούρκοι να πουν την δική τους ιστορία να προσφερθούν να δώσουν φλόγα και εμάς θα μας κάνουν στην άκρη απλό γιατί υπάρχουν συμφέροντα απλά

  2. Οι Γάλλοι μας έχουν γραμμένους στ αρχ..
    Όταν πας στο λουβρο, που τα καλύτερα εκθέματα είναι κλεμμένα από την Ελλάδα, στην είσοδο είναι γραμμένο το welcome σε πάνω από 60 γλώσσες.
    Φυσικά εκτός από ελληνικά.
    Αίσχος και ξεφτίλα.

  3. Αποστροφή της Ελλάδας από τους “Διεθνούς Ολυμπιακούς ” Αγώνες. Δημιουργία Εθνικών Ολυμπιακών αγώνων. Οι Ολυμπιακοί αγώνες να γίνονται ΜΟΝΟ στην Ελλάδα και ας συμμετέχουν και οι “βάρβαροι”. Ρήξη Λαού με “κυβέρνηση”.

  4. Συμφωνώ απόλυτα.,Ολυμπιακοί μόνο στην Ελλάδα με κυρίαρχο το πραγματικό Ολυμπιακό ιδεώδες που είναι ανύπαρκτο στους άλλους και ΑΓΩΝΕΣ όχι geims ευ αγωνίζεσθαι όχι εμπορικές φιέστες αυτά ας μείνουν με άλλη ονομασία στους άλλους γιατί το αποκλειστικό δικαίωμα ολυμπιακοί είναι μόνο δικό μας και οστις θέλει ας κοπιασει

  5. ΟΥΔΕΠΟΤΕ έχει γίνει ανάκρουση ελληνικού εθνικού ύμνου/ έπαρση σημαίας στην τελετή ΕΝΑΡΞΗΣ πλην του 2004, καθώς ήμασταν διοργανώτρια χώρα. Αυτό γίνεται πάντα στην Τελετή ΛΗΞΗΣ. Μην γράφετε ανακρίβειες. Τελετή έναρξης: είσοδος της ελληνικής σημαίας και ομάδας 1ης στο στάδιο & Τελετή λήξης: έπαρση ελληνικής σημαίας-ανάκρουση εινικού ύμνου. Έτσι χωρίζονται τα δύο στοιχεία στις δύο τελετές.

  6. Τρομερό να αναπαράγουν δημοσιογράφοι τέτοιες ανακρίβειες…. ποτέ δεν ακούγεται ο εθνικός μας ύμνος στην τελετή έναρξης…μόνο στην τελετή λήξης… ενημερωθείτε πριν πείτε την πατάτα σας …

  7. Ο ΠΘ εκανε γκριμάτσες στη βροχή ως άλλος Mr Bean με ναυλον, δεν έχει χρόνο και διάθεση να ασχοληθεί με τον εθνικό ύμνο όταν χαζογελαει.

  8. Τα δύο έγγραφα δεν είναι τα ίδια αφού το πρώτο αφορά την τελετή έναρξης ενώ το δεύτερο αφορά την τελετή λήξης όπου και θα ακουστεί λογικά ο εθνικός ύμνος της Ελλάδος.

  9. Το άρθρο έχει τίτλο ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΎΣΤΗΚΕ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ και όταν το ανοίξειςί σου λέει ότι Δεν ακούστηκε απλά. ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟΙ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ