Η Τουρκία παρέδωσε στην Τρίπολη της Λιβύης μαχητικά drone «Akinci»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ιστότοπος Military Africa επιβεβαίωσε ότι η προσωρινή κυβέρνηση «Εθνικής Ενότητας» της Λιβύης, με επικεφαλής τον Αμπντούλ Χαμίντ αλ Ντμπεϊμπά, απέκτησε τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη «Akinci» με υψηλές δυνατότητες μάχης.

Η Άγκυρα ή η Τρίπολη δεν ανακοίνωσαν την ημερομηνία κατά την οποία η κυβέρνηση Dabaiba απέκτησε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη «Akinci» ή τον αριθμό των αεροσκαφών που απέκτησε η κυβέρνηση Ντμπεϊμπά, αλλά ένα από αυτά εμφανίστηκε σε βίντεο κλιπ που μεταδόθηκε από το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας από ένα από τα υπόστεγα των δυνάμεων της δυτικής Λιβύης, τα οποία επισκέφτηκε ο Αρχηγός του Τουρκικού Στρατού, Στρατηγός Μετίν Γκοράκ, κατά την επίσκεψή του στην Τρίπολη, την περασμένη Κυριακή, φέροντας τη σημαία της Λιβύης.

Ο ιστότοπος Military Africa ανέφερε ότι η κυβέρνηση Ντμπεϊμπά απέκτησε τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη «Akinci», τα οποία παρακολουθούνταν κατά την επίσκεψη του Γκοράκ στην Τρίπολη για να συζητήσουν την αμυντική συνεργασία και τις επιχειρήσεις εκπαίδευσης του τουρκικού στρατού για τις δυνάμεις της Λιβύης.

Ο αλ Ντμπεϊμπά είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του για την αγορά του αεροσκάφους «Akinci», το οποίο η Τουρκία θεωρεί πηγή υπερηφάνειας για τις αμυντικές της βιομηχανίες, από το 2022 κατά τη διάρκεια επίσκεψης που έκανε στην Άγκυρα στις 25 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, κατά την οποία υπέγραψε μνημόνιο στρατιωτική συνεργασία με τον πρώην υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν αργότερα ότι είχε υπογραφεί συμφωνία για την αγορά του αεροπλάνου Akinci και ότι η απόκτησή του θα ενίσχυε την εξουσία του Ντμπεϊμπά, προστατεύοντας τη διοίκησή του από κάθε νέα στρατιωτική επίθεση που θα μπορούσε να εξαπολύσει οι δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, παρά το γεγονός ότι η στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας ήδη περιορίζει τέτοιες επιθέσεις.

Ο αλ Ντμπεϊμπά είχε προηγουμένως κάνει δηλώσεις στις οποίες ανέφερε ότι οι δυνάμεις της δυτικής Λιβύης είχαν αρχίσει να χρησιμοποιούν το τουρκικό μαχητικό drone, «Akinci».

Η κυβέρνηση Ντμπεϊμπά συνήψε επίσης σύμβαση για την αγορά 12 μη επανδρωμένων αεροσκαφών “Horkosh” (Ελεύθερο Πουλί), τα οποία είναι ελαφρά εκπαιδευτικά και μαχητικά αεροσκάφη, που παράγονται από την αστυνομία “Bikar”, της οποίας ηγείται ο γαμπρός του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μηχανικός  Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ.

Το «Akinci» έχει πολλά πλεονεκτήματα, καθώς μπορεί να ελεγχθεί από επίγειο σταθμό λειτουργίας και είναι εξοπλισμένο με υψηλή τεχνολογία στον εντοπισμό και την παρακολούθηση στόχων, εκτός από τις δυνατότητες πτήσης σε μεγάλα υψόμετρα χρησιμοποιώντας σύγχρονη τεχνολογία κατασκευής και ζυγίζει 4,5 τόνους.

Το μέγιστο βάρος απογείωσης του αεροσκάφους είναι 5,5 τόνοι, με χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου πάνω από 1.350 κιλά πυρομαχικών και η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τους 195 κόμβους.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ