Ο Ισραηλινός στρατός αναχαίτισε πύραυλο «εδάφους- εδάφους» της Υεμένης προς το Εϊλάτ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο στρατός κατοχής ανακοίνωσε την αναχαίτιση ενός πυραύλου «εδάφους-εδάφους» που πλησίασε το Ισραήλ από την Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με το Reuters.

Χθες, Σάββατο, ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν στόχους των Χούθι στην Υεμένη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 3 και τραυματίζοντας 87, μια ημέρα μετά την επίθεση με drone που εξαπέλυσαν οι Χούτι στο Τελ Αβίβ, «το οικονομικό κέντρο του Ισραήλ».

Η επίθεση έρχεται επίσης τη στιγμή που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον και έχει προγραμματιστεί να μιλήσει στο Κογκρέσο.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Iyad Al-Musami, ανταποκριτής του Al Qahera Akhbar (Νέα του Καΐρου), είπε ότι το ισραηλινό χτύπημα είχε ως αποτέλεσμα μεγάλες απώλειες στο λιμάνι της Χοντέιντα, ειδικά επειδή το λιμάνι δέχεται καθημερινά πλοία που μεταφέρουν καύσιμα και τρόφιμα που καταστράφηκαν, γεγονός που δείχνει ότι η Υεμένη οι άνθρωποι περιμένουν μια μεγάλη επισιτιστική κρίση κατά τη διάρκεια της  επόμενης περιόδου, λόγω της εισόδου των Χούθι στη σύγκρουση.

Τόνισε ότι η πόλη της Χοντέιντα υποφέρει από κρίσεις στον ηλεκτρισμό, τα τρόφιμα και τα καύσιμα, και ο βομβαρδισμός του λιμανιού της Χοντέιντα δυσκολεύει το θέμα, ειδικά επειδή δεν ανήκει στους Χούθι, αλλά αποτελεί ουσιαστική αρτηρία για τον λαό της Υεμένης. οι οποίοι φέρουν τους Χούθι με τις συνέπειες να εισέλθουν σε σύγκρουση ενώ δεν είναι σε θέση να προστατεύσουν εγκαταστάσεις και πολίτες.

Δήλωσε ότι οι γερανοί στο λιμάνι της Χοντέιντα υπέστησαν ζημιές και ήταν εκτός λειτουργίας, γεγονός που αναγκάζει τους εισαγωγείς να καταφύγουν στο λιμάνι του Άντεν. Αναμένεται ότι οι τραυματίες θα μεταφερθούν σε άλλες επαρχίες στην Υεμένη.

 Αιγυπτιακό ΥΠΕΞ: Να αποφύγουμε το χάος στη Μέση Ανατολή

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση πιστεύει ότι η πρόσφατη επίθεση του Ισραήλ στο λιμάνι της Χοντέιντα της Υεμένης έχει επιδεινώσει σοβαρά τις εντάσεις στην περιοχή, επομένως οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσπαθήσουν να αποτρέψουν τη βύθιση της Μέσης Ανατολής στο χάος, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το έγγραφο, το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών «παρακολουθεί την κατάσταση με μεγάλη ανησυχία». Είναι «πεπεισμένο ότι όλα τα μέρη πρέπει να δείξουν αυτοσυγκράτηση» και προτρέπει «να αποτραπεί η βύθιση της περιοχής στο χάος».

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ