Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Πάπας Φραγκίσκος ζητά να σεβαστούν τα κράτη την αρχαία ελληνική παράδοση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την Κυριακή την ελπίδα του ότι οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού θα δώσουν την ευκαιρία στις χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο να σεβαστούν την αρχαία ελληνική παράδοση και να καθιερώσουν εκεχειρία για τη διάρκεια των Αγώνων.

«Σύμφωνα με την αρχαία παράδοση, είθε οι Ολυμπιακοί Αγώνες να είναι μια ευκαιρία για την καθιέρωση εκεχειρίας στους πολέμους, επιδεικνύοντας μια ειλικρινή βούληση για ειρήνη», είπε ο Φραγκίσκος κατά την προσευχή του Αγγέλου στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%BC%CF%80

Ο Πάπας τόνισε ότι ο αθλητισμός έχει επίσης «μια μεγάλη κοινωνική δύναμη, ικανή να ενώσει ειρηνικά ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτισμούς».

Η τελετή έναρξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στις 26 Ιουλίου με τη συμμετοχή 205 αποστολών αθλητών, οι οποίοι θα παρελάσουν με περισσότερα από 80 σκάφη στον Σηκουάνα.

«Ελπίζω ότι αυτή η διοργάνωση μπορεί να είναι ένα σημάδι του κόσμου χωρίς αποκλεισμούς που θέλουμε να οικοδομήσουμε και ότι οι αθλητές, με την αθλητική τους μαρτυρία, μπορεί να είναι αγγελιοφόροι της ειρήνης και πολύτιμα πρότυπα για τους νέους», πρόσθεσε ο Φραγκίσκος.

Ο Πάπας, όπως πάντα, ζήτησε από τους πιστούς να προσευχηθούν για την ειρήνη, υπενθυμίζοντας τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο.

«Ας μην ξεχνάμε τη μαρτυρική Ουκρανία, την Παλαιστίνη, το Ισραήλ, τη Μιανμάρ και πολλές άλλες χώρες σε πόλεμο. Ας μην ξεχνάμε, ο πόλεμος είναι ήττα», κατέληξε.

AP

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ