Το μικροσκοπικό νησάκι στην Ελλάδα που έχει τη δική του φυσική πισίνα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ελλάδα είναι γνωστή για τα εκατοντάδες μεγάλα και μικρά κατοικημένα νησιά της, καθώς και για τις χιλιάδες ακατοίκητες μικροσκοπικές νησίδες της που είναι διάσπαρτες στις θάλασσές της.

Η Αττική, η έδρα της πρωτεύουσας της Αθήνας, δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Εκεί, μπορεί κανείς να βρει πολλές μικροσκοπικές νησίδες, διάσπαρτες σε όλη την ακτογραμμή.

Ωστόσο, ένα από αυτά είναι αρκετά περίεργο και απολύτως εκπληκτικό.

Το νησάκι στην Ελλάδα με τη φυσική «πισίνα»

Σε απόσταση 40 λεπτών με το αυτοκίνητο από το κέντρο της Αθήνας και κοντά στην πόλη της Κερατέας της Μεσογείας της Αττικής, μια βραχονησίδα βρίσκεται ακριβώς έξω από την ακτή.

Η περιοχή εκεί, καθώς και η θάλασσα που την περιβάλλει, είναι γνωστή στα Ελληνικά ως «Κακιά Θάλασσα», που κυριολεκτικά σημαίνει «η κακή θάλασσα».

Αυτό που διαφοροποιεί αυτό το νησάκι από τα υπόλοιπα στην ακτογραμμή της Αττικής είναι η γεωμορφολογία του.

Περίπου το ένα τέταρτο ολόκληρης της περιοχής του είναι εντελώς βυθισμένο, με την άκρη του να αγγίζει τη θάλασσα.

Αυτό το παράξενο σχήμα έχει δημιουργήσει μια φυσική πισίνα, η οποία δέχεται θαλασσινό νερό όταν η παλίρροια είναι υψηλή, κάνοντάς το να φαίνεται σαν κάποιος να έφτιαξε εσκεμμένα μια πισίνα ακριβώς δίπλα στην πραγματική θάλασσα.

Ο βυθός της βυθισμένης περιοχής είναι γεμάτος άμμο, κάνοντας το νησάκι δελεαστικό προορισμό για όποιον έχει μικρό σκάφος ή αντοχές για κολύμπι.

Το νησάκι δεν απέχει πολύ από την παραλία της Κακιάς Θάλασσας, καθιστώντας το ιδανικό ορόσημο για όσους θέλουν να κάνουν λίγα λεπτά έντονης προπόνησης στη Μεσόγειο.

Η παραλία Κακή Θάλασσα

Η παραλία Κακή Θάλασσα είναι οργανωμένη και συγκαταλέγεται στους δημοφιλέστερους κολυμβητικούς προορισμούς της νοτιοανατολικής Αττικής.

Στη μία πλευρά της απομονωμένης παραλίας, μπορεί κανείς να βρει βραχώδεις σχηματισμούς που μερικές φορές επιχειρούν ορειβάτες – και από τους οποίους μπορεί κανείς να βουτήξει ακριβώς στη θάλασσα.

Στην απέναντι πλευρά υπάρχει πραγματικός οικισμός με εξοχικές κατοικίες τόσο Αθηναίων όσο και ξένων υπηκόων.

Κοντά σε αυτή την οικιστική κοινότητα, βρίσκεται το μοναστήρι της Κακής Θάλασσας, που ακολουθεί το παλιό Ιουλιανό ημερολόγιο.

Η περιοχή ονομάστηκε «Κακή Θάλασσα» λόγω ενός μύθου που πέρασε από τους Αρχαίους Έλληνες.

Σύμφωνα με αυτόν τον μύθο, όταν οι βάρβαροι επιτέθηκαν στην Ελλάδα, ο Δίας και ο Άδης έσυραν τις ακτές της περιοχής για να μιλήσουν και άφησαν το θαλασσινό νερό στο ενδιάμεσο για να τους χωρίσουν.

Καθώς οι Έλληνες ήταν πολύ λίγοι, ο Δίας και ο Άδης τους βοήθησαν ζητώντας από τον Ποσειδώνα να στείλει κύματα μεγαλύτερα από τα πλοία των βαρβάρων.

Από τότε, και λόγω αυτών των ογκωδών κυμάτων, η περιοχή ονομάστηκε «Κακή Θάλασσα».

arxaia-ellinika.blogspot.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ