Η διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, ανακοίνωσε την παραίτησή της

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανέλαβε την ευθύνη για το φιάσκο που παραλίγο να στοιχήσει τη ζωή στον Ντόναλντ Τραμπ, η διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, η οποία ανακοίνωσε την παραίτησή της.

Η Κίμπερλι Τσίτλ η οποία δέχτηκε σφοδρά πυρά για τις παραλείψεις που οδήγησαν στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ από ελεύθερο σκοπευτή, παραιτήθηκε από τη θέση της.

Η Κίμπερλι Τσίτλε, διευθύντρια αυτής της ελίτ υπηρεσίας που είναι υπεύθυνη για την προστασία των προσωπικοτήτων υψηλού κύρους στις ΗΠΑ, είχε αναγνωρίσει την αποτυχία της Υπηρεσίας στην αποστολή της να προστατεύσει τον Τραμπ.

«Αποτύχαμε», παραδέχθηκε χθες η Τσίτλε ενώπιον μιας επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με το ΑΠΕ. «Ως διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για οποιοδήποτε κενό ασφαλείας» δήλωσε η Τσίτλ και παραδέχτηκε: «Η απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ τη 13η Ιουλίου αποτελεί τη σημαντικότερη επιχειρησιακή αποτυχία στους κόλπους της Secret Service εδώ και δεκαετίες».

Από πλευράς του ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον μίλησε για «καθυστερημένη» παραίτηση της διευθύντριας της υπηρεσίας που έχει μεγάλη ευθύνη για την προστασία των αξιωματούχων. Ο ίδιος τόνισε ότι πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των Αμερικανών.

Σημειώνεται ότι η παραίτησή της έρχεται στον απόηχο των ερευνών για τους χειρισμούς της υπηρεσίας σε ό,τι αφορά την προστασία του Τραμπ και το γεγονός ότι ένας ελεύθερος σκοπευτής 20 ετών κατάφερε να φτάσει κοντά στο σημείο της συγκέντρωσης και να πυροβολήσει τον πρώην πρόεδρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ