Η Ιταλία κατηγορεί τον Στόλτενμπεργκ για προδοσία λόγω του νέου αρχηγού του Νοτίου Μετώπου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Άμυνας της Ιταλίας κατηγόρησε τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ότι πρόδωσε τη Ρώμη επειδή δεν διόρισε έναν Ιταλό ως νέο απεσταλμένο της συμμαχίας για να συντονίσει τις ενέργειες του ΝΑΤΟ στο νότιο μέτωπο , αναφέρει η ιταλική RaiNews.

Η θέση δημιουργήθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα κατόπιν αιτήματος της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, και η κυβέρνησή της δήλωσε τότε ότι πίστευε ότι ένας Ιταλός θα έπρεπε να πάρει τη θέση.

Το ΝΑΤΟ δεν έχει ανακοινώσει ακόμη ποιος θα αναλάβει το αξίωμα, αλλά ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροσέτο είπε στην εφημερίδα La Stampa το Σαββατοκύριακο ότι ο Στόλτενμπεργκ είχε προτείνει έναν Ισπανό, προσθέτοντας ότι θεωρεί την απόφαση «σχεδόν προσωπική προσβολή».

Ερωτηθείς για την κριτική του Κροζέτο, το γραφείο Τύπου του ΝΑΤΟ είπε: «Το ΝΑΤΟ θα ανακοινώσει οποιονδήποτε διορισμό σε εύθετο χρόνο». Αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω την κριτική του υπουργού.

Ο Κροσέτο είπε ότι έγραψε ένα «πολύ θυμωμένο μήνυμα» στον Στόλτενμπεργκ.

«Με εξόργισε και θα υπάρξουν συνέπειες σε προσωπικό επίπεδο», είπε σε ένα άκρως ασυνήθιστο ξέσπασμα ενός μέλους του ΝΑΤΟ, εναντίον του επικεφαλής της στρατιωτικής συμμαχίας.

«Ήταν μια προδοσία αρχής. Ήταν η Ιταλία που πολέμησε για να δημιουργήσει τον ρόλο του απεσταλμένου για το νότιο μέτωπο», είπε ο Κροσέτο, προσθέτοντας ότι ο Στόλτενμπεργκ διαφώνησε με την απόφαση να δημιουργηθεί ο νέος ρόλος και είχε τιμωρήσει ανάλογα την Ιταλία.

Τον περασμένο μήνα, το ΝΑΤΟ επέλεξε τον πρώην πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε για να αναλάβει την 1η Οκτωβρίου από τον Νορβηγό Στόλτενμπεργκ, ο οποίος παραιτείται μετά από μια δεκαετία στο αξίωμα του Γενικού Γραμματέα.

Ερωτηθείς αν περίμενε ότι ο ρόλος θα πήγαινε στην Ιταλία μετά την αποχώρηση του Στόλτενμπεργκ, ο Κροσέτο είπε ότι ελπίζει να πάει στον «κουμπάρο».

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ