Διαμαρτυρία στα Σκόπια, με αίτημα την απελευθέρωση πρώην μέλους του UCK

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βετεράνοι του Απελευθερωτικού Στρατού Κοσσυφοπεδίου-UÇK, διοργάνωσαν διαμαρτυρία στα Σκόπια το Σάββατο, από όπου ζήτησαν την άμεση απελευθέρωση του Μπλερίμ Ραμαντάνι, πρώην μέλους του UÇK που συνελήφθη στα Σκόπια βάσει εντάλματος σύλληψης από τη Σερβία.

Ο Μεβλουντίν Μπαϊράμι, ένας βετεράνος πολέμου, καταδίκασε τη σύλληψη και κράτηση του Ραμαντάνι, περιγράφοντας αυτή την πράξη ως απαράδεκτη.

Οι βετεράνοι ζήτησαν την άμεση απελευθέρωση του Ραμαντάνι, «απόσυρση του εντάλματος σύλληψης του καθεστώτος Βούτσιτς και να μην επαναληφθούν οι ενέργειες της αστυνομίας και των δικαστικών αρχών κατά τις επιταγές της Σερβίας».

«Η σύλληψη του πρώην στρατιώτη του UÇK, Μπλερίμ Ραμαντάνι, και η αποστολή του σε κράτηση από την αστυνομία στα Σκοπια και το τοπικό δικαστήριο είναι απαράδεκτη. «Εμείς, οι βετεράνοι και σύντροφοι του Μπλερίμ Ραμαντάνι, απαιτούμε την  άμεση απελευθέρωσή του, την απόσυρση του εντάλματος σύλληψης του καθεστώτος Βούτσιτς και τη μη επανάληψη των ενεργειών των αστυνομικών και δικαστικών αρχών σύμφωνα με τις επιταγές του Βούτσιτς και της Σερβίας», δήλωσε ο Μπαϊράμι όπως  αναφέρει η αλβανόφωνη ‘tvklan-mk’.

Ο Μπαϊράμι επεσήμανε ότι αυτή η πράξη, 25 χρόνια μετά τον δίκαιο αγώνα των Αλβανών του Κοσόβου για ελευθερία και ισότητα, είναι απαράδεκτη.

Ο Μπλερίμ Ραμαντάνι συνελήφθη στις 17 Ιουλίου στο συνοριακό πέρασμα Jažince, βάσει σερβικού εντάλματος που εκδόθηκε από το Δικαστήριο του Βελιγραδίου, μέσω της INTERPOL, για φερόμενα εγκλήματα πολέμου το καλοκαίρι του 1999 στην περιοχή Nerodimlje.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου είπε ότι η πρεσβεία στα Σκόπια συνεργάζεται με ομάδα νομικών εμπειρογνωμόνων για την ταχεία απελευθέρωση του Ραμαντάνι και την επιστροφή του στην οικογένειά του.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ