Η Βρετανία αναθεωρεί τη στάση της στο ένταλμα σύλληψης του Ισραηλινού πρωθυπουργού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Βρετανία αποφάσισε να αποσύρει την αντίθεσή της που είχε εκφράσει στην έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Η Ντάουνινγκ Στριτ την Παρασκευή επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα υποβάλει προσφυγή στη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την έκδοσή της απόφασης.

Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ είπε στους δημοσιογράφους ότι η απόφαση ήταν «σύμφωνη με τη μακροχρόνια θέση μας ότι αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να αποφασίσει το δικαστήριο».

Η κίνηση υπογραμμίζει τη σκληρότερη στάση έναντι του Ισραήλ που τηρεί η νέα κεντροαριστερή κυβέρνηση των Εργατικών.

Ο γενικός εισαγγελέας του ΔΠΔ, Καρίμ Χαν, ζήτησε να εκδοθούν εντάλματα τόσο για τον Νετανιάχου όσο και για τον υπουργό Άμυνας του, Γιόαβ Γκάλαντ, ως ύποπτοι για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν κατά την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα.

Ασκεί επίσης πιέσεις εναντίον τριών ανώτερων ηγετών της παλαιστινιακής μαχητικής ομάδας, της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού της στη Γάζα, Γιαχία Σινουάρ, και του Μοχάμεντ Ντέιφ, του διοικητή της στρατιωτικής πτέρυγας της.

Ωστόσο, η απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την αμφισβήτηση δεν σημαίνει ότι το αίτημα θα ικανοποιηθεί, ούτε θα επιταχύνει την υπόθεση του ΔΠΔ.

Σε περισσότερα από 60 άλλα κράτη και ενδιαφερόμενα μέρη επιτράπηκε επίσης να υποβάλουν τα νομικά επιχειρήματά τους σε δικαστές, εκπροσωπώντας τόσο φιλο-ισραηλινές όσο και φιλοπαλαιστινιακές απόψεις.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ