Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Άσαντ απάντησε στον τούρκο στην μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει: Έξω από τη χώρα μου!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρά το έντονο τουρκικό «φλέρτ» των τελευταίων ημερών το Υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας σήμερα απάντησε .

Επιστρέφουμε στην κατάσταση όπως ήταν πριν το 2011

“Οι δυνάμεις που βρίσκονται παράνομα στη Συρία αποσύρονται .

— Μετά ελάτε να τα βρούμε www-indyturk-com.translate.goog/node/737256/d%…

Στο indyturk.com διαβάζουμε:

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας δημοσίευσε σήμερα ανακοίνωση σχετικά με τις σχέσεις με την Τουρκία.

Στην ανακοίνωση τονίστηκε ότι για να εξομαλυνθούν οι σχέσεις των δύο χωρών ήταν απαραίτητο να επανέλθουμε στην κατάσταση πριν από το 2011.

Στη δήλωση της κυβέρνησης της Δαμασκού, «Σε μια εποχή που συνεχίζονται οι δηλώσεις σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ Συρίας και Τουρκίας, η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας ήταν πάντα πρόθυμη να κάνει σαφή διάκριση μεταξύ των πολιτικών και πρακτικών των λαών και των κυβερνήσεων που βλάπτουν τη Συρία. Η Συρία είναι τα συμφέροντα της χώρας σε σύγκρουση ή «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η συμμαχία βασίζεται σε σταθερές σχέσεις μεταξύ τους, όχι σε εχθρότητα».

Η δήλωση συνεχίστηκε με τις εξής δηλώσεις:

Με βάση αυτό, η Συρία είναι διατεθειμένη να ανταποκριθεί θετικά σε διάφορες πρωτοβουλίες που προτείνονται για τη βελτίωση των σχέσεών της με άλλες χώρες.

Στο πλαίσιο αυτό, η Συρία συζήτησε πρωτοβουλίες για τη βελτίωση των συρροτουρκικών σχέσεων. Πιστεύει ότι είναι μια στοχευμένη διαδρομή, βασισμένη στην τρέχουσα πραγματικότητα, χτισμένη σε ορισμένες αρχές που διέπουν τη σχέση μεταξύ των δύο χωρών, βάση των οποίων είναι η κυριαρχία, η ανεξαρτησία, ο σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας και η αντιπαράθεση με τα πάντα.

Η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας δηλώνει ότι για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα αφού οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών επανέλθουν στην κανονική τους πορεία, οποιαδήποτε πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να οικοδομηθεί σε σαφείς βάσεις και το πρώτο από αυτά τα θεμέλια είναι η απόσυρση των δυνάμεων. παράνομα παρόντες στο συριακό έδαφος και την ασφάλεια όχι μόνο της Συρίας αλλά και της Τουρκίας.

Η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας εκφράζει τις ευχαριστίες και την εκτίμησή της στις αδελφές και φιλικές χώρες που κατέβαλαν ειλικρινείς προσπάθειες για τη βελτίωση των συρροτουρκικών σχέσεων, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών εξαρτάται από την επιστροφή στην προ του 2011 κατάσταση, η οποία είναι τη βάση της ασφάλειας, της ασφάλειας και της σταθερότητας των δύο χωρών.

Ο Ερντογάν διόρισε Υπουργό Φιντάν

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει επίσης κάνει εκκλήσεις για εξομάλυνση των σχέσεων με την κυβέρνηση της Δαμασκού τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Ερντογάν, ο οποίος κάλεσε τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Άσαντ να συναντηθεί στην Τουρκία ή σε τρίτη χώρα, είπε τέλος ότι έδωσε το καθήκον για αυτό το θέμα στον Υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και τόνισε ότι ο Φιντάν θα ετοιμάσει έναν οδικό χάρτη με τους συνομιλητές του.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο αεροπλάνο που επέστρεφε από τις ΗΠΑ, ο Ερντογάν έκανε τις εξής δηλώσεις για τη Συρία:

Πιστεύουμε ότι μια δίκαιη ειρήνη είναι δυνατή στη Συρία. Μια δίκαιη ειρήνη που οικοδομήθηκε στη Συρία θα μας ωφελήσει περισσότερο. Μέχρι στιγμής, αυτή η διαδικασία έχει εξελιχθεί σε θετική κατεύθυνση. Ελπίζω ότι σύντομα θα κάνουμε συγκεκριμένα βήματα. Η βασική μας προσδοκία είναι ότι κανείς δεν θα ενοχληθεί από το κλίμα που θα δημιουργηθεί για να χτίσει η Συρία ένα νέο μέλλον συνολικά. Οι τρομοκρατικές οργανώσεις θα κάνουν ό,τι μπορούν για να δηλητηριάσουν αυτή τη διαδικασία. Θα οργανώσουν προβοκάτσια και θα στήνουν παιχνίδια. Τα γνωρίζουμε όλα αυτά και είμαστε προετοιμασμένοι. Θέλουμε ειρήνη στη Συρία και περιμένουμε από όλους όσοι υποστηρίζουν την ειρήνη να στηρίξουν αυτό το ιστορικό κάλεσμα.

Ανεξάρτητη Τουρκική, Sana

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ