Όταν ο Μπάμπης Βωβός είχε αποφασίσει να βάλει την εταιρεία του (Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική – ΜΒΔΤ) στο Χρηματιστήριο, με έστειλαν να του πάρω μια συνέντευξη.
Πήγα κάπου στη Χαριλάου Τρικούπη που είχε ένα γραφείο για τη συνέντευξη, μου είπε την πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία του, αλλά ήθελε να δει το κείμενο πριν δημοσιευθεί. Την άλλη ημέρα του έστειλα το κείμενο.
Την επόμενη, στις έξι το πρωί (αριθμητικά 6), χτυπάει το τηλέφωνο! Πετάχτηκα στο ύπνο μου και το σήκωσα. Ήταν ο συνεργάτης του (οδηγός / σεκιουριτάς, δεν ξέρω): “Σας δίνω τον κ. Βωβό” μου λέει.
Τότε έμαθα πως ο Βωβός πήγαινε από τις 5 – 6 το πρωί στα εργοτάξια, ακόμα και σε πολύ μεγάλη ηλικία.
Η ζωή του έδωσε πολλά, αλλά του πήρε ακόμα περισσότερα στα γεράματα. Πέθανε πριν από λίγες ημέρες στα 91. Επί χρόνια ταλαιπωρούνταν με χρέη αφού είχε δει την αυτοκρατορία που έχτισε στο real estate να γκρεμίζεται σε μια νύχτα.
Κάποια από τα κτίρια που έφτιαξε, όπως το ΑΤΡΙΝΑ στη Λεωφόρο Κηφισίας που το βάπτισε με τα αρχικά των παιδιών του, νομίζω πως πλέον πρέπει να γκρεμιστούν για να αφήσουν χώρο για κάτι πιο σύγχρονο.
Όσα και να γραφτούν γι’ αυτόν, όσα και να του προσάψουν (από τις σχέσεις με εκκλησία και πολιτικούς μέχρι τα τεράστια κτίρια γραφείων χωρίς μεγάλους χώρους στάθμευσης) ήταν για δεκαετίες ο αυτοδημιούργητος βασιλιάς του ελληνικού real estate.
Έφυγε από τη ζωή το Σάββατο ο κατασκευαστής Μπάμπης Βωβός που γεννήθηκε το 1933 στα Φιλιατρά και κατάφερε να γράψει τη δική του μεγάλη ιστορία στο χώρο των κατασκευών.
O Μπάμπης Βωβός σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Αθήνας και ίδρυσε το 1974 την «Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική («ΜΒΔΤ»).
Η εταιρεία του υπήρξε ηγέτιδα ελληνική εταιρεία ανάπτυξης και εκμετάλλευσης ακινήτων, με έμφαση στην αγορά ακινήτων γραφείων.
Η ΜΒΔΤ είχε κατασκευάσει περισσότερα από 30 γραφειακά συγκροτήματα, με συνολική έκταση μεγαλύτερη των 500.000 τ.μ.
Η αρχή έγινε με το «Atrina Center» (από τα αρχικά των ονομάτων των παιδιών του Άρη, Τριάδα, Ναταλία) και ακολούθησαν τα «Agora» (1987), «Polis» (1995), και «Monumental Plaza» (1999).
Κοινό όλων των κτηρίων της εταιρείας ήταν η πινακίδα “babis vovos”, με αποτέλεσμα πολλοί να αποκαλούν την Λεωφόρο Κηφισίας και «Βωβούπολη».
Πηγή: Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ
Κρίμα..ασ πάει στο καλό να είναι καλά η δική του άνθρωποι να τον θυμούνται