Οι Τούρκοι βομβάρδισαν Κούρδους στο βόρειο Ιράκ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε ανακοίνωσή του, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ανέφερε ότι τουρκικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση στο Ντιγιαρμπακίρ επιτέθηκαν σε στόχους Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ, στις περιοχές Γκάρα, Καντίλ και Άσος.

Όπως αναφέρεται χτυπήθηκαν 25 στόχοι, οι οποίοι καταστράφηκαν από τους βομβαρδισμούς.

Όπως σημειώνεται:

«Προκειμένου να εξαλειφθούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του λαού μας και των δυνάμεων ασφαλείας από το βόρειο Ιράκ και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των συνόρων μας, σύμφωνα με τα δικαιώματα αυτοάμυνας που απορρέουν από το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, επιτεθήκαμε σε τρομοκρατικούς στόχους στο Γκάρα , περιοχές Καντίλ και Άσος στο βόρειο Ιράκ στις 26 Ιουλίου 2024».

« Πραγματοποιήθηκε αεροπορική επιχείρηση και 25 στόχοι που αποτελούνταν από σπήλαια, αποθήκες, καταφύγια, αποθήκες και εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται από την τρομοκρατική οργάνωση , που χρησιμοποιήθηκαν από την αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση (PKK) και θεωρούνταν ότι περιλάμβαναν υπεύθυνους τρομοκράτες, καταστράφηκαν».

Στην επιχείρηση αυτή αναφέρθηκε ότι μεγάλος αριθμός τρομοκρατών εξουδετερώθηκε με τη χρήση της μέγιστης ποσότητας εγχώριων και εθνικών πυρομαχικών.

Χαρακτηριστική είναι η έκφραση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας: «Σκίζουμε με τα νύχια μας τα άντρα των τρομοκρατών!».

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ