Λίγο τσαγανό, το έχουν;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Γιώργος Βενετσάνος

Διαβάζουμε ότι οι έρευνες πραγματοποιούνται εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, με εξαίρεση μια περιοχή, 6,5 ναυτικά μίλια από τις ελληνικές ακτές, που εμπίπτει ωστόσο στην ελληνική ΑΟΖ, όπως αυτή οροθετήθηκε με την Ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία. Η Τουρκία πιστή στις αρχές της «Γαλάζιας πατρίδας», είναι έτοιμη για άλλη μια φορά να αρπάξει εθνικά δικαιώματα της Ελλάδος, εφόσον δεν βρει ισχυρή αντίσταση. Έτσι έχει αντέδρασε με NAVTEX, υποστηρίζοντας ότι το σημείο αυτό των ερευνών αφορά τουρκική υφαλοκρηπίδα και επικαλείται το γελοίο και τελείως ανυπόστατο διεθνώς τουρκο-λιβυκό μνημόνιο.

Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνησης έστειλε απέναντι στον στολίσκο της Τουρκίας αποτελούμενο από:

• Δύο φρεγάτες

• Μια κορβέτα

• δυο τορπιλακάτους.

Ένω από την ελληνική πλευρά απέναντι τους βρέθηκαν: η φρεγάτα μας «Νικηφόρος Φωκάς», η κανονιοφόρος Αήττητος» και ένα περιπολικό του λιμενικού σώματος!.

Λυπάμαι αλλά αυτό δείχνει οτιδήποτε άλλο εκτός από προδιάθεση αποφασιστικότητας υπεράσπισης των συμφερόντων του έθνους.

Γεγονός είναι ότι επιστρέφει στο λιμάνι του Ηρακλείου το ιταλικό ερευνητικό πλοίο «IEVOLI Relume» για ανεφοδιασμό καυσίμων, ενώ πρέπει να τονίσουμε ότι δεν προσέγγισε το «επίμαχο σημείο» που «αμφισβητεί» η Τουρκία και βρίσκεται εντός οριοθετημένης Ελληνικής ΑΟΖ.

Απορία ενός πολίτη που πληρώνει τα κέρατα του σε εφορία άμεση και έμμεση και θέλει να ξέρει τι συμβαίνει στην πατρίδα του. Ωραία το ερευνητικό πήγε για καύσιμα στην Κρήτη, μόλις τα προμηθευτεί θα επιστρέψει και θα προσεγγίσει το «επίμαχο σημείο» συνεχίζοντας τις εργασίες του, ή η σημερινή κυβέρνηση θα βάλει την ουρά στα σκέλια και θα νομιμοποιώντας έτσι το Τουρκολιβυκό Μνημόνιο, και ακυρώνοντας στην πράξη την συμφωνία ορισμού μερικής ΑΟΖ που υπέγραψε με την Αίγυπτο!

Απορία που ζητά απάντηση, ελπίζοντας στην συνέχιση των εργασιών και στην περιφρόνηση της λογικής των κανονιοφόρων που επιχειρεί να επιβάλλει η Τουρκία, αλλά για αυτό χρειάζεται τσαγανό που έλεγαν οι παλαιοί, το έχουν αυτοί που πρέπει;.

Για την συγκεκριμένη κατάσταση όπου η Τουρκία άρνηται την ύπαρξη υφαλοκρηπίδας σε ελληνικό κατοικημένο νησί σημαίνει άρνηση της ύπαρξης όλων των ελληνικών νησιών ως χώρο ελληνικής εθνικής κυριαρχίας. Όποτε δεν μιλάμε πλεον για πρόκληση αλλά για ξεκάθαρη ενέργεια ολοκληρωτικού πολέμου. Αναμένουμε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ