Το φάντασμα της στράτευσης με τη βία τρομοκρατεί τη νεολαία της Ουκρανίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Εάν είστε νεαρός άνδρας άνω των 18 ετών στους δρόμους της Ουκρανίας, αυτό σημαίνει ότι θα εκτεθείτε σε ενέδρες υποχρεωτικής στρατολόγησης, εν μέσω του φάσματος της άμεσης στράτευσης και του χάσματος της έλλειψης ανθρώπινου πληθυσμού.

Σε έναν πόλεμο που έχει περάσει τον τρίτο χρόνο, η ανάγκη της Ουκρανίας έχει ξεπεράσει την έλλειψη εξοπλισμού και οι μεγαλύτερες απειλές που αντιμετωπίζει σήμερα το Κίεβο περιστρέφονται γύρω από τον μειωμένο αριθμό των Ουκρανών στρατιωτών σε σύγκριση με την αντίπαλό του, τη Ρωσία.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Ζελένσκι είπε, στην πρώτη του δήλωση από την έναρξη του πολέμου, μιλώντας για τους θανάτους του στρατού του, ότι η Ουκρανία έχασε 31.000 στρατιώτες στον πόλεμο, αλλά οι αμερικανικές εκτιμήσεις λένε ότι ο αριθμός ξεπέρασε τις 70.000, με περισσότερους από 120.000 τραυματίες.

Άλλες πηγές λένε ότι ο πραγματικός αριθμός είναι διπλασιασμός όλων όσων δημοσιεύθηκαν, σε έναν στρατό του οποίου ο αριθμός, σύμφωνα με τον Ζελένσκι, ανέρχεται σε περίπου 800.000 στρατιώτες, λιγότεροι από τους μισούς από τους οποίους πολεμούν τώρα στο πεδίο.

Ενώ στη Ρωσία, το θέμα των αριθμών φαίνεται δευτερεύον, και αυτό είναι φυσιολογικό με έναν στρατό του οποίου η δύναμη, σύμφωνα με τον ιστότοπο στατιστικών «Statista», είναι 3,5 εκατομμύρια στρατιώτες και οι επιχειρήσεις στρατολόγησης της Ρωσίας ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες κάθε φορά.

Όλα αυτά ανάγκασαν την Ουκρανία να ενεργεί σε στρατολόγηση με τη βία προς τους νέους χρησιμοποιώντας τη δύναμη των όπλων και την απειλητική ρητορική.

Ενέδρες στους δρόμους για βίαιη επιστράτευση

%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%813

Έρευνα από τις ουκρανικές αρχές στους δρόμους για εντοπισμό διαφυγόντων της στράτευσης

Η ουκρανική κυβέρνηση δεν άφησε μια μέθοδο χωρίς να τη χρησιμοποιήσει για να αυξήσει τον αριθμό του στρατού με χιλιάδες φυλακισμένους με τους οποίους η κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία που όριζε ότι η θητεία τους δεν θα τελείωνε με τη λήξη της ποινής τους, αλλά μάλλον με το τέλος του πολέμου έως ότου η κατάσταση έφτασε στο σημείο να χρησιμοποιούν ενέδρες στους δρόμους και να εξαπλωθούν οι περιπολίες των οποίων η αποστολή περιστρεφόταν γύρω από το σταμάτημα νεαρών ανδρών, την επαλήθευση των δεδομένων τους και τη βίαια ώθησή τους στα μέτωπα της μάχης, ακόμα κι αν το θέμα απαιτούσε μυστικές επιχειρήσεις, για τις οποίες οι Ουκρανοί αξιωματικοί χρησιμοποίησαν ασθενοφόρα για να τις εκτελέσουν.

Τα δεδομένα της νεολαίας, οι ποινές, απαγορεύσεις εξόδου από τη χώρα

%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%812

Υπάρχει μια ανθρώπινη και τεχνολογική πολιορκία, έργο της οποίας είναι η εφαρμογή «Reserve Plus» στην Ουκρανία, η οποία ασχολείται με την καταγραφή και παρακολούθηση των δεδομένων των νέων και απαιτεί από αυτούς να τα ενημερώνουν περιοδικά, διαφορετικά το πρόστιμο φτάνει τα 400 δολάρια και διπλασιάζεται αν αγνοηθεί, μέχρι να αφαιρεθεί το ακίνητο και η άδεια οδήγησης και να δεσμευτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των παραβατών.

Όλα αυτά έρχονται μετά από περισσότερα από δύο χρόνια κατά τα οποία σχεδόν 20.000 νεαροί Ουκρανοί προσπάθησαν με όλα τα μέσα να ξεφύγουν από την κόλαση της στρατολόγησης, ξεκινώντας από την προσπάθειά τους να διαφύγουν δια θαλάσσης στις συνοριακές χώρες, έως ότου συνελήφθησαν άλλοι στα σύνορα με προορισμό τη Μολδαβία και τη Ρουμανία , πριν εκδοθεί νόμος που απαγόρευε τους άνδρες ηλικίας άνω των… 18 και  μέχρι 60 ετών την έξοδο από τη χώρα.

Μια αναφορά που εκδόθηκε από τον ισραηλινό ιστότοπο «Ynet» μπορεί να είναι απόδειξη των φόβων που αντιμετωπίζουν οι νέοι της Ουκρανίας σχετικά με την αναγκαστική επιστράτευση.

Συγκεκριμένα, ο ιστότοπος αποκάλυψε ότι στην Ουκρανία υπάρχουν εκατοντάδες Ισραηλινοί νέοι διπλής υπηκοότητας που είναι αποκλεισμένοι και προσπαθούν να διαφύγουν στο Ισραήλ από φόβο να πολεμήσουν εναντίον της Ρωσίας.

Ποια είναι λοιπόν η λύση και πόσους ανθρώπους χρειάζεται η Ουκρανία για να καλύψει το κενό;

Η ανάγκη της Ουκρανίας για στρατιώτες για να καλύψουν το κενό είναι 500.000 στρατιώτες, σύμφωνα με στοιχεία της Ουκρανίας, γνωρίζοντας ότι το Κίεβο εργάζεται από την αρχή του έτους για να επιστρατεύσει άτομα για να προσεγγίσει τον αριθμό, αλλά το ανώτατο όριο των προσδοκιών δεν μπορεί να υπερβαίνει παρά τους 50.000 στρατιώτες για στρατολόγηση, σύμφωνα με ουκρανική έρευνα της Ουκρανικής Πράβντα.

%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%814

Και ο αριθμός των φυλακισμένων που στάλθηκαν στον πόλεμο με τη Ρωσία εξαντλήθηκε

Με τη γλώσσα της λογικής, οποιοσδήποτε στρατός που θα αντιμετωπίσει τον ρωσικό στρατό θα πέσει θύμα του παιχνιδιού των «αριθμών», το οποίο θα συμπαραταχθεί με τη Ρωσία, αλλά υπάρχουν και άλλοι λόγοι που κρύβονται πίσω από αυτό, κυρίως η σημαντική μείωση των γεννήσεων στην Ουκρανία που έχει παρατηρηθεί από τη δεκαετία του 1990.

Ο πληθυσμός της Ουκρανίας έφτασε το 1990 πάνω από 51 εκατομμύρια άτομα, και μειώθηκε σημαντικά, λόγω των επιπτώσεων της πτώσης της Σοβιετικής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της σοβαρής οικονομικής κρίσης, έως ότου έφτασε τα 29 εκατομμύρια το 2023, και το ποσοστό γεννήσεων ανά γυναίκα έφτασε τα 1,4 παιδιά φέτος και αναμένεται να είναι 0,7 το επόμενο έτος, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Δημογραφίας και Κοινωνικών Σπουδών της Ουκρανίας.

Υπό το πρίσμα όλων όσων συμβαίνουν, τι σχέδιο έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Δύση για να εφοδιάσουν την Ουκρανία με στρατιώτες;

Πριν από λίγους μήνες, ο Μακρόν έκανε δηλώσεις στις οποίες θεώρησε ότι η επέμβαση του γαλλικού στρατού στον πόλεμο ήταν απαραίτητη και ότι μπορεί να στείλει γαλλικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις στην Ουκρανία, τότε ο Πούτιν απάντησε ότι θα πλησίαζε ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος, επομένως οποιοδήποτε ευρωπαϊκό βήμα προς τον εξοπλισμό των ανθρώπων στην Ουκρανία θα μπορούσε να ανοίξει πυρ εναντίον του κόσμου στο σύνολό του.

Η Αμερική προσπαθεί να βρει εναλλακτικούς τρόπους για να ενισχύσει την παρουσία της στην Ουκρανία.

 Διαφορετικά, ποια είναι η εξήγηση για το ρεπορτάζ του American Business Insider, το οποίο λέει ότι η Αμερική μελετά αυτήν τη στιγμή την ιδέα της αποστολής Αμερικανών στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων στην Ουκρανία, προκειμένου να βοηθήσουν τον ουκρανικό στρατό στη συντήρηση και την επισκευή ορισμένων οπλικών συστημάτων, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν οι Αμερικανοί εκεί θα σήμαινε ειλικρινά ότι θα επιτραπεί στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ να προσφέρει συμβόλαια σε αμερικανικές στρατιωτικές εταιρείες για να εργαστούν εντός της Ουκρανίας, και μπορεί να δούμε στο μέλλον μια αμερικανική και δυτική τάση για ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες, παρόμοια με αυτή που έκανε η Ρωσία για την Ομάδα Βάγκνερ.

Ο ανθρώπινος πληθυσμός είναι μια ανάγκη ισοδύναμη με την ανάγκη για πυρομαχικά στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή.

Eremnews

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ