Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

Ένας στρατός από ρομπότ κατασκευάζεται σε μυστικά εργαστήρια στην Ουκρανία για να πολεμήσει τους Ρώσους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Στρατό ρομπότ κατασκευάζουν οι Ουκρανοί για να πολεμήσουν τους Ρώσους, ανακοίνωσαν πηγές της ουκρανικής κυβέρνησης.

Πρόκειται για ρομπότ με διαφορετικές χρήσεις, κατασκευασμένα από εκατοντάδες μικρές εταιρείες στην Ουκρανία. Χρησιμοποιούν επίσης εξαρτήματα από drones που έχουν συντριβεί.

Μηχανικοί από εκατοντάδες εργαστήρια, που βρίσκονται σε μυστικά μέρη στην Ουκρανία, κατασκευάζουν έναν στρατό από ρομπότ που θα χρησιμοποιηθούν στο μέτωπο.

Σύμφωνα με το Sky News, υπολογίζεται ότι υπάρχουν 250 νεοφυείς επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα που κατασκευάζουν ρομπότ σε μέρη μεταμφιεσμένα σε αποθήκες ή συνεργεία αυτοκινήτων.

Τα κατασκευασμένα οχήματα χρησιμοποιούν ακόμη και εξαρτήματα από στραπατσαρισμένα drones και έτσι είναι πολύ φθηνότερα.

Ένας επιχειρηματίας έφτιαξε ένα μη επανδρωμένο όχημα εδάφους. Κατασκευάστηκε σε μια αποθήκη σε μόλις τέσσερις μέρες και ονομάστηκε «Odyssey» /«Οδύσσεια».

«Το ρομπότ λειτουργεί ως όχημα διάσωσης και ανεφοδιασμού, αλλά μπορεί να τροποποιηθεί για να μεταφέρει βαρύ πολυβόλο ή εξοπλισμό αποναρκοθέτησης.

Οι Ουκρανοί ελπίζουν ότι μέσω αυτών των εφευρέσεων θα μειώσουν το πλεονέκτημα των Ρώσων ως προς τον αριθμό των στρατιωτών.

 Στην πραγματικότητα, η δύναμη των μη επανδρωμένων συστημάτων έχει γίνει κλάδος του ουκρανικού στρατού φέτος.

Επίσης, ο  Μιχαήλο Φεντόροφ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ενθάρρυνε τους πολίτες να παρακολουθήσουν δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα και να συναρμολογήσουν εναέρια drones στο σπίτι.

Θέλει οι Ουκρανοί να κατασκευάζουν ένα εκατομμύριο ιπτάμενες μηχανές το χρόνο.

Το ρομπότ, το οποίο κοστίζει περίπου 35.000 δολάρια, ζυγίζει 800 κιλά και μπορεί να ταξιδέψει έως και 30 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση μιας μπαταρίας στο μέγεθος ενός μικρού ψυγείου μπύρας, όπως γράφει η ρουμανική mediafax.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ