Κινεζικός γίγαντας αυτοκινητοβιομηχανίας εγκαταλείπει την Τουρκία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κινεζική εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Hozon Neta, η οποία εισήλθε στην τουρκική αγορά με φιλόδοξους στόχους τον Νοέμβριο του 2023, σταμάτησε τις πωλήσεις της στην Τουρκία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Hürriyet, τα τηλέφωνα επικοινωνίας στην ιστοσελίδα της μάρκας, η οποία άδειασε τον εκθεσιακό της χώρο στο Kağıthane της Κωνσταντινούπολης, δεν χτυπούν πλέον.

Η GRS Automobility, που έφερε το σήμα Hozon Neta στην Τουρκία, απέλυσε επίσης σημαντική μερίδα των εργαζομένων της.

Η εταιρεία λάνσαρε το μοντέλο Neta U με αυτονομία 420 km πέρυσι. Δήλωσε ότι θα ξεκινούσαν να πωλούν Neta Aya και Neta GT το πρώτο τρίμηνο του 2024 και Neta S το 2025 και ότι σχεδίαζαν να ανοίξουν τουλάχιστον 12 εκθεσιακούς χώρους φέτος.

 Ωστόσο, αμέσως μετά την έναρξη των πωλήσεων, το Υπουργείο Εμπορίου εισήγαγε νέους όρους για την προστασία του καταναλωτή για τα ηλεκτρικά οχήματα που θα εισάγονται από την Κίνα.

Σύμφωνα με την ‘trthaber’ με απόφαση που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, επιβλήθηκε πρόσθετος φόρος 40% στα οχήματα κινεζικής προέλευσης από τις 7 Ιουλίου 2024.

Παρόμοια απόφαση είχε ληφθεί και στο παρελθόν και επιβλήθηκε πρόσθετος φόρος 40% στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που προέρχονται από την Κίνα. Η Hozon Neta, της οποίας πολλά οχήματα είχαν κολλήσει στο τελωνείο μετά από αυτή την απόφαση, παρουσίασε πωλήσεις μόνο για 53 ηλεκτρικά αυτοκίνητα που μπόρεσε να φέρει στην Τουρκία πριν από τη νέα ρύθμιση.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ