Η Λιβύη είναι έτοιμη να ενταχθεί στην ομάδα BRICS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Οικονομίας και Εμπορίου της Λιβύης στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GUN) με έδρα την Τρίπολη, Μοχάμεντ Αλί Αλ Χαουάιτζ, ανακοίνωσε την ετοιμότητα της χώρας να συμμετάσχει στην ομάδα BRICS, δημοσιεύουν τα τοπικά media.

Μιλώντας στο RIA Novosti, ο Αλ Χαουάιτζ δήλωσε ότι η Λιβύη είναι ανοιχτή να ενταχθεί σε οποιονδήποτε διεθνή οικονομικό οργανισμό που ωφελεί τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των BRICS, και θα το κάνει την κατάλληλη στιγμή.

«Οι BRICS είναι ένας παγκόσμιος οικονομικός οργανισμός που προωθεί τα αμοιβαία οφέλη μεταξύ των κρατών μελών. Η Λιβύη χαιρετίζει κάθε πρωτοβουλία που οδηγεί σε παγκόσμια οικονομική σταθερότητα και βελτιωμένο βιοτικό επίπεδο για τους πληθυσμούς. Η Λιβύη θα ενταχθεί σε οποιοδήποτε οικονομικό σύστημα που προσφέρει πλεονεκτήματα και θα επιλέξει την κατάλληλη στιγμή για να το κάνει», δήλωσε ο Αλ Χαουάιτζ.

Ο υπουργός τόνισε επίσης τη στήριξη της Λιβύης για κάθε μέτρο που στοχεύει στην παγκόσμια οικονομική σταθερότητα και στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των ανθρώπων παγκοσμίως.

Πέρυσι, τα μέλη των BRICS επιβεβαίωσαν την υποστήριξή τους για την κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ενότητα της Λιβύης.

Οι Αναπληρωτές Υπουργοί Εξωτερικών και οι Ειδικοί Απεσταλμένοι των BRICS για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική πραγματοποίησαν συνάντηση στη Νότια Αφρική. Εξέδωσαν κοινή δήλωση για την κατάσταση στη Λιβύη, όπου ανακοίνωσαν την υποστήριξή τους σε μια «πολιτική διαδικασία υπό την ηγεσία της Λιβύης και ιδιοκτησίας της Λιβύης με μεσολάβηση του ΟΗΕ στη χώρα».

Τόνισαν επίσης την ανάγκη «να γίνει σεβαστή η βούληση του λιβυκού λαού στην επιλογή των ηγετών του», καλώντας όλα τα μέρη να «ενισχύουν τη διαβούλευση και τον διάλογο και να απόσχουν από οποιεσδήποτε ενέργειες που θα υπονόμευαν την κατάπαυση του πυρός».

Επιπλέον, η δήλωση χαιρέτισε τις προσπάθειες της Αφρικανικής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Επιτροπής Υψηλού Επιπέδου για τη Λιβύη, για την αποκατάσταση της σταθερότητας και την προώθηση της ενοποίησης της Λιβύης.

Οι Υφυπουργοί Εξωτερικών τόνισαν τη φιλοδοξία τους για θετική έκβαση της διάσκεψης για τη συμφιλίωση της Λιβύης.

Επιβεβαίωσαν επίσης την έκκλησή τους προς όλα τα κόμματα «να δημιουργήσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων εκλογών, με βάση ένα υγιές και συμφωνημένο συνταγματικό πλαίσιο».

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ