Όλα τα νεότερα απο τον μεγαλο σεισμό 5,3 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Κρήτη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανησυχία προκάλεσε νωρίτερα σήμερα το πρωί η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε ανοιχτά της Κρήτης κι έγινε αισθητή στους κατοίκους.

Ειδικότερα, ήταν γύρω στις 7 όταν καταγράφηκε σεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, νοτιοδυτικά της Κρήτης. Σύμφωνα με την εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών η δόνηση καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή 59 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Παλαιόχωρας Χανίων με το εστιακό βάθος να εντοπίζεται στα 17,2 χιλιόμετρα.

Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας νωρίτερα στο Open εμφανίστηκε καθησυχαστικός, ωστόσο επεσήμανε πως ακόμα είναι νωρίς για να βγουν συμπεράσματα, διατηρώντας τις επιφυλάξεις του.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γεράσιμος Χουλιάρας, που επεσήμανε ότι είχε προηγηθεί σεισμική δραστηριότητα και συνέστησε ψυχραιμία.

Υπενθυμίζεται, ότι το απόγευμα του Σαββάτου καταγράφηκε στην ίδια περιοχή σεισμός μεγέθους 4,2 βαθμών Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο και διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμο Χουλιάρα, ο οποίος μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, παρακολουθούν την σεισμική δραστηριότητα προκειμένου να δουν αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

Ο σεισμός όπως είπε χαρακτηρίζεται σχετικά επιφανειακός αλλά το εστιακό του βάθος αλλά και το γεγονός ότι σημειώθηκε σε υποθαλάσσια περιοχή ήταν σημαντικό, όπως είπε διαφορετικά θα γινόταν πιο αισθητός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ