Οι ΗΠΑ προσφέρουν στρατιωτικά δάνεια σε Πολωνία και Ρουμανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ΗΠΑ πρόσφεραν στην Πολωνία ένα στρατιωτικό δάνειο δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μπορεί επίσης να το λάβει  και η Ρουμανία να χρησιμοποιηθεί για την αγορά αμερικανικού αμυντικού εξοπλισμού, όπως αεροσκάφη F-35, συστήματα Patriot και άρματα μάχης Abrams, αναφέρει η Europa Liberă , η οποία σημειώνει ότι η Ρουμανία θα μπορούσε επίσης να λάβει ένα τέτοιο δάνειο, εφ’ όσον στείλει σχετική επιστολή προθέσεων.

Η συμφωνία για τη χρηματοδότηση δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Πολωνία υπογράφηκε στις 8 Ιουλίου, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών και αυτή είναι η δεύτερη που λαμβάνει η Βαρσοβία από την Ουάσιγκτον.

Οι ΗΠΑ πρόσφεραν επίσης στην Πολωνία δάνειο δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023. «Η Πολωνία είναι σταθερός σύμμαχος των ΗΠΑ και αυτή η συμφωνία θα ενισχύσει περαιτέρω την ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ. (…)

Η Πολωνία είναι ηγέτης στο ΝΑΤΟ, δαπανώντας επί του παρόντος το 4% του ΑΕΠ για την άμυνα, το υψηλότερο στη Συμμαχία.

Η Πολωνία φιλοξενεί χιλιάδες αμερικανικές και συμμαχικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγείου του αμερικανικού σώματος V στο Πόζναν», ανέφερε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέχουν επίσης περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια σε ξένη στρατιωτική χρηματοδότηση για να επιδοτήσουν το κόστος των τόκων του δανείου.

 Η Πολωνία συνορεύει με την Ουκρανία, τη Λευκορωσία, τη Λιθουανία και τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ και ο διάδρομος Suwałki, μια λωρίδα γης στα πολωνο-λιθουανικά σύνορα μεταξύ Λευκορωσίας και Καλίνινγκραντ, θεωρείται ο τόπος πιθανής στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

Και η Ρουμανία ετοιμάζεται να λάβει στρατιωτικό δάνειο

 Μερικοί από τους σημαντικότερους εταίρους των Ηνωμένων Πολιτειών μπορούν να επωφεληθούν από δάνεια άμεσης στρατιωτικής χρηματοδότησης.
Και η Ρουμανία θα μπορούσε να λάβει ένα τέτοιο δάνειο ύψους δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων, στο πλαίσιο της στρατηγικής εταιρικής σχέσης με τις ΗΠΑ, αλλά οι αρχές του Βουκουρεστίου δεν έστειλαν στην αμερικανική πλευρά επιστολή προθέσεων σχετικά με αυτό, γράφει η Europa Liberă.

 «Η Ρουμανία πρέπει πρώτα να ζητήσει αυτού του είδους την οικονομική υποστήριξη για στρατιωτικούς σκοπούς», ανέφεραν διπλωματικές πηγές στο αναφερόμενο δημοσίευμα.

Ένα τέτοιο δάνειο θα έφερνε επίσης επενδύσεις στην τοπική αμυντική βιομηχανία, σημειώνει η Europa Liberă.

Επίσης, το ρουμανικό Știrile Pro Tv αναφέρει, επικαλούμενος πολιτικές πηγές, ότι έγινε συζήτηση αρχής μεταξύ Ρουμανίας και ΗΠΑ και ένα συμπέρασμα ήταν ότι τα Υπουργεία Άμυνας και Οικονομικών του Βουκουρεστίου πρέπει να ετοιμάσουν επιστολή προθέσεων προς το Κογκρέσο των ΗΠΑ για δάνειο, τα δύο θεσμικά όργανα θα συντάξουν και θα στείλουν την επίσημη επιστολή σε σύντομο χρονικό διάστημα.

The Hellenic Information Team

  1. ΜΙΑ ΧΑΡΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ. ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΟΠΛΑ. ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΕΟΝ. ΟΠΛΑ ΕΚΤΟΣ ΝΑΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. ΤΙ ΩΡΑΙΑ!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ