Βελιγράδι: Η Ιταλίδα πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος Σερβίας συμφώνησαν σε κοινή σύνοδο κορυφής των δύο κυβερνήσεων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, μίλησε χθες τηλεφωνικά με την πρόεδρο της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, για τη γεωπολιτική κατάσταση, την κατάσταση στην περιοχή, τη διμερή συνεργασία, καθώς και την ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας.

«Συμφωνήσαμε να γίνει σύνοδος κορυφής των δύο κυβερνήσεων μας  και αυτή θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι μέχρι το τέλος του έτους», έγραψε ο Βούτσιτς στον λογαριασμό του.

Επανέλαβε ότι η Σερβία εκτιμά ιδιαίτερα τη συνεργασία με την Ιταλία, ως έναν από τους σημαντικότερους πολιτικούς και οικονομικούς εταίρους, και ευχαρίστησε την Ιταλία για τη στήριξη που μας παρέχει στο δρόμο προς την ΕΕ.

«Ευχαρίστησα την Τζόρτζια Μελόνι για τη φιλία της και τις ιταλικές επενδύσεις στη Σερβία και συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τη συνομιλία την Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, που διεξάγεται στο Λονδίνο», είπε.

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας τόνισε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον της χώρας της για τη διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή, ενώ προτάθηκαν και δραστηριότητες που σχετίζονται με την επέκταση της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια, αναφέρει το Tanjug.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ