Ο στρατός της Αιγύπτου αποκάλυψε το πρώτο του μη επανδρωμένο θαλάσσιο όχημα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ναυπηγείο Alexandria που συνδέεται με την Αρχή Ναυτιλιακών Βιομηχανιών και Υπηρεσιών του Αιγυπτιακού Στρατού, παρήγαγε το πρώτο μη επανδρωμένο θαλάσσιο όχημα (USV) με το όνομα «Ocean Aurora».

Μάλιστα, ισραηλινός ιστότοπος επισημαίνει τη νέα αιγυπτιακή εφεύρεση, την οποία περιέγραψαν ως εξαιρετικά προηγμένη, η οποία ειδικεύεται σε λύσεις συστημάτων που λειτουργούν σε Deep Water.

Ο ισραηλινός ιστότοπος ανέφερε ότι αυτό που διακρίνει το “Ocean Aurora” είναι η ικανότητά του να λειτουργεί ανεξάρτητα υποβρύχια χωρίς την ανάγκη ανθρώπινης παρουσίας και ότι το θαλάσσιο όχημα είναι εξοπλισμένο με τις πιο πρόσφατες συσκευές σάρωσης και ανίχνευσης και μπορεί να ελεγχθεί πλήρως από την ξηρά.

Σύμφωνα με την ισραηλινή «nziv», το όχημα χρησιμοποιείται για σκοπούς όπως γεωλογικές και γεωφυσικές έρευνες και μπορεί επίσης να εκτοξεύσει μικρές μονάδες πλωτών οχημάτων (ROV) και να λειτουργήσει εξ αποστάσεως για επιθεώρηση αγωγών, υποβρυχίων καλωδίων και μεταλλικών κατασκευών.

Το “Ocean Aurora” διακρίνεται επίσης για την ικανότητά του να αντέχει σε συνθήκες παντός καιρού, καθώς μπορεί να λειτουργεί συνεχώς έως και 30 ημέρες σε κακές θαλάσσιες συνθήκες και η ταχύτητα λειτουργίας του φτάνει τους 10 κόμβους και αυτά τα χαρακτηριστικά το καθιστούν ισχυρό εργαλείο για υποβρύχια τοπογραφία και έρευνα.

  • Το δημοσίευμα του Ισραηλινού ιστότοπου ανέφερε ότι αυτή η εφεύρεση αντικατοπτρίζει την ανάπτυξη της Αιγύπτου στον τομέα της ναυπηγικής βιομηχανίας τα τελευταία δέκα χρόνια και δείχνει επίσης τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη που παρατηρήθηκε από εταιρείες ναυπηγικής και επισκευής, που οδήγησε στη σύναψη ποιοτικών συμβάσεων με διάσημες διεθνείς εταιρείες στην τομέα της ναυπηγικής, όπως με την γαλλική Maritime Group , τις Thyssenkrupp, Lürssen, την ιταλική Fincantieri και την αμερικανική ναυτιλιακή εταιρεία Swift.

Εξάλλου, τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης τόνισαν την πρόσφατη ανακοίνωση του αιγυπτιακού στρατού ότι διαθέτει ένα εξαιρετικά προηγμένο σύστημα αναχαίτισης drones.

Στην έκθεση που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα, ο ιστότοπος Nziv ανέφερε ότι το βίντεο δείχνει μια νέα έκδοση του συστήματος παραγωγής ηλεκτρομαγνητικών παλμών υψηλής έντασης, σχεδιασμένο για την αντιμετώπιση drones.

Επισήμανε ότι στην έκθεση EDEX 2023 πέρυσι, ο αιγυπτιακός στρατός παρουσίασε το νέο σύστημα ηλεκτρομαγνητικών παλμών υψηλής ενέργειας EDE-100A, μια καινοτομία από το Αιγυπτιακό Υπουργείο Στρατιωτικής Παραγωγής.

Αυτό το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί ως η τελευταία γραμμή άμυνας έναντι νέων εναέριων απειλών, ειδικά μικρών drones που λειτουργούν σε σμήνη, καθιστώντας το απαραίτητο για την προστασία σημαντικών στόχων.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ