Τι είχε πει ο μεγάλος Οδυσσέας Ελύτης όταν καταργήθηκε η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οδυσσεας Ελύτης, ποιητής , νομπελίστας : (όταν τα Αρχαία καταργήθηκαν στα Γυμνάσια) :

«Εγώ δεν ξέρω να υπάρχει παρά μία γλώσσα, η ενιαία ελληνική, όπως εξελίχτηκε από την…Αρχαία και που έπρεπε να είναι το μεγάλο καμάρι μας και το στήριγμα. Οι ρίζες της είναι εκεί στα Αρχαία και λυπάμαι που καταργήθηκαν στα γυμνάσια.»

  1. Στη χώρα του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΒΛΑΧΙΣΤΑΝ κάθε τι που είναι διαφορετικό η αντιτίθεται στη βρωμερή εβραϊκή θρησκεία που λυμαίνεται τη χώρα εδώ και εκατοντάδες χρόνια απλά ΚΑΤΑΣΤΡΈΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΊΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΆΤΕΣ ΤΟΥΣ…. Έχουν καταστρέψει όλο τον ελληνικό πολιτισμό,τα σχολεία είναι χριστιανικοί μεντρεσέδες,και έχουν φυτέψει τόσο φόβο στον κόσμο που τον έχουν κάνει υποχείριο τους.Μονο αν ξεφύγουμε από την εβραϊκή θρησκεία θα πάμε μπροστά… Αυτό ΠΟΙΟΣ ΈΧΕΙ ΤΟ ΘΆΡΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ???

    • Λάθος! Τόσο ανάποδος και οι δύο, που δεν βλέπετε πως η Εκκλησία είναι το μοναδικό ίσως μέρος στο οποίο εξακολουθούν να ακούγονται τα αρχάια Ελληνικά.

      • Η εκκλησία χρησιμοποιεί τη βυζαντινή διάλεκτο και όχι την αρχαία ελληνική.
        Το Βυζάντιο ήταν ο μεγαλύτερος εχθρός της κλασικής αρχαιοελληνικής παιδείας.
        Ήταν η διοίκηση του Βυζαντίου που καθιέρωσε το μένος και το κυνήγι για κάθε τι ελληνικό.
        Διαβάστε λίγο την σπουδαία καθηγήτρια κα Μαρία Ευθυμίου

    • Ποια εβραϊκή θρησκεία,ρε άνθρωπε! Οι Εβραίοι που σταύρωσαν τον ίδιο τον Θεό σταυρώνουν 2000 χρόνια τώρα τους Έλληνες επειδή γκρέμισαν τους ψεύτικούς θεούς των και ασπάσθηκαν με τη δύναμη της ασύγκριτης Φιλοσοφίας τους(Σωκράτης, Πλάτωνας) και της Γλώσσας τους τον μόνο αληθινό Θεό, τον Ιησού Χριστό( Μέγας Βασίλειος, Γρηγόριος ο Θεολόγος,Ιωάννης ο Χρυσόστομος). Όσα τραβάμε μέχρι σήμερα, ακόμα και η ηθική μας εξαθλίωση έχουν σκοπό να μας κάνουν να αρνηθούμε την πίστη μας στον Ιησού Χριστό. Και αντιπροσφέρουν γι αυτό τίτλους, αξιώματα, θέσεις, χρήμα με ουρά. Ακόμα και οι πολιτικοί που ψηφίζουμε είτε δεν είναι γνήσιοι Έλληνες είτε είναι προσκυνημένοι.

    • Πολυ σωστα! ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΑ! Να μαθαινουμε εστω κσι ιδιωτικα ,τα Ελληνοπουλα Ατχσθα,Ελληνικα= κλειδι για την κοηση, φιλοσοφια, συλλογικη σκεψη!

    • Η εθνική μας θρησκεία δεν έχει καμία σχέση με τις αριστερές και φιλελεύθερες πολιτικές που κατήργησαν τα αρχαία ελληνικά από τα γυμνάσια τότε

      • Άκου χριστιανόβλαχε:η εκκλησία κρατάει τα αρχαία που θέλει για να μην καταλαβαίνεις την αλήθεια.Απο μια λειτουργία συνήθως δεν καταλαβαίνεις τίποτα, ειδικά τα μικρά που πρέπει να προσυλητιστούν.Πριν κρίνεις λοιπόν και χαρακτηρίσεις κάποιον δες μπροστά σου…Καλό προσκύνημα παντόφλας

    • Παπαριων το ανάγνωσμα προσχωμεν. Ρε μπετοτουβλο τα αρχαία Ελληνικά, η αυθεντική γλώσσα του λαού μας διδάσκονταν επί χιλιάδες χρόνια μέχρι πρόσφατα δίχως κανένα πρόβλημα. Οπότε τι ειν’αυτες οι παπατζες που γράφεις?

      • Χριστιανόβλαχε παντοφλοπροσκυνητή τα αρχαία τα εκμεταλλεύτηκε η εκκλησία, επιβάλλοντας ελλειπή διδασκαλία για να μην καταλαβαίνεις τι λένε οι ρασοφοροι, ειδικά όταν προσυλητιζουν μικρά παιδιά.Εσυ τι αποδείξεις έχεις ότι αρχαία ελληνικά διδάσκονταν πάντα και σωστά όπως και η αρχαία ελληνική θρησκεία που είναι το δωδεκάθεο?(Ο χριστιανισμός είναι εβραϊκή και επιβλήθηκε με το σπαθί)???Δες μπροστά σου λοιπόν και ψάξε κατά αρχήν ποτέ γεννήθηκε ο υποτιθέμενος χριστουλης ας πούμε…

        • Πες τα Χρυσόστομε, είναι τόσο βαθύ το σκοτάδι του εβραιοχριστιανισμου που το φως του ελληνισμού δεν αντέχεται, καλόν ύπνο να έχουν μην τους ξυπνάς

    • Το πιο ανόητο σχόλιο. Τι σχέση έχει ρε αστέρι ο χριστιανισμός. Ίσα ίσα που αναφέρει και μιλάει για τους Έλληνες. Επίσης θα έχεις φαντάζομαι ακούσει ότι το ευαγγέλιο είναι στα ελληνικά. Στην εκκλησία μάλιστα είναι στα αρχαία. Μπα σιγά που θα το έχεις ανοίξει. Εκτός και αν πιστεύεις ακόμα ότι ο Δίας ρίχνει κεραυνούς.

      • Χριστιανόβλαχε παντοφλοπροσκυνητή τα αρχαία τα εκμεταλλεύτηκε η εκκλησία, επιβάλλοντας ελλειπή διδασκαλία για να μην καταλαβαίνεις τι λένε οι ρασοφοροι, ειδικά όταν προσυλητιζουν μικρά παιδιά.Εσυ τι αποδείξεις έχεις ότι αρχαία ελληνικά διδάσκονταν πάντα και σωστά όπως και η αρχαία ελληνική θρησκεία που είναι το δωδεκάθεο?(Ο χριστιανισμός είναι εβραϊκή και επιβλήθηκε με το σπαθί)???Δες μπροστά σου λοιπόν και ψάξε κατά αρχήν ποτέ γεννήθηκε ο υποτιθέμενος χριστουλης ας πούμε…

    • Η εκκλησία σταμάτησε την διδασκαλία των αρχαίων Ελληνικών και το πολυτονικό σύστημα, που κολλάει αυτό που λες στην συγκεκριμένη ανάρτηση; Η εκκλησία είναι ίσως η μόνη που κρατάει ζωντανή την αρχαία Ελληνική και το πολυτονικό.

    • Πες μου,αν δεν ήταν οι βυζαντινοί μοναχοί, αντιγραφείς και μετεγγραφείς,τι θα ξέραμε σήμερα για τους αρχαίους κλασσικούς;

    • Να ξέρεις φίλε μου πόσοι εκκλησία και οι ιερείς της ήταν αυτή που κράτησαν και διέδιδαν την αρχαία ελληνική γλώσσα και ιστορία. Και να ξέρεις πώς δεν ήταν η εκκλησία που κατήργησε ακόμα και το πολυτονικό το οποίο θυμάμαι πάρα πολύ καλά αλλά ήταν η πολιτεία.

  2. Η θρησκεία είναι ταυτόσημη με τις εκμεταλλευτικές κοινωνίες. Ένα ακόμα στήριγμα ίσως το πιο σημαντικό της εκμετάλλευσης. Η κατάργηση θα είναι αμοιβαία ή δεν θα υπάρξει ….

        • Η πίστη είναι το ένα μέρος της ύπαρξης του ανθρώπου. Είναι το πνεύμα και το σώμα που κάνουν αυτό που είμαστε. Το πνεύμα για να μεταδοθεί πρέπει να πάρει καπως μια υλική μορφή. Η γλώσσα είναι και το εργαλείο που χρησιμοποιείται για αυτό το σκοπό. Θα έλεγα ότι τα αρχαία ελληνικά είναι το καλύτερο εργαλείο για την μετάδοση του πνεύματος σε υλική μορφή. Η γνώση των αρχαίων ελληνικών από ένα άτομο είναι μια τεράστια δυναμική διαύλου επικοινωνίας για το πνεύμα του.

        • Όσοι δεν θέλουν τον Χριστό να δηλώνουν που πιστεύουν και μετά να κάνουν κριτική οι αγώνες του 21 είχαν όρκο στο Χριστό αυτός ο λαός επιβίωσε μετά από 400 χρόνια γιατί πολέμησε για ανώτερα ιδανικά πατρίδα θρησκεία οικογένεια επειδή σήμερα οι πιο πολλοί είναι βγαλμένοι από σχολεία που παράγουν αμόρφωτους και επειδή ο Έλληνας πρέπει να μν ξέρει την ιστορία του γιατί δεν βολεύει τους μασονους για αυτό σήμερα οι νέοι έχουν γίνει αμερικανακια και για να τελειώνουμε ο Κίσινγκερ αυτό το σκατοψυχο μασονικό ανθελληνικό σκουλικη είχε πει για να καθυποταξουμε τους Έλληνες πρέπει να τους καταστρέψουμε την θρησκεία την ιστορία και την οικογενεια να σταματήσετε να ασχολησε με αυτά που σας βάλανε στο καλούπι οι μασόνοι να ξαναγινετε Έλληνες να μάθετε ότι όταν εμείς είχαμε έναν αξεπέραστο πολιτισμό οι άλλοι τρώγαμε βελανιδιά αυτό δεν μας το συγχώρεσαν ποτέ οι βάρβαροι δέστε την αλήθεια μην ασχοληστε με χαζομάρες και να διαβάζετε να μάθετε αυτά που σας απόκρυψαν τα μασονικά σχολεία δέστε κατάντημα έχετε ένα μασόνο προθυπουργο εσείς τον ψηφησατε οι άσχετοι οι αγράμματοι οι απολιτικοι και κάθεστε και μαλώνετε για τους παπάδες και την εκκλησία η Ελλάδα κινδυνεύει να ξεπουληθη και εσείς ασχολείστε με ηλιθιότητες ξυπνηστεεε ρε μοσχσρια θα ξυπνήσετε ένα πρωί και ο Κούλης θα μας έχει πουλήσει στην Τουρκία τόσο αίμα τόσοι αγώνες θα πάνε χαμένοι να ξαναγινετε Έλληνες να νιώσουμε πάλι υπερήφανοι γιατί τώρα μας ξεφτιλιζουν και δεν ασχοληστε κανένας ξυπηστεεε

  3. Βλέπετε πουθενά αρχαία αγάλματα καινούργια,μόνο κάτι παπάδες και κάτι ακυρους που δεν ξέρει κανένας.
    Εμείς τα σνομπαρουμε….δεν καταλαβαίνω,

  4. Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν πολιτισμό…
    Οι νεοέλληνες νομίζουν ότι είναι πολιτισμένοι, γεμάτοι ημιμάθεια, έπαρση και αλαζονεία….

  5. Γιατί πιστεύετε ότι η θρησκεία κατάργησε τα αρχαία από τα σχολεία το έχετε διαβάσει κάπου; Η θρησκεία διδάσκετε στις εκκλησίες όχι στα σχολεία και επειδή ειναι η πιο ελευθερη σε επιλογη δεν εχει επιβληθει πουθενα, ο Χριατος πριν κανει οτιδηποτε πρωτα ρωταγε θελεις να δεις ; θελεις να γινεις καλα;Τα αρχαία όπως και οτιδήποτε γνωση έχει να κάνει με το έθνος των Ελλήνων έχει καταργηθεί σε όλες τις βαθμίδες από τους υπεύθυνους τις παιδείας για ακούστε τι διδάσκοντε στα πανεπιστήμια από το στόμα του ίδιου του καθηγητή κ. Δριβα και μετά πιστεύω ότι θα το ξεχωρίσετε πιο εύκολα στο μυαλό σας , άλλο η θρησκεία και άλλο τα σχολεία. Για να καταφερουμε να λύσουμε τα προβλήματα και τη γενοκτονία που έχουμε μπροστά μας δεν πρέπει να βρίσκουμε απλά κάτι να βρίζουμε. Πρέπει όλοι μαζί να διεκδικήσουμε αυτά που μας περνούν από την ζωή , την ιστορία, το μέλλον, την πατρίδα μας και τα παιδιά μας και όχι να βρίζουμε άσκοπα .
    Παρακαλώ όσοι ασχολείστε ακόμα και θλιβεστε από αυτά που βλέπετε μην κάνετε το λάθος να ρίχνετε ευθύνες στη θρησκεία το λάθος για τη γενοκτονία που βαδίζουμε το έχουν οι υπεύθυνοι που καταργούν τα πάντα στο βωμό της παγκόσμιοποίησης, και για να τα ισοπεδώσουν ολλα πρέπει να μην υπάρχει Ελλάδα με Έλληνες.
    Ο λόγος που η ανθρωπότητα δεν φοβάται τους Έλληνες είναι επειδή έχουμε διαιρεθεί. Παρακαλώ πριν βρίσετε απλά σκέφτητε τι είναι αυτό που πραγματικά βλέπουμε να γίνετε τώρα και εάν ολοκληρωθούν ολλα αυτά που εχουν προγραμματίσει τι θα έχουμε απογίνει εμείς και τα παιδάκια μας σε 5 – 10 χρόνια.

    • Μίλησαν οι δήθεν ψευτοαπογονοι των αρχαίων Ελλήνων ντυμένοι με χλαμύδες και σανδάλια που δεν είναι τίποτα άλλο παρά αποσπορια των Τούρκων και των Γερμανών κατακτητών. Έτσι για να γίνω και εγώ διχαστης. Και τους μισώ το ίδιο θανάσιμα.

      • Σύμφωνα με έρευνες των Πανεπιστήμιο Padova κ Stanford δεν υπάρχει τουρκικό dna σ’εμας.
        Εν αντιθέσει με τους τουρκους που φέρουν σε μεγάλο ποσοστό στην δυτ.Μικρά Ασία Ελληνικό DNA.
        Μήπως σας στεναχώρησα ;

    • Aγαπητη μου , σλλο τι ειπε ο Χριστος μας και αλλο τι ξανανε κσι κανουννοινπαππαδες( εκτος σπο μερικους αγνους και γνησιους)
      Και πηγαν σκοπιμα και πονηρα και πανω σε καθε Αρχαιο Ναο κσι τον κατεστρεψαν και κοτσαραν μια Εκκλησια!
      Και πανω σε καθε εορτη αιωνων ,κολλησανε μια θρησξευτικη εορτη! Πχ Τα Πανσθηναια!’που ηταν ςορτη για την Θεα Αθηνα)Σοφια και τον Δικαιο Αγωνα μετσξυ των ανθρωπων, κολλησανε τονω15 Αυγουστο της ΠανΓιαε ΧΩΡΙΣ να ηταν πραγματι τοτε ο θανατις της! Τα ιδια με το Πασχα!,που ηταν η αναγεννηση της Φυσης του Θεου!! Κσι εκαψαν!!! ολα τα φιλοσοφικα βιβλια !και εκαψαν ζωντσνη την μεγαλη Επιστημονσ Υπατια!!! Ποιος φοβαται κσι τρεμει την γνωση του Θεου??? Και γιατι????

      • Καμία χριστιανική εορτή δεν δημιουργήθηκε για να αντικαταστήσει τις παγανιστικές εορτές και ο θάνατος της Υπατίας δεν είχε θρησκευτικό πρόσημο

        • Τα γλωσσοφιλα σε τιμιες ζωνες,εικόνες που δακρυζουν με πατεντες,και ανθρωπινα μελη,δεν ειναι παγανιστικο – ειδωλολατρικό?

  6. Όσοι αποδίδουν στη θρησκεία την πολιτισμική έκπτωση που επετεύχθη με την κατάργηση των Αρχαίων ελληνικών,τη μείωση της ύλης στην πολιτική οικονομία την καταργηση κεφαλαίων στην Ιστορία, τ η κατάργηση συγγραμμάτων και ποιημάτων σημαντικών Ελλήνων στα Νέα Ελληνικά, είναι παρατρεχαμενοι όσων σχεδίασαν την εξαφάνιση των Ελλήνων από την Ελλάδα. Με ψευδείς πληροφορίες προσπαθούν να σκεπάσουν την αλήθεια.Οταν εκδιώκονταν οι Έλληνες επιστήμονες και μη και στα Σχολεία άρχισαν να φοιτούν περισσότεροι αλλοδαποί από ότι ήταν οι Έλληνες, ήταν δυνατόν να μάθουν αυτοί Αρχαία; Η να κάνουν ανάλυση ποιημάτων και λογοτεχνικών κειμένων με βαθύ κοινωνικό και φιλοσοφικό περιεχόμενο; Η να μάθουν την τριπλάσια ύλη στην Ιστορία και την πολιτική οικονομία; Με τι πολιτισμικό υπόβαθρο θα μπορούσαν να παρακολουθούν οι λαοί που είχαν μετανάστευση στη θέση των εκδιωκομενων από την Ελλάδα Ελλήνων; Τα έφεραν όλα στα μέτρα των αλλοδαπών με άσχετους πολιτισμούς από τον δικό μας, αλλοιως δεν θα επιβίωναν.Αφου λοιπόν έκαναν τη χώρα Βραζιλία, επόμενο ήταν να επικρατήσουν τα τριτοκοσμικά πολιτισμικά πρότυπα και οι Έλληνες να επιδιώκουν να φεύγουν απ’ τη χώρα. Το παρηγορο είναι ότι όσο υπάρχουν Έλληνες, όπου κι αν βρίσκονται μεταδίδουν γνώση και πολιτισμό και δεν σκορπίζουν οι Έλληνες, συσπειρώνονται και αυτό είναι καλό για την ανθρωποτητα, εξ άλλου δεν έχει αξία η γνώση και ο πολιτισμός αν δεν τον μεταδίδεις και σε άλλους λαούς. Οπότε το συμπέρασμα είναι πως πάντα κάτι καλό βγαίνει αν είσαι πρώτα από όλα ανθρωπιστής, όπως η πλειονότητα των Ελλήνων.
    .

  7. Στο βωμο της παγκοσμιοποιησης.. όπου τελικά εξυπηρετουνται πολιτικά συμφέροντα χασαμε την ταυτότητα μας…Θλιβομαι για το αβεβαιο μελλον των επερχομενων γενεων…

  8. Αρκεί να πας μια Κυριακή πρωί σε μια εκκλησία. Ίσως να είναι το μόνο μέρος που η τελετουργικη γλώσσα είμαι στα αρχαία ελληνικά.

      • Αφού δεν καταλαβαίνουν τίποτα πως προσυλητιζονται; Δεν είναι κάπως αντιφατικό αυτό που λες; Άσε φίλε… Κοίταξε καλύτερα την συστηματική πλύση εγκεφάλου από τα media μέσα στο σπίτι μας όλη μέρα… Στην εκκλησία έτσι κι αλλιώς πηγαίνουν ελάχιστοι και βγαίνουν κατά κανόνα ωφελημένοι, πίστεψε με.

  9. Εύγε ΕΛΛΑΝΙΕ ΓΟΝΕ Τα φώναζα χρόνια σε όλους εδώ όλους τους , ζούσα έξω από Ελλάδα ώσπου μέχρι και συγγενείς με αφαίρεσαν μέχρι και την φιλία εδώ μέσα .
    Τέτοιοι είναι εδώ , ένας αμόρφωτος όχλος δήθεν πιστών , ανθελληνες είναι όλα αυτά τα δειλά παρτάλια του ακατανομαστου- Ασιάτη δήθεν θεού τους που προσκυνανε δίχως νόηση και γνώση για το τί ζημιά κάνουν στα παιδιά τους καί στο Έθνος των Ελλήνων . Σαν να είχαμε θεούς εδώ, μας φέρανε τον Ασιάτη Θεό της εβραϊκής κατασκευής αρπαγμενο και βγαλμένο μέσα από την αρχαία ελληνική φιλοσοφία .
    Η ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑΣΑΙ Η εβραιοχριστιανό και τα δύο απαγορεύεται και τιμωρείται με Τετελευση. Είθε αυτοί οι δήθεν πιστοί που σέρνονται στα τέσσερα να φτάσουν σέρνοντας στο βάθος της αβύσσου , εκεί είναι η έδρα του Ασιάτη θεού τους . Μεγάλο φρόνημα να σφαχτούν στο γόνατο μερικοί απ’αυτους μαζί με όλα αυτά τα μαυροφορεμενα φορεματοφορα παπαδαρια του Γιαχβέ θεού τους .
    ΕΧΕ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ❤️

    • Αν είχες μελετήσει κ ξερολα, θα είχες μάθει ότι οΧριστος έχει Ελληνικές ρίζες από την Μητέρα του που είναι απόγονος του Βασιλιά Δαβιδ.
      Γιατί νομίζεις ότι δεν τον δέχθηκαν οι εβραίοι;
      Γιατί γνώριζαν, όπως γνωρίζουν κ συνεχίζουν ν’αποκρυπτουν την Ελληνικότητα της φυλής του Δαυίδ.
      Μέχρι κ το Ελληνικότατο όνομα της μητέρας του άλλαξαν.

  10. Η απάντηση είναι προς όλους εσάς τους Απολωνειους Ελλαδαρες που θα έλεγα καλλίτερα να πάτε κανένα αρνάκι για θυσία με την κνισσα του να ταϊση τους από φαντασία ανύπαρκτους θεούς σας
    Εάν πιστεύετε ότι η χριστιανική θρησκεία είναι υπεύθυνη για την κατάργηση των αρχαίων, Μαλον το αντίθετο εσείς κατάργησα τε τα αρχαία ακόμη και την κοινή ελληνική για να μην καταλαβαίνουν οι νέοι την γλώσσα της εκκλησίας και έτσι να χάσουν την επαφή τους με τον χριστιανισμό που εν πολλοίς διεσωσε την αρχαία γραμματεια

    Τώρα εάν εσείς θέλετε να επανέλθουμε σε ζώο θυσίες Τειρσειες χρησμούς από ιερείς του τρώγει τα σφαγεία για την πάρτη του κα που νομίζετε ότι τότε ήταν καλά και Ελληνικά. Τότε ελκηναρες της αμάθειας και του τότε σκοταδισμός μπορείτε να πιστεύετε ότι οι παπάδες δεν ήθελαν τα αρχαία
    Τα αρχαία δεν τα ήθελαν τα αριστεροφιλελευθεραοναζιστοφασιστομορφα κουμμουνια

  11. Μιλάνε για Χριστό αυτοί που δεν ξέρουν πότε,που,και πως ακριβώς γεννήθηκε.Αποκαλούν γεγονότα υποτιθέμενα θαύματα χωρίς να έχουν καμία απόδειξη.Εχουν επιβάλλει τα Ψευτούγεννα πάνω σε γιορτή άλλου δόγματος.Εχουν σφάξει και φάει παιδιά κατά συρροή ως σταυροφόροι.Εχουν σφάξει όσους Έλληνες δεν ασπάστηκαν το χριστιανισμό.Εχουν συνεργαστεί με κάθε κατακτητή αποκτώντας τεράστιες περιουσίες.Εχουν καταστρέψει μεγάλα κομμάτια του ελληνικού πολιτισμού.Προσκυνουν ζωγραφιές, κόκκαλα, παντόφλες, κάστανα, σκούφους, ζώνες,και μετά λένε τους μη χριστιανούς ειδωλολάτρες.Εχουν διεισδύσει στο ελληνικό δημόσιο με 9000 εκπροσώπους τους δημόσιους υπαλλήλους…κλπ,κλπ,κλπ.Το μεγαλύτερο κακό στη χώρα το έχει κάνει διαχρονικά ο χριστιανισμός…Για αυτό φτιάχτηκε άλλωστε,όπως και όλες οι θρησκείες…..

  12. Η χριστιανική θρησκεία όπως την ξέρουμε είναι δημιουργία των Ρωμαίων και επιβλήθηκε από αυτούς. Οι Έλληνες υλιστές φιλόσοφοι ήταν οι πρώτοι που μίλησαν για την επιστήμη δηλ την δημιουργία της φύσης ανεξάρτητως θεών και κατά επέκταση εισήγαγαν τον αθεϊσμό. Οι σημερινοί Έλληνες βγάζουν τα μάτια ο ένας του άλλου όπως παλιά δεν χρειάζονται βοήθεια από αλλου

  13. Οι θρησκείες και ο Χριστιανισμός ειδικά έχουν Γατζωθει στο Κράτος και πορεύονται. Το τέρας με τα δυό κεφάλια στο ένα πόδι έχει το σταυρό και το άλλο τη γη. Μισή μισή η εξουσία. Εν τουτο Νίκα. Ελληνοχριστιανικος πολιτισμος. Τους Έλληνες που άλλαξαν θρησκεία τους διέγραψαν. Οχι καθολικοί, Κόπτες Ισλάμ, άθεοι, βουδιστές κλπ έτσι έσωσαν το έθνος των ελληνων. Όπως λέμε σώθηκε η ζάχαρη. Λίγοι αλλά χριστιανοί. Στην ουσία Παυλιανιστες. Εκ του Σαουλ.

  14. Τό ότι ή Χριστιανική θρησκεία προέρχεται από τό Ισραήλ καί τό γεγονός πώς ό Ιησούς ήταν εβραϊκής καταγωγής δεν αμφισβητείται τό ότι για νά εδραιωθεί ως παγκόσμια θρησκεία έπρεπε νά γραφτεί στα αρχαία ελληνικά καί νά διαδωθει μέσω τής Ελλάδος πάλι παγκόσμια ούτε αυτό μπορεί κανείς να τό αρνηθεί πώς πάνω στους αρχαιοελληνικούς ναούς έχτισαν εκκλησίες είναι γεγονός τό ότι ό χριστιανισμός κατάστρεψε τόν ελληνικό πολιτισμό αδιαμφισβήτητο όι αρχαίοι πρόγονοι τών Ελλήνων είχαν θεοποίηση τά στοιχεία της φύσης τόν κεραυνό Δία την θάλασσα Ποσειδώνα τό κυνήγι πού ήταν σημαντικό για την επιβίωση τότε Άρτεμις την γεωργία Δήμητρα καί ού τω καθ εξής ή χριστιανική θρησκεία όπως όλες οι μονοθεϊστικές δημιουργήθηκε για την άρχουσα τάξη νά ζουν δλδ αυτοί καλά και ό λαός μέσ’ τόν φόβο καί την φτώχεια, Μπορεί κανείς νά αρνηθεί ότι ή άρχουσα τάξη ποτέ δεν δικάζεται δεν δοκιμάζεται δεν φυλακίζεται όταν για το παραμικρό ο απλός πολίτης εξοντώνεται? Αυτά είχα νά πω ας αρχίσουν τώρα τά βιολιά τών θρησκόληπτων ηλίθιων.

  15. Αν είχες μελετήσει κ ξερολα, θα είχες μάθει ότι οΧριστος έχει Ελληνικές ρίζες από την Μητέρα του που είναι απόγονος του Βασιλιά Δαβιδ.
    Γιατί νομίζεις ότι δεν τον δέχθηκαν οι εβραίοι;
    Γιατί γνώριζαν, όπως γνωρίζουν κ συνεχίζουν ν’αποκρυπτουν την Ελληνικότητα της φυλής του Δαυίδ.
    Μέχρι κ το Ελληνικότατο όνομα της μητέρας του άλλαξαν.

    • Ο Χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία,είναι η αποκάλυψη της αλήθειας στους ανθρώπους μέσω του Θεανθρώπου. Αρκεί και η περιέργεια ακόμα κάποιου για να το αποκαλύψει όπως η περίπτωση μου.. Η Θρησκεία ζητά οπαδούς,ο Χριστός πιστούς.. Μην μπερδευόμαστε και για όλα τα κακά πρέπει να κοιτάξουμε στο καθρέφτη μας ειδικά εμείς οι χριστιανοί..

      • (εγώ) συμφωνώ απόλυτα ,
        0 Χριστιανισμός , ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ
        θρησκεία , ΕΊΝΑΙ ΠΙΣΤΗ !!!
        …τώρα… , το πόσο πιστοί είναι
        όσοι ισχυρίζονται πως είναι
        Χριστιανοί , το βλέπουμε σε αυτά
        που λέγουν και που πράττουν ,
        που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση
        με Τον Χριστό .

        • Ο χριστιανισμός όπως και όλες οι θρησκείες είναι ΑΠΑΤΗ.Αυτο είναι το μόνο που έχει αποδειχθεί για αυτές.π.χ.Προσφατα ελληνικό δικαστήριο αποδέχτηκε ότι το υποτιθέμενο θαύμα του Αγίου φωτός είναι ΑΠΑΤΗ….

  16. Εκτός των άλλων είστε και αμόρφωτοι και ανιστοριτοι…..ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός παρακινούσε τον κόσμο να φτιάχνουν σχολεία γιατί από εκεί αφού μορφωθούν θα ξανά ζωντανέψει το έθνος μας και σαν γένος ελληνικό και σαν χριστιανοι

  17. Πόσο δίκιο είχε ο μεγάλος Ελύτης για την κατάργηση των αρχαίων Ελληνικών. Πρέπει κάποια ? κυβέρνηση με Κοτζιά να θεσπίσει και πάλι την εκμάθηση της. Είναι η βάση της παιδείας κάθε ανθρώπου που έχει διαγνωσθεί παγκοσμίως. Κι εμείς εγκληματικά την καταργήσαμε. Ντροπή .

  18. Σπούδασα ως την Ανώτερη εκπαίδευση με μαθηματικά φυσική χημεία, στα Ελληνικά κάτω απ’ τη βάση. Στην επαγγελματική μου πορεία δεν χρειάστηκε να λύσω πολύπλοκες εξισώσεις. Να γράψω μου ζητούσαν, Τεχνικές: περιγραφές, εκθέσεις, αιτήσεις κλπ. Η γλώσσα είναι το εργαλείο της σκέψης. Ας είναι ο ψαλτήρι που έμαθα γράμματα. ΧΡΙΣΤΌΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!

  19. Σπούδασα ως την Ανώτερη εκπαίδευση με μαθηματικά φυσική χημεία, στα Ελληνικά κάτω απ’ τη βάση. Στην επαγγελματική μου πορεία δεν χρειάστηκε να λύσω πολύπλοκες εξισώσεις. Να γράψω μου ζητούσαν, Τεχνικές: περιγραφές, εκθέσεις, αιτήσεις κλπ. Η γλώσσα είναι το εργαλείο της σκέψης. Ας είναι καλά το ψαλτήρι που έμαθα γράμματα. ΧΡΙΣΤΌΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!

  20. Μέρος Α) .κάπου μίλησε κάποιος για μελέτες 2 πανεπιστημίων ότι το DNA μας είναι ελληνικό (ας πούμε αρχαιοελληνικό ) και ότι στη μικρά Ασία οι Τούρκοι εκεί έχουν ψήγματα ελληνικού DNA.
    Ας το αποδείξουμε με απλά μαθηματικά δημοτικού.
    Οι Γερμανοί είχαν κατοχή στην Ελλάδα για σκάρτα 4 χρόνια.οι Γερμανοί είχαν πολιτισμό και είχαν βγάλει επιστήμονες ,μουσικούς κτλ.Τον λες έναν πολιτισμένο λαό με κάποια ιστορία..σε αντίθεση με τους Τούρκους.Αυτοι οι πολιτισμένοι Γερμανοί αξιωματικοί που είχαν διδαχθεί τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό άφησαν τα σημάδια τους στα Καλάβρυτα στο Δίστομο στη Κανδάνο Χανίων ,ενώ η πιο αιμοβόρα μεραρχία τους εντελβαις αποτελουμενη από τα κατακάθια των φυλακών ,αλλά με σπουδαγμενους αξιωματικούς της Βέρμαχτ παίζανε στοίχημα στους Λιγκιάδες Ιωαννίνων πετώντας βρέφη που μόλις βγαζαν από τη κοιλιά της μητέρας τους στον αέρα και αναρωτιωντουσαν σε ποιανού ξιφολόγχη θα προσγειωθεί το μωρό.(Υπάρχει κ σχετικό μνημείο με αγάλματα στη περιοχή).Αδρομερως αυτά έκαναν οι πολιτισμένοι Γερμανοί στα 3.5 χρόνια κατοχής. Και θέλει κάποιος να με πείσει ότι οι Τούρκοι που βρίσκονται στον ελλαδικό χώρο 800 χρόνια και όχι 400 αφού είχαν κυριεύσει τα περισσότερα χωριά αμέσως μετά τη τελευταία σταυροφορία του 1204 μέχρι και το 1912 που απελευθερώθηκε η Θεσσαλονίκη Οι ιστορικοί χωρίζουν τον αιωνα σε 4 γενιές.καθε γενιά ανά 25 χρόνια.Αρα εδώ έχουμε 32 γενιές πίσω όπου ο τουρκομογγολος απολίτιστος λαός ,πολεμικός , που δεν ήξερε γραφή και ανάγνωση και που ότι κέρδισε ήταν με το σπαθί του που έσφαζε για να εδραιωθεί ,βίαζε κατά συρροήν .θέλει λοιπόν κάποιος που δεν μπορεί να θυμηθεί η να χωρέσει ο νους του την εποχή του παππού του στα 1900 ,να με πείσει ότι θα μπορούσε να υπάρχει ελληνικό DNA και σε μεγάλες ποσότητες ανά την Ελλάδα? Ίσως λέω ίσως εκεί που οι ίδιοι οι Τούρκοι κατά δική τους δήλωση δε πάτησαν στα απόκρημνα απομακρυσμένα χωρια των Αγράφων αφού έτσι τα ονόμασαν ως μη δηλωμένα στους φορολογικούς καταλόγους ,εκεί να βρεθεί κάποιο ψήγμα ελληνικού dna σε κάνα τσοπάνο.(Άντε και σε κάποια χωρια της Μάνης).Αυτά με τα μαθηματικά…ας πάμε στα αρχαία τώρα..οι αρχαίοι Έλληνες ήταν σαν τον Οδυσσέα πολυμήχανοι,και εργατικοί αφού άφησαν πολιτισμό.τι σχέση έχουν με το σημερινό νεοέλληνα από το 1821 και μετά που σκέπτεται κουτοπόνηρα,πως θα κλέψει τον διπλανό του και το κράτος ενώ η ευχή του είναι να ψοφήσει ΚΑΙ η κατσίκα του γείτονα.
    ΣΕ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ που αυτοί που μας κυβερνούν έχουν ορισθεί από εμάς ,είναι από εμάς ,φίλοι μας συγγενεις μας σε ρουσφετολογικά συρφετό ,και σκοπό έχουν να μας κάνουν ακόμη πιο ηλίθιους,ακόμη πιο αγράμματος,με λιγότερη ασφάλεια και υγεία, ΕΜΕΙΣ τι κάνουμε? Διδάσκουμε τα παιδιά μας στο σπίτι αρχαία ελληνικά? Η για όλα φταίει το κράτος? (Που είμαστε εμείς επί της ουσίας).αν πρέπει να σηκώσουμε το δάκτυλο να δείξουμε και να κατηγορήσουμε κάποιον ας έχουμε ένα καθρέφτη μπροστα μας καλύτερα.το κράτος έχει σκοπό να μας κάψει τα σπίτια και τα δάση.και παίρνει φόρους για πυροσβεστικά.που όμως δεν μπορούν να βρίσκονται έξω από το σπίτι του καθενός .εμείς καθαρίσαμε το οικόπεδο μας από τα ξερά χόρτα κ βάλαμε δεξαμενές στο σπίτι μας αντί για αλουμίνια για να μη ζήσουμε το μάτι? (Η το μόνο που σκεφτήκαμε κουτοπόνηρα ήταν να δηλώσουμε λιγότερα τετραγωνικά για τον ΕΝΦΙΑ κ τώρα που κάηκε είπαμε να δηλώσουμε τα πραγματικά για να πάρουμε την αποζημίωση? Αυτό όσον αφορά το ποσό Έλληνες είναι οι Έλληνες κ πόση σχέση έχουν με τους αρχαίους..ΤΩΡΑ όσον αφορά τη θρησκεία ,αν δεν υπήρχαν πολλοί φωτισμένοι άνθρωποι και κατά τη σκλαβιά των 800 ετών αλλά και άγιοι ακόμη τουρκικά θα μιλάγαμε .Σε καμία περίπτωση δε λέω ότι η εκκλησία αποτελείται από Αγίους .όπως και σε κάθε επάγγελμα η λειτούργημα..και ο χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία.ειναι αποκάλυψη.”μακαρι να πιστέψετε χωρίς να με δείτε” είπε….και δεν ζορισε κανέναν να Τον ακολουθήσει .Ο Θεος δίδαξε την αγάπη..να πεθάνεις εσύ για τον πλησίον σου.οποιος κι αν είναι αυτός.Αυτος θυσίασε το γιο του στο Σταυρό για τις αμαρτίες των άλλων..τις δικές μας δηλ.και σήμερα οι ψυχολόγοι σου λένε το ακριβώς το αντίθετο.μιλανε πως να αγαπάς τον εαυτό σου.Εσυ να σαι καλά και άσε τους άλλους να πεθάνουν .γι’αυτό διαλύεται ο κόσμος μας σιγά σιγά.λογω του εγωισμού μας.Για ό,τι καλό συμβαίνει στο κόσμο μας υπεύθυνος είναι ο Θεός.για ο,τι κακό συμβαίνει στο κόσμο υπεύθυνος είναι ο άνθρωπος.Και στην εποχή του δωδεκαθέου οι άνθρωποι έδωσαν χαρακτηριστικά ανθρώπινα στους θεούς.τους έπλασαν κατ εικόνα κ ομοιοσιν τους.οι Θεοί έκαναν ίντριγκες,μισούσαν,τσακώνονταν,έκαναν ρουσφέτια.Στον Ένα και Μοναδικό Θεό που παρουσιάστηκε μέσω των Αγίων Του στους ανθρώπους αυτά δεν υπάρχουν.μονο στους ανθρώπους.Δεν είναι τυχαίο που ο Σωκράτης ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης ήταν οι πρώτοι που ανέβηκαν από τον Άδη μετά την κάθοδο του Χριστού εκεί.για να μιλήσει σε όσους δεν τον γνώρισαν πριν την έλευση του.γιατι ο Σωκράτης μίλαγε για καινά (καινούρια ) δαιμόνια? Τι είχε δει αυτός ο μέγιστος φιλόσοφος? Γιατί οι Αθηναίοι στη Πνύκα είχαν επιγραφή “τω αγνώστω Θεώ ‘ ? Με δοτική και περισπωμενες (που απαληφθηκε από τις υπόλοιπες πτώσεις ( ονομαστική,γενική αιτιατική κριτική,)

    • Αν σε γνώριζα, θα σε αγκάλιαζα και θα σ’ευχαριστούσα για τις τρεις ενότητες που ήσαν ειλικρινέστατες και εκ βαθέων! Με αγανάκτηση και θλίψη διάβασα τις υπόλοιπες…
      Στην 73χρονη ζωή μου είχα την τύχη να δέχομαι δώρα μόνο βιβλία ως παιδούλα αλλά και ως ενήλιξ, η Αρχαία Ελληνική Γραμματεία υπήρξε πεδίο συζήτησις στην μικροαστική οικογένειά μου – με γονείς έχοντες σχετική μόρφωση- αλλά ο βουνίσιος Βλάχος πατέρας μου και η Ρωμηά μητέρα μου τιμούσαν σε κάθε εκδήλωση της καθημερινής ζωής τους την Ελληνικότητά τους.
      Λοιπόν, ευχαριστώ σε από καρδιάς, και, ελπίζω, τα κείμενά σου να άγγιξαν κάποιες χορδές αυτογνωσίας και ειλικρινούς αυτοκριτικής… Να είσαι πάντα καλά και συγχώρεσε τον Ενικό, μ’έκανες να αισθάνομαι ότι σε γνωρίζω και σε αναγνωρίζω..!

  21. Μέρος Β).στη Γερμανία οι ιθαγενείς διδάσκονται αρχαία ελληνικά στα σχολεια..Για χαζούς τους έχεις? Γιατί ξέρουν,έχουν αποδείξει ότι μιλώντας και διαβάζοντας αρχαία ελληνικά διευρύνεται η αντίληψη του νου,το μυαλό στροφαρει πιο γρήγορα,και αυτό το θέλουν όταν είναι να αναλάβεις μια θέση που θα πρέπει να δώσεις γρήγορες και σωστές λύσεις.Γιαυτο το λόγο σε πολλές συνεντεύξεις ο Γερμανός εργοδότης ζητάει από τον Γερμανό υποψήφιο για τη δουλειά η συνέντευξη να γίνει στα αρχαία ελληνικά.ο Γερμανός δε χαρίζεται.και έφτασε εκεί που έφτασε.Εδω οι Έλληνες επίτροποι μας στην ευρωπαϊκή Ένωση κοιτάνε πως θα κάνουν τους φθόγγους “ει,οι ,υι,ηυ, η,ι,υ ” όλα ένα “ι” ..
    Οι παλιότεροι θετικοί επιστήμονες ,όσοι τελείωσαν μαθηματικοί,φυσικοί,χημικοί, δεν έκαναν λάθος στην ορθογραφία.απο το 1990 και μετά οσοι ακολουθούν τη θετική κατεύθυνση σου λένε εγώ σύμβολα θα γράφω τι να τη κάνω τη γλώσσα και την ορθογραφία.Η Ελλάδα χάνεται γιατί ο καθένας μας δε κάνει τίποτε και περιμένει από τον άλλον να βγάλει το φίδι από τη τρύπα .Ας κρατήσει ο καθένας μας ως θέσφατο ότι το κράτος ,ή καλύτερα η εκάστοτε κυβέρνηση έχει σκοπό να κάνει τον Έλληνα πιο ηλίθιο αποτι είναι ,και αυτός κάτι πρέπει να κάνει σα μονάδα για να μη γίνει ηλίθιο πιόνι στη σκακιέρα τους.

  22. Μέρος Γ)
    Ένας υπερυπολογιστής εδώ και πάνω από μια δεκαετία προσπαθεί να ανιχνεύσει και να παράξει ή να δημιουργήσει παράγωγα από λέξεις της λατινικής,της ελληνικής και της αρχαίας ελληνικής.
    Σταμάτησε στις 200.000 λέξεις και παράγωγά τους στη λατινική.σταματησε στα 400.000 λήμματα της νεοελληνικής (και αν αναρωτηθεί κάποιος αν ξέρει πάνω από 150-200 λέξεις σήμερα οι μισές είναι “μ@λ@κ@ς”.)
    Η αρχαία ελληνική γλώσσα μπορει να μεγαλαυχει ότι έχει φτάσει στο 1.000.000 και συνεχίζει ακόμη να παράγει.Αυτον τον πλούτο μας άφησαν οι αρχαίοι ιθαγενείς (δε λέω : ημών πρόγονοι ) και μεις κάνουμε τα πάντα για μη αποδοχή κληρονομιάς.
    Ούτε τυχαίο είναι που οι υπερανεπτυγμενοι υπολογιστές νέας γενιάς δεν αναγνωρίζουν εντολές αν δεν είναι γραμμένες σε ελληνικό αρχαίο αλφάβητο (έχουμε 2 παραπάνω γράμματα στην αρχαία)
    Ας μη βαυκαλιζομαστε λοιπόν για τη καταγωγή μας ,όπως ένας νεαρός που μπορεί να φέρει το σεβάσμιο και διάσημο επώνυμο του πατέρα του που διέπρεψε και να λέει:- ξέρεις ποιος είμαι γω και από ποιον κατάγομαι? -ναι,ξέρω..τον πατέρα σου και τη φήμη του που μόνος του έφτιαξε.εσυ τι είσαι? Τι έφτιαξες ,πόσο κοπιάσες? Και εν τέλει γιατί θέλεις να δρεψεις δάφνες που δε σου ανήκουν αλλά ανήκουν σε κάποιον άλλον .στον πατέρα σου εν προκειμένω..

    Υ.γ1 στις πτώσεις στο μέρος Α : όχι κριτική αλλά κλητική (φταίει ο αυτόματος που δεν τον έχω επιλέξει και κυρίως φταίω κ γω που δε ξαναδιάβασα το κείμενο )
    Υ.γ2 στο μέρος Β είναι οι δίφθογγοι και όχι οι φθόγγοι.(Πάλι δικό μου το λάθος που επέτρεψα τον αυτόματο να χορεύει στο δικό μου κείμενο.

  23. Εγώ θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο για μια λέξη που γράφει παρά πάνω ο” Ανάποδος” .ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΒΛΑΧΙΣΤΑΝ.Επειδη είμαι βλάχος 100% στην καταγωγή μου από κάποια περιοχή της Ηπείρου θα σε συμβουλευα να διαβάσεις και λίγο την ιστορία της φυλής των Βλάχων, είναι σίγουρο ότι θα εμπλουτίσεις αρκετά τις γνώσεις σου.Επισης τιμή μας σε όλους εμάς που είμαστε Βλάχοι ακόμη και όταν χρησιμοποιείτε την λέξη Βλάχος με μια έννοια που ενδεχομένως νιώθετε κάτι υπεράνω ημών, τιμή μας και καμάρι μας η καταγωγή μας.

    • Όταν λέω βλάχος δεν εννοώ τους πραγματικούς βλάχους.Εννοω τους νεοέλληνες… Συγνώμη πάντως αν σε προσέβαλε ο χαρακτηρισμός μου.Ηταν μεταφορικός

  24. Τόσα ξέρουν τόσα λένε. Έχει γίνει κασυκοφαντηση της Εκκλησίας από το 1821 μέχρι σήμερα και αναρωτιέσαι αυτοί που τα λένε είναι Έλληνες; Ας αναρωτηθούν θα ήμασταν ελεύθεροι σήμερα ;

  25. Kalispera.O Xristos ipirkse pragmati o apestalmenos tou Simbandos,itan pragmati o anamenomenos Theanthropos.Alla,an itan evraios apo tin plevra tis miteras Tou,Kata ta alla oudemia sxesi eixe me tous evraious…Eimaste kriptoevraioi,kai den to exoume akoma katalavei!Kai auto,asfalos,einai dropi mas…Kanoume san ekeinous:skotonoume ta zoa Kai ta ekseftelizoume,souvlizondas ta(den borei na ta anagnorisei oute i mana tous!)gia na “giortasoume” tin “xara” mas,peri tis Anastaseos!(pou na giortazame diladi Kai tin anastasi tou Frendi Kruger!TOTE na evlepa ti xeirotero tha kaname!).Eimaste krifopaganistes(vlepe kai “protogonoi”!)…To Pasxa ton evraion einai politiki giorti,oxi thriskeftiki.Eixane ton Theo gia politiko tous simaxo(opos eixe palia o Toni Bler ton Barak Obama)pou tous ekane plates Kai tous evgaze apo ta diskola,Kai anoige thalasses gia na pernane ta “kalopaida” Kai na sozonde,pou meta tis ekleine gia na pnigonde ta “kolopaida”!(Les Kai i Aiguptioi den itane EPISEIS dika Tou paidia!)…H evraiki thriskia apotelei sikofandiki disfimisi se varos tou Theou!Na mathoume na leme “Ta Tessera Evangelia”,Kai oxi pia “Kaini Diathiki”(les Kai proerxetai apo kapoia “Palaia”!).Na papsoume na diavazoume keimena tis Bivlou mesa stin Ekklisia mas!Mono dika mas pragmata,loipon,tis Kiriakes!(Opos kanoune ekeinoi,pou den diavazoune pote sti Sinagogi tous edafia apo ta Tessera Evangelia!).

    • Πώς ακριβώς γεννήθηκε ο υποτιθέμενος χριστουλης? πού ακριβώς? πότε ακριβώς? τίποτα δεν έχει αποδειχθεί αδερφέ…. Ελληνικό δικαστήριο αποδέχτηκε ότι το υποτιθέμενο θαύμα του Αγίου φωτός είναι ΑΠΑΤΗ πριν 5 μήνες και δεν είπε τίποτα κανείς….Μην παρασύρεστε από το εβραϊκό παραμύθι

  26. Απλά, η απόφαση να καταργηθούν τα Αρχαία Ελληνικά από τά σχολεία πάρθηκε ίσως γιατί οι καθηγητές δεν ήταν σωστά καταρτισμένοι από το Πανεπιστήμιο ώστε να βρουν τρόπους να γίνουν αρεστά από τα παιδιά.Ο τρόπος διδασκαλίας δεν ήταν ο καλύτερος και κατάλληλος.
    Όταν λοιπόν καταργούνται κόβονται οι ρίζες της γλώσσας μας είναι μοιραίο η γενικότερη παρακμή μας να έρχεται ραγδαίως.

  27. Η γραμμη ανάμεσα στη πραγματικότητα και στη συνωμοσιολογία είναι εκτός από πολύ λεπτή και πολύ δυσδιάκριτη.
    Ο Κίσινγκερ φέρεται να ειπε ότι για να εξαφανίσουμε τους Έλληνες πρέπει να τους διαλύσουμε τις ριζες τους. Γλώσσα ,θρησκεία, οικογένεια. Θα μπορούσαμε να πούμε σε απόλυτες τιμές μαθηματικών ότι το κατάφερε.
    Αυτός το πρότεινε, το διέταξε. Κάποιοι καλοθελητές ξένοι αλλα και εγχώριοι όχι μονο προσφέρθηκαν να το εκτελέσουν το σχέδιο του αλλα και να το υλοποιήσουν το ταχύτερο δυνατόν. Εμείς τι κάναμε για όλο αυτό? Εμείς οι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων?
    Οι αρχαίοι Έλληνες πρόταξαν τα στήθη τους στις Θερμοπύλες. Εμείς το να μάθουμε για μας , η να διδάξουμε τα παιδιά μας αρχαία Ελληνικά ακόμη κι αν το σύστημα δεν ήθελε γιατί δε το πράξαμε?
    Οι αρχαίοι κατάκοποι ,πληγωμένοι μετά τη μάχη του Μαραθώνα έτρεξαν με τον οπλισμό τους στο Φάληρο για να λαμπυρίσουν οι ασπίδες τους στο ηλιοβασίλεμα του Αυγούστου καθως ο περσικός στρατός μετά την πρωινή ηττα στο Μαραθώνα επιβιβάστηκε στα πλοία του για να αποβιβαστεί στις αφύλακτες παραλίες της Αθήνας , και βρήκε μπροστά του τα δόρατα των Αθηναίων να περιμένουν. Εμείς ούτε λόγος για σήκωμα από το καναπέ. Θέλουμε και «ντελιβερυ» για τον καφέ μας από τη κουζίνα ,στο σαλόνι.
    Η Σπαρτιάτισσα μάνα έλεγε « ή ταν ή επι τας» στο γιό της και η σημερινή μάνα πάει να πιάσει από το μαλλί τη δασκάλα επειδή μείωσε δημοσίως το βλαστάρι της όταν του είπε ότι πάλι ήρθε αδιάβαστος . ενώ ο πατέρας να πιάσει το καθηγητή από το γιακα , με την αιτιολογία « ποιός είσαι εσύ που θα κάνεις μπουλινγκ στο παιδί μου»?
    Αντιθέτως , αντί να τον πιάσει και να του πει: θα μείνεις μέσα μέχρι να μελετήσεις του δίνει και το ταμπλετ για να χει την ησυχία της οσο αυτή θα πίνει καφέ με τις φίλες της ή θα βάφει τα νύχια της… ( μη πει κάποιος ότι το 2000 δεν υπηρχαν τάμπλετ.. υπηρχαν παρομοιες συμπεριφορες “εγκατάλειψης” ).
    Ο πατέρας θα πει “παιδί είναι” και θα βαλει γνωστούς και βύσματα να βολέψει κάπου ελαφριά τον κανακάρη του όταν είναι να υπηρετήσει το στρατό.. (μα ποση ομοιότητα με τους αρχαίους ιθαγενείς έχουμε ?) ενώ ο Γέρος του Μωριά (αυτός στο μπλέ πεντοχιλιαρο ) ειχε πει για το γιό του όταν τον συνέλαβαν οι Τούρκοι. Αν δεν θελήσει να πεθάνει για τη πατρίδα δεν είναι άξιος να φέρει το όνομα μου .
    Οι γονείς σήμερα κοιτάνε να κάνουν χρήση της ευεργετικής διάταξης του νόμου και φέρνουν γνωματεύσεις από γιατρούς , με το αζημιωτο , ότι τα παιδιά τους είναι δυσλεκτικά για να εχουν ειδική μεταχείριση στις εξετάσεις. (πρώτο επίσημο κρούσμα στις ειδήσεις σε μεγάλο βαθμό το 1994).και ετσι καταστρέφουν ή χαντακώνουν και τα πραγματικά δυσλεκτικά παιδιά.
    Όταν το παιδί δεν έμαθε ορθογραφία μεχρι τη πέμπτη Δημοτικού και μάλιστα τοτε που η μάνα του μπορούσε να του τραβήξει το αυτί, πως θα με πείσει ο αυριανός επαγγελματίας ότι στα 18-20-22 του ειχε την υπομονή να διαβάζει ή και να «στροφάρει» (αφου δεν θέλησε να «στροφάρει» στα 10 του για το ποιο «ι» ή «η» μπαινει στη λεξη ,όταν θα παει να διαβάσει τεχνικά εγχειρίδια για τη δουλειά του που θέλουν προσοχή στην λεπτομέρεια.
    Γράφει ο μηχανικός αυτοκινήτων : θελει αλαγη το κατο ψαλλυδι. (αυτος τωρα είναι άξιος να ελεγξει το οχημα μου ? ) Περασε και δεν ακουμπησε από το επαγγελμα)
    Γραφει ο ηλεκτρολογος εγκαταστασεων : (θελι αλλαγι καλοδιοσι ολη η εικια. (ηθελε να το γραψει και πιο επισημα. Δε του αρεσε η λεξη σπιτι).
    Ολοι αυτοι εμαθαν από τον μαστορα τους και γιναν κοπυ πεηστερς. (copy paste).δεν εμαθαν.. απλα τον αντεγραψαν χωρις να φιλοτιμηθουν να το μαθουν σωστα όπως το γραφει το τεχνικο εγχειριδιο.αφου δεν εδωσαν βαση στη λεπτομερεια μικροι θα δωσουν μεγαλοι στη μελετη του τεχνικου βιβλιου? Αλλα θελουν να εχουν το μεροκαματο της πιατσας και το απαιτουν κιολας με στομφο.
    Είναι και οι ελληνες που μετα το πόλεμο ανελιχθηκαν σε ύπατα αξιώματα,κυβερνητικά ή μη ,ενώ στη κατοχή ηταν άμεσοι ή εμμεσοι συνεργάτες των γερμανων.και οι ελληνες που βγαλανε συνταξη αντιστασιακου ενώ στην επιχειρηση χαρλινγκ (γοργοποταμος) ηταν 4.5 ετων. Ενώ η Ζάκυνθος εγινε πρωταθλήτρια σε ποσοστό αναπηρικών συνταξεων τυφλων σε ολη την ευρωπη. Ολο αυτό το dna των αρχαιων πως περασε αυτουσιο σε μας σημερα αναρωτιεμαι.
    Στον αντιποδα είναι και οι ελληνες εύελπεις ιπταμενοι στην ικαρων και στη ναυτικων δοκιμων που επειδη από μικροι εμαθαν σωστα ορθογραφια χωρις τραβηγματα αυτιων ,με υπομονη ,επιμονη και εφεση στη λεπτομερεια εμαθαν να σφιγγουν σωστα τη βιδα στο αεροπλανο και στο λεβητα χωρις να ανατιναχθει το πλοιο ή να πεσει το αεροπλανο.
    Αυτά προσφερουν τα αρχαια ελληνικα με τις δασειες και τις περισπωμενες. Αναπτυξη και στροφαρισμα του μυαλού.
    Η αρχαια γλωσσα ηταν κελαιδιστη, τα φωνηεντα σε μακρα και βραχεα δεν ειχαν χαρακτηριστει τυχαια ετσι.
    Ο Κοραης (αυτος ο τυπος στο κοκκινο κατοσταρικο επι δραχμης ) , προμαχος της καθαρευουσας . ενώ οι δημοτικιστες με επιχειρημα στον γλωσσικο εμφυλιο του 1900 με νεκρους για τη γλωσσα παρακαλω !!! ότι η γλωσσα πρεπει να είναι προσιτη στον απλο ελληνα ,που είναι πολύ σωστο, αλλα αφου πρωτα μαθει την καταγωγή του με όποιο το τίμημα. Να μαθει δηλ τα αρχαια να εξελιχθει το μυαλο του και μετα ας μιλαει και ας γραφει τη δημοτικη. Αλλωστε αυτος που μιλαει και γραφει την αρχαια (όπως οι ιερεις )μπορει εξισου καλα να χειριστει και τη δημοτικη. Το αναποδο δε γινεται. Αρα ποιος βγαινει χαμενος βραχυπροθεσμα και μακροπροθεσμα?

    Τον αγραμματο ,τον αμορφωτο κατ επεκτασην ,μπορεις να τον χειριστεις όπως θελεις. Ποιος αραγε θελει να ειναι στη θεση του πραγματικα απαιδευτου? Που να μην εχει κριτικη σκεψη εποικοδομητικη στηριζομενη σε επιχειρηματα που πρωτα εχει αναλυσει και δε λειτουργει ως φερεφωνο .. (στη γειτονικη τουρκια το ποσοστο αναλφαβητων είναι τεραστιο στα 90.000.000 πληθυσμου. Τους θελουν ετσι. Παντα ετσι ηταν από την εποχη που πηραν ένα γιαταγανι και ξεκινησαν από τα βαθη της ανατολιας).

    Οι αρχαιοι ειχαν έναν Περικλη στον χρυσο αιωνα, ένα Καλλιμαχο που εδωσε τη θεση του στο Μιλτιαδη στο Μαραθωνα, ένα Θεμιστοκλη και ένα Ευρυβιαδη στη Σαλαμινα, ένα Λεωνιδα στις Θερμοπυλες.απο αυτή τη μαγιά (λαος ) αυτό το φουσκωμα (ηγετες) προεκυψε. Το δικο μας φουσκωμα από ποια μαγιά προηλθε?
    Δραττοντας την ευκαρια από μια ερωτηση πιο πανω για το που και ποτε γεννηθηκε ο Χριστος θα ηθελα να πω ότι ο Χριστος γεννιεται μεσα μας ,μαζι μας τη στιγμη της συλληψη μας. Γεννιομαστε με το καλο μεσα μας. Το κακο είναι η επιλογη της ανθρωπινης υπαρξης μας. Και αυτή η ελευθερια της επιλογης είναι το μεγαλυτερο δωρο του Θεου στον ανθρωπο.Μπορεις να το κανεις ή να το πεις το κακο .ειναι επιλογη σου. Αλλα δεν είναι γραμμενο στο dna σου. Κακο δεν υπαρχει. Κακο ονομαζεται η απουσια του καλου.Ο ανθρωπος περπατα στη μεση ενός ποταμου. Στη μια οχθη βρισκεται το καλο ( ο Θεος ας πουμε).στην άλλη οχθη βρισκεται το κακο (ο διαβολος ας το ονομασουμε).ο Θεος μπορει αν θελει να περασει στην απέναντι όχθη .αλλά δε το κάνει από επιλογή. Από σεβασμό δηλαδή στον εκπεσόντα άγγελο του που αποστάτησε λόγω του εγωισμού του.ο Διάβολος πάλι δεν μπορεί να περάσει στην απέναντι όχθη .,είτε το θέλει είτε όχι. Ο άνθρωπος έχει την ελευθερία που του δόθηκε ,την δυνατότητα της επιλογης να πηγαινει οπου θελει. Αυτό όμως δεν σημαινει ότι δεν θα είναι και υπολογος των συνεπειων των πραξεων του καποια στιγμη.
    Στο δωδεκαθεο που χτιστηκε κατ εικονα και ομοίωσιν των ανθρωπων εχουμε την Αφροδίτη να απατά τον σύζυγό Ήφαιστο με τον Άρη. Αυτό ,γιατι αυτό συνέβαινε, όπως και πολλά άλλα στραβά στην αρχαιότητα. Στους Νόμους του Θεού υπάρχει το : ου μοιχεύσεις. Μην απατήσεις το έτερον ήμισυ εκατέρωθεν. Και αυτό καταργήθηκε από τον ανθρώπινο νόμο λίγο μετα το πολυτονικό. Αυτό δε σημαίνει ότι καταργήθηκε και από το Θεϊκό νόμο. (τις όχθες τις έφτιαξε και τις τοποθέτησε ο Δημιουργός. το ποτάμι το ίδιο. Τον άνθρωπο τον άφησε στη μέση του ποταμού να εχει την επιλογή να πηγαίνει οπου θέλει. Το πού θα πηγαίνει είναι ελεύθερη επιλογή του.)
    Αγάπη σημαίνει θυσία και μόνο θυσία. Δεν εχει κατι άλλο ως συνώνυμο. Οι γονείς οφείλουν να θυσιαστούν κυριολεκτικά και μεταφορικά για τα παιδιά τους. Και επειδή κανένας δε τους ζήτησε να πράξουν κάτι τέτοιο, απλά ας θυσιάσουν τα θέλω τους για την ευημερία και την ασφάλεια των παιδιών τους. Κάτι τέτοιο σημαίνει αυτόματη δολοφονία του εγωισμού τους. Και ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι ο εαυτός μας ..ο κακός εαυτός μας. Μπορούμε να κυριαρχήσουμε πάνω του? Η προκειμένου να κάνουμε το δικό μας ,τα παιδιά μας απλά παραμελούνται άμεσα ή έμμεσα?
    Έχουμε μπερδέψει την Ελευθερία με την ασυδοσία .ετσι φτάσαμε στη δεύτερη σειρά του κειμένου. Ο Κίσινγκερ κατέστρεψε την Ελληνική οικογένεια ή εμείς με τα πολλαπλά διαζύγια ..ακόμη και λόγω ασυμφωνία χαρακτήρων? Να μη ζοριστουμε λίγο για να φέρουμε αποτέλεσμα.. ο Κίσινγκερ κατέστρεψε την Ελληνική Γλώσσα ή εμείς που δεν θέλουμε να τη διδαχτούμε και να τη μεταλαμπαδεύσουμε στους νέους μας? Ο Κίσινγκερ κατέστρεψε την θρησκεία μας? Η εμεις που δεν ξέρουμε τι πρεσβεύει ο χριστιανισμός και κρίνουμε χωρις να έχουμε κριτική σκέψη ,λειτουργώντας κυρίως ως αναμεταδότες άλλων ιδεών άλλων αντιλήψεων που δεν έχουμε αναλύσει γιατι δε θέλουμε να διαβάσουμε και να μελετήσουμε τις γραφές.
    Λέγει ο Κύριος : πίστευε και μη, (κομμα) ερεύνα. Που μεταφράζεται ..είτε πιστεύεις είτε όχι ..(σε προκαλώ και σε προσκαλώ ) να το ψάξεις. . ψάξε με.. ποσο σημαντικό είναι αυτό το σημείο στίξης που μαθαίναμε στο σχολείο και που αλλάζει ολο το νόημα της πρότασης αν δε μπει.. και πόσοι το διάβαζαν και το διαβαζουν η τους το λένε σαν μια πρόταση χωρις ανάσα.

    Κλείνοντας θα ήθελα να υπενθυμίσω τους στιχους του τεράστιου ποιητή Αλεπουδέλη…
    Δικό του το λήμμα,δικός του και ο επίλογος.

    Ένα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή,
    για να γυρίσει ο ήλιος θέλει ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΛΗ,
    θέλει νεκροί χιλιάδες να ναι στους τροχούς,
    θέλει κι ΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ