Η γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζεται για την πιθανή νίκη του Τραμπ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά την αποτυχημένη απόπειρα κατά της ζωής του Ντόναλντ Τραμπ, η γερμανική κυβέρνηση ανησυχεί για περαιτέρω πόλωση στην αμερικανική κοινωνία. Ο συντονιστής της γερμανικής κυβέρνησης για τις διατλαντικές σχέσεις λέει ότι το Βερολίνο σχεδιάζει ένα «σενάριο Τραμπ 2».

Ο συντονιστής διατλαντικών σχέσεων της γερμανικής κυβέρνησης λέει ότι η χώρα προετοιμάζεται για την πιθανή νίκη του Τραμπ

Στον απόηχο της αποτυχημένης απόπειρας δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο Μίκαελ Λινκ, ο συντονιστής των διατλαντικών σχέσεων της γερμανικής κυβέρνησης, εξέφρασε ανησυχία για την απειλή που αντιμετωπίζει η πολιτική σταθερότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτός ο πολιτικός του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος είπε στο Γερμανικό Συντακτικό Δίκτυο: «Η ύπουλη επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ θα εντείνει την πόλωση των πολιτικών στρατοπέδων στην Αμερική».

«Πρέπει να ελπίζει κανείς ότι οι υποστηρικτές του Τραμπ θα αντιδράσουν τώρα με συγκράτηση», πρόσθεσε ο Λινκ. «Πολλοί πολίτες των ΗΠΑ ζητούν τώρα να προβληματιστούν και να μην εντείνουν τη σπείρα της πόλωσης».

Ο συντονιστής των διατλαντικών σχέσεων διαβεβαίωσε επίσης σε αυτή τη συνέντευξη ότι η γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζεται για την πιθανή νίκη του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους. «Ό,τι κι αν συμβεί τον Νοέμβριο, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αντιμετωπίσουν την πρόκληση να αναλάβουν περισσότερες ευθύνες για τον εαυτό τους», είπε ο Λινκ.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Μίκαελ Λινκ, ενώ ο Δημοκρατικός Μπάιντεν «παίρνει πολύ σοβαρά τη Γερμανία και ιδιαίτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση ως θεσμό και εταίρο», ο Ρεπουμπλικανός Τραμπ «εκτιμά πολύ λιγότερο τους φίλους και τους συμμάχους του».

«Σχέδια για το νέο σενάριο του Τραμπ»

%CE%9C%CE%BB%CE%B3%CF%80%CF%83345%CF%86

Ο Michael Link είναι Γερμανός πολιτικός του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP) που έχει υπηρετήσει μέλος της Bundestag από το 2005 έως το 2013 και ξανά από το 2017. Εκτός από τη βουλευτική του θητεία, υπηρετεί ως ο Συντονιστής Διατλαντικής Συνεργασίας στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών στην κυβέρνηση συνασπισμού του Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς από το 2022.

Ο Μίκαελ Λινκ δήλωσε διευκρινιστικά:

«Εκτός από τις προετοιμασίες της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης, που γίνονται παρασκηνιακά και φυσικά κρυφά, πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ δημοκρατικών κομμάτων, κοινοβουλευτικών παρατάξεων και πολιτικών ιδρυμάτων».

Για το λόγο αυτό, «δικτυώνεται εδώ και πολύ καιρό, μεταξύ άλλων με σχετικούς ειδικούς συναδέλφους τόσο στο Δημοκρατικό όσο και στο Σοσιαλχριστιανικό Κόμμα στον τομέα της προετοιμασίας για την αντιμετώπιση του πιθανού σεναρίου Τραμπ 2».

Ως προς αυτό, ο Μίκαελ Λινκ ανέφερε τους κυβερνήτες και τους εκπροσώπους από τις συνελεύσεις των αμερικανικών πολιτειών καθώς και τους γερμανικούς οικονομικούς κύκλους στις Ηνωμένες Πολιτείες  ως άλλους σημαντικούς παράγοντες.

Ως προς αυτό, αυτός ο πολιτικός του Φιλελεύθερου Κόμματος είπε: «Η γερμανική οικονομία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στους τομείς στους οποίους έχει κάνει μεγάλες επενδύσεις στην Αμερική. «Ανεξάρτητα από το πόσο οι εκπρόσωποι των Ρεπουμπλικανικών πολιτειών και οι κυβερνήτες υποστηρίζουν επί του παρόντος τον Τραμπ, δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τη σχέση ΗΠΑ-ΕΕ να πέσει σε εμπορική διαμάχη».

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, σήμερα Δευτέρα 15 Ιουλίου (25 Ιουλίου), πήγε στο Ρεπουμπλικανικό Κογκρέσο στο Μιλγουόκι για να ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές. Ο Τραμπ είπε ότι θα κάνει μια σημαντική ομιλία σε αυτό το συνέδριο.

Το Σάββατο 13 Ιουλίου ο Τραμπ έγινε στόχος απόπειρας δολοφονίας ενώ έβγαζε ομιλία σε προεκλογική εκστρατεία στην πολιτεία της Πενσυλβάνια και τραυματίστηκε στο αυτί. Κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης, εκτός από τον ύποπτο πυροβολητή, ένας από τους συμμετέχοντες σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά.

DW

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ