Ρωσικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα αρνείται ότι συμμετείχε στην επίθεση με ATACMS στη Σεβαστούπολη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με τα ουκρανικά πλήγματα στη Σεβαστούπολη με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS ( = Army Tactical Missile System) τον Ιούνιο, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, δημοσιεύουν σήμερα τα ρωσικά media.

Τη Δευτέρα, ο Κεφαλογιάννης απάντησε σε ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης Νίκη, Δημητρίου Νατσιού, υπενθυμίζοντας ότι στις 23 Ιουνίου η Σεβαστούπολη δέχτηκε επίθεση από πυραύλους ATACMS, όπως δημοσίευσε η Kommersant.

Επικαλούμενος «αμερικανική πηγή», ο Έλληνας πολιτικός είπε ότι η επίθεση υποστηρίχθηκε από αμερικανικά αναγνωριστικά drones που εδρεύουν στη Λάρισα. Συγκεκριμένα, είπε ο Νάτσιος, η Global Hawk συμμετείχε στον συντονισμό της επίθεσης και στην παροχή πληροφοριών για τον στόχο.

«Εκτός ελληνικής επικράτειας, σε αποστολές που εκτελούνται με αμερικανικά αεροσκάφη, επανδρωμένα ή μη, μόνο οι ΗΠΑ έχουν τον πλήρη επιχειρησιακό και διοικητικό έλεγχο και ουσιαστικά δεν υπάρχει υποχρέωση ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς και αυτό βασίζεται στο διεθνές δίκαιο», απάντησε ο Κεφαλογιάννης.

Υπενθυμίζεται ότι μια επίθεση με ρουκέτες διασποράς ATACMS στην παραλία Ουτσκούεβκα στη Σεβαστούπολη στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις πολίτες και τραυμάτισε περισσότερους από 150 ανθρώπους, ανάμεσά τους δεκάδες παιδιά.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ