Βουλγαρία: Τεράστιες εκρήξεις και πυρκαγιά σε αποθήκη πυροτεχνημάτων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεράστιες εκρήξεις και πυρκαγιά εκδηλώθηκαν σε αποθήκη πυροτεχνημάτων στην πόλη Ελίν Πελίν.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, δύο άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά. Πρόκειται για έναν άνδρα 40 ετών με εγκαύματα τρίτου βαθμού και μια γυναίκα γύρω στα 30 επίσης με εγκαύματα τρίτου βαθμού.

 Μεταφέρονται στο νοσοκομείο «Πιρόγκοφ», δήλωσε στη NOVA η εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης Κάτια Σουνγκάρσκα. Στο σημείο έχουν σπεύσει πέντε ασθενοφόρα.

Ο διευθυντής του «Πιρόγκοφ», δρ Βαλεντίν Ντιμιτρόφ, σχολίασε στον αέρα της NOVA ότι εγκαύματα τρίτου βαθμού σημαίνουν βλάβη στους ιστούς και το δέρμα. Πρόσθεσε ότι το νοσοκομείο είναι έτοιμο να υποδεχθεί περισσότερους ασθενείς.

Η αναφορά για το συμβάν  έγινε στις 6:35 μ.μ.

Το υπουργείο Εσωτερικών έλαβε το σήμα στις 6:31 μ.μ. Στο σημείο μεταβαίνουν επίσης ο υπουργός Εσωτερικών Καλίν Στογιάνοφ και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Άμυνας Ντίμιταρ Κανγκαλτζίεφ.

«Ακούμε τις βροντές και βλέπουμε ένα τεράστιο σύννεφο καπνού πάνω από την Ελίν Πελίν», δήλωσε στη NOVA ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Ντιμίταρ Ντιμιτρόφ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τρεις αποθήκες καίγονται. Το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει ακόμη στοιχεία για το πόσα άτομα βρίσκονταν μέσα. «Επιπλέον ομάδες έχουν σταλεί στο σημείο», πρόσθεσε ο Ντιμιτρόφ.

«Είναι φυσικό ο καπνός να επηρεάζει το περιβάλλον. Όταν καίγονται αυτά τα πυροτεχνήματα, απελευθερώνονται αέρια. Σε ό,τι αφορά τα μέτρα ασφαλείας, η πρώτη απαίτηση είναι να μην υπάρχει ρεύμα σε αυτές τις αποθήκες, ειδικά σε αυτή τη ζέστη. Τέτοιες εγκαταστάσεις θα πρέπει να βρίσκονται μακριά από κατοικημένες περιοχές και δρόμους. Η σύστασή μου είναι να μην μπείτε μέσα για τουλάχιστον 24 ώρες», σχολιάζει ο καθηγητής  Στάντσο Πέτκοφ, ειδικός στα εκρηκτικά.

Η Εθνική Ανακριτική Υπηρεσία θα αναλάβει την έρευνα για τις εκρήξεις κοντά στο Ελίν Πελίν. Έτοιμη να συμμετάσχει στους ελέγχους είναι κλιμάκιο ανακριτών μετά την ανάσχεση των εκρήξεων και της πυρκαγιάς που προκλήθηκαν από αυτές.

Το σύστημα BG-ALERT προειδοποίησε επίσης για περίπλοκη κατάσταση στην περιοχή Ελίν Πελίν. Μαύρα σύννεφα αιωρούνται πάνω από το μέρος.

Οι εκρήξεις έγιναν αισθητές και στο χωριό Νόβι Χαν, το οποίο απέχει 4 χλμ. Κάτοικοι είπαν στη NOVA ότι τα σπίτια τους έτρεμαν κατά τη διάρκεια των εκρήξεων.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ