Ασήκωτες οι ευθύνες και όσων παραπλανούν με πλαστά και κλεμμένα έγγραφα την αλήθεια, κύριε Χριστοδουλίδη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γραφει η Φανουλα Αργυρου

«Η πεντηκοστή επέτειος από τις μαύρες επετείους του προδοτικού πραξικοπήματος και της βάρβαρης Τουρκικής εισβολής προσφέρεται για συλλογικό εθνικό προβληματισμό. Προσφέρονται όχι μόνο για εξαγωγή διδαγμάτων αλλά και για επαναβεβαίωση αρχών, αξιών και θέσεων σε σχέση με τη διαχείριση της συνεχιζόμενης κατοχής μεγάλου τμήματος της επικράτειας ενός ανεξάρτητου κράτους, της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέλους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μισό αιώνα μετά, συνεχίζουν να είναι ασήκωτες οι ευθύνες όσων διέπραξαν την εισβολή και συντηρούν την κατοχή, αλλά και όλων αυτών που επιτρέπουν τη συνέχιση της διαίρεσης της Κύπρου διά της βίας….».

Είπε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα 50 χρόνια από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

https://simerini.sigmalive.com/article/2024/7/19/ptd-asekotes-oi-euthunes-oson-diepraxan-ten-eisbole-kai-sunteroun-ten-katokhe/

Πολύ σωστά τα είπατε, κύριε Πρόεδρε,  όμως παράλληλα ασήκωτες είναι οι ευθύνες και όσων παραπλανούν με πλαστά και κλεμμένα έγγραφα την αλήθεια. Και ασήκωτες ακόμα περισσότερο οι ευθύνες για όσους από σας  ανέχονται τέτοιες απάτες εις βάρος του λαού, της αλήθειας και της Πατρίδας.

Όσων ανέχονται και επιτρέπουν την χρήση του αναξιόπιστου περιβόητου λεγόμενου «Φακέλου Κύπρου» που ετοίμασε επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων με πρόεδρο τότε τον Μαρίνο Σιζόπουλο, ο οποίος δημόσια δήλωσε  και δηλώνει ότι ορισμένα «έκλεψε» από την Αθήνα. Και  άλλα αποδείξαμε, με επιβεβαίωση του Αρχείου του ΝΑΤΟ, ότι  είναι ΠΛΑΣΤΑ. Τα μάζεψε από αναξιόπιστα βιβλία, κατασκευασμένα από κάποια «βιομηχανία» τέτοιων χαλκευμένων, πλαστών, τάχατες εγγράφων του ΝΑΤΟ, στην Ελλάδα…

Ασήκωτες και οι δικές σας ευθύνες, λοιπόν,  κύριε Πρόεδρε Χριστοδουλίδη όπως και της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτας Δημητρίου,  που ανέχεστε τέτοιες ενέργειες που μάλιστα πληρώθηκαν από τον ιδρώτα του Κύπριου φορολογούμενου…

Αν εννοείτε γνήσια  «την επαναβεβαίωση αρχών, αξιών και θέσεων» ως μέλος  η ΚΔ της Ευρωπαϊκής Ενωσης οφείλετε να τον αποσύρετε πάραυτα  με ανακοίνωση.

Αυτό που χρειάζεται η ΚΔ μετά από 50χρόνια είναι μια ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΕΥΝΑ (όπως γίνεται π.χ. στο ΗΒ  Independent Public Inquiry) και όχι την αναξιόπιστη και ελλαττωματική έρευνα που έκαναν στα Κοινοβούλια Ελλάδας και Κύπρου.

Αυτά τα λίγα για ακόμα μια φορά και θα επανέλθουμε.

Φανούλα Αργυρού

Ερευνήτρια/δημοσιογράφος

simerini.sigmalive.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ