Η Ρωσία και η Ουκρανία αντάλλαξαν 190 αιχμαλώτους πολέμου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ως αποτέλεσμα της διαπραγματευτικής διαδικασίας, επιστράφηκαν 95 Ρώσοι στρατιωτικοί», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε μήνυμα στο Telegram.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι 95 Ουκρανοί στρατιώτες αφέθηκαν ελεύθεροι ως αντάλλαγμα.

Χιλιάδες αιχμάλωτοι πολέμου απελευθερώθηκαν σε περισσότερες από 50 διαφορετικές ανταλλαγές κατά τη διάρκεια του πολέμου, μια περιοχή όπου οι δύο πλευρές μπόρεσαν να καταλήξουν σε σπάνιες συμφωνίες από την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσαν ότι 95 στρατιώτες τους αφέθηκαν ελεύθεροι.

«Συνεχίζουμε να φέρνουμε τους ανθρώπους μας στο σπίτι. Άλλοι 95 υπερασπιστές απελευθερώθηκαν από τη ρωσική αιχμαλωσία», ανέφερε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο Telegram.

%CF%81%CF%89%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BCzle

Ανέφερε ότι η ανταλλαγή πραγματοποιήθηκε με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Τον Ιούνιο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι 1.348 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονταν σε αιχμαλωσία της Ουκρανίας και ότι η Ρωσία κρατούσε 6.465 Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου.

Σε όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης γίνονταν σποραδικά ανταλλαγές αιχμαλώτων πολέμου.

Σε μια σπάνια περίπτωση απευθείας συνομιλιών μεταξύ αξιωματούχων από τη Μόσχα και το Κίεβο, η Ρωσίδα Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Τατιάνα Μοσκάλκοβα ανακοίνωσε ότι το τμήμα της συναντήθηκε με έναν ομόλογό της από την Ουκρανία κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής.

Η πρώτη τέτοια συνάντηση πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο, είπε τότε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ουκρανός Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ντμίτρι Λιουμπίνετς.

Οι αξιωματούχοι συζήτησαν «κοινές ανθρωπιστικές δράσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με την οικογενειακή επανένωση», είπε η Μοσκάλκοβα.

Το Κίεβο κατηγορεί τη Ρωσία ότι απέλασε βίαια χιλιάδες παιδιά Ουκρανών από εδάφη που ελέγχονται από τη Μόσχα και εργάζεται για την επιστροφή τους.

Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι τα παιδιά μεταφέρθηκαν για τη δική τους προστασία.

Αρκετά έχουν επιστραφεί, μεταξύ άλλων μέσω συμφωνιών με μεσολάβηση του Κατάρ.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ