Η Δέσποινα των Ελλήνων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γραφει ο Γιώργος Βενετσανος

Σε ευχαριστώ, μόνο με αυτή την φράση μπορώ να ξεκινήσω και ας μην την γνωρίζω προσωπικά η Δέσποινα Βανδή η Ελληνόψυχη τραγουδίστρια μας και γράφω ελληνοψυχη γιατί Έλληνες στο όνομα υπάρχουν πολλοί, Έλληνες όμως με ψυχικό σθένος όπως η συγκεκριμένη πόσοι;

Η Δέσποινα μας έκανε αυτό που δεν τολμούν να κάνουν οι πολιτικοί αυτής της χώρας, όταν είδε ότι πάνε να εκμεταλλευτούν οι γείτονες μας μια πολιτιστική εκδήλωση, μετατρέποντας την σε πολίτικη με ανάρτηση της προσωπογραφίας του Κεμάλ Ατατούρκ, του σφαγέα του ελληνισμού στη Μικρά Ασία και Πόντο, τους γύρισε την πλάτη και αποχώρησε, αφού πρώτα σεβόμενη τους ακροατές της είχε ζητήσει το αυτονόητο, εφόσον θεωρείται μια πολιτιστική μάζωξη φίλιας δυο λαών, να μπουν τα εθνικά τους σύμβολα, δηλαδή διπλά στην τουρκική σημαία που ήδη υπήρχε να τοποθετηθεί και μια ελληνική, αποδείξει φιλίας και καλής θελήσεως. Αυτό όχι μόνο δεν έγινε άλλα μετά την αποχώρηση της Δέσποινας των Ελλήνων η χορωδία που ήταν παρών άρχισε να τραγουδάει το τραγούδι της Σμύρνης που υμνεί τις σφαγές που έκαναν οι κεμαλιστές υπό τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα και φωνές των Τούρκων ακροατών.

Δικαίωσαν έτσι απόλυτα την Ελληνίδα τραγουδίστρια για την αποχώρηση της και απέδειξαν περίτρανα ότι τρέφουν απίστευτο μίσος απέναντι στους Έλληνες. Δυστυχώς όμως η πολιτική μας ηγεσία κοιμάται και στέλνει ακόμα και ειδικές δυνάμεις στην Ουκρανία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «δημοκρατία», μια διμοιρία επιλέκτων καταδρομέων της Ζ’ ΜΑΚ, που επιτηρούσε μικρά νησιά στο βορειοανατολικό Αιγαίο, έχει σταλεί σε δύναμη του ΝΑΤΟ. Οι καταδρομείς αυτοί βρίσκονται ήδη στην πόλη Ελμπλάγκ της Πολωνίας, στη Βαλτική Θάλασσα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να τους αποσπάσει από την επίβλεψη των νησιών, όπως η Ζουράφα, που επιβουλεύονται οι Τούρκοι. Δηλαδή δεν φτάνει που ξεβρακωνουμε τα νησιά μας με την αποστολή πολεμικού υλικού και οχημάτων στην Ουκρανία, τώρα στέλνουμε και ελληνόπαιδες να υπερασπιστούν τι;

Βεβαία το Γενικό Επιτελείο Εθνικης Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) διαψεύδει την πληροφορία ότι θα σταλούν μέλη της Ζ Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομων στην Ουκρανία:

«Σας ενημερώνουμε σχετικά με δημοσίευμα στον τύπο που αφορά σε «Αποστολή ομάδας της Ζ΄ ΜΑΚ στα ουκρανικά σύνορα», ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Δύο στελέχη της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ θα μεταβούν στην Πολωνία το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συνεκπαίδευση με τμήμα των πολωνικών Ειδικών Δυνάμεων, με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών σε αντικείμενα χειρισμού Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (drones).

Η εν λόγω δράση θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο ανταπόδοσης αντίστοιχης συνεκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας (από 15 έως 25 Απριλίου 2024) με τις πολωνικές Ειδικές Δυνάμεις», αναφέρει η ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ.

Δεν γνωρίζω αν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα, αν και μια σοβαρή εφημερίδα δεν θα διακινδύνευε το κύρος της. Εκείνο το οποίο γνωρίζω είναι ένα, ότι τα παιδιά του έθνους των Ελλήνων πρέπει να είναι παρών στο καθήκον τους όπως είναι η προστασία ακόμη και μιας πιθαμής εθνικού εδάφους και η Ζ-ΜΑΚ (Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών) είναι επίλεκτη ομάδα των ειδικών δυνάμεων, άριστη στο καθήκον της και απολύτως απαραίτητη να παραμείνει εντός της πατρίδος μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ