Το μυστικό με το αεροπλάνο ανεφοδιασμού καυσίμων – Πώς κατάφερε το Ισραήλ να χτυπήσει την Υεμένη από απόσταση περίπου 2.000 χιλιομέτρων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε δεξαμενές πετρελαίου και σε σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στην πόλη Χοντέιντα, στη δυτική Υεμένη, το Σάββατο, προκαλώντας θανάτους και δεκάδες τραυματισμούς, μία ημέρα μετά την επίθεση των Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν που υιοθέτησαν μια βομβιστική επίθεση που άφησε έναν νεκρό στο Τελ Αβίβ, την Παρασκευή, γράφει δημοσίευμα στην αραβική.

Πρόκειται για το πρώτο φανερό χτύπημα του Ισραήλ κατά της Υεμένης, από την οποία οι Χούθι εξαπολύουν επιθέσεις με πυραύλους και drone σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στην Αραβική Θάλασσα, τα οποία λένε ότι συνδέονται με το Ισραήλ ή κατευθύνονται προς τα λιμάνια του.

Πως τα κατάφερε το Ισραήλ

Ερωτήματα εγείρονται για το πώς το Ισραήλ μπόρεσε να χτυπήσει στόχους περίπου 2.000 χιλιόμετρα μακριά, που είναι μεγάλη απόσταση, και για τον τύπο των πολεμικών αεροσκαφών που χρησιμοποιήθηκαν.

Ο ισραηλινός στρατός αποκάλυψε επίσημα τη συμμετοχή πολλών μαχητικών αεροσκαφών στην επίθεση, συμπεριλαμβανομένων αεροσκαφών F-15.

Η εφημερίδα Times of Israel επιβεβαίωσε ότι ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε επίσης μαχητικά F-35, αναγνωριστικά αεροσκάφη και αεροπλάνα ανεφοδιασμού καυσίμων στην επίθεση.

Σημείωσε ότι χρειάζονταν αεροπλάνα ανεφοδιασμού επειδή ο στόχος ήταν πολύ μακριά.

Ο ιστότοπος War Zone δημοσίευσε ένα βίντεο που ισχυρίζεται ότι δείχνει ένα αεροπλάνο ανεφοδιασμού με καύσιμα της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας και ένα αεροπλάνο F-35I, εκτός από άλλα μαχητικά, να πετούν πάνω από το Εϊλάτ προς την Ερυθρά Θάλασσα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο ισραηλινός στρατός δεν αποκάλυψε επίσημα τον αριθμό των μαχητικών που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση ούτε τον τύπο του αεροπλάνου ανεφοδιασμού.

Η μέγιστη ταχύτητα του μαχητικού F-15 είναι 2,5 Mach (1.650 mph, 2.655 km/h), και η εμβέλεια μάχης είναι: 1.061 ναυτικά μίλια (1.221 mi, 1.965 km).

Η μέγιστη απόσταση που μπορεί να πετάξει το αεροσκάφος με μέγιστο ωφέλιμο φορτίο καυσίμου και ελάχιστο οπλισμό είναι (3.500 μίλια, 5.600 km) με «δεξαμενές καυσίμου υπό πίεση και τρεις εξωτερικές δεξαμενές και με ανεφοδιασμό αέρα», σύμφωνα με το περιοδικό ” airandspaceforces .”

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ